Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά: Workshop στα πλαίσια του Artwalk 2

r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά: Workshop στα πλαίσια του Artwalk 2

17 εισηγητές, 50 συμμετέχοντες, από 11 σχολές Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών της Ελλάδος, για 7 ημέρες θα κληθούν να διερευνήσουν την σχέση μεταξύ της Αρχιτεκτονικής και Εικαστικών στο χώρο του διαρκώς μεταβαλλόμενου αστικού περιβάλλοντος.

               

Η Art in Progress σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας(ΣΑΝΑ), διοργανώνουν ένα πρωτοποριακό workshop γεμάτο διάλογο, συζητήσεις, διαλέξεις, περιηγήσεις στην πόλη και κατασκευές, στο πλαίσιο του 2ου Street Art Festival Patras | Artwalk 2. Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, καθηγητές και καλλιτέχνες , θα επικεντρωθούν στην έννοια του απρόοπτου, όπως αυτό αναδύεται στα όρια της εμπειρίας της πόλης.

               

Κοινός τόπος σε όλες αυτές τις εκφάνσεις είναι οι αιφνίδιες αλλαγές της κλίμακας: από το κοντινό στο μακρινό, το σύγχρονο με το παλιό, το γραμμικό με το κυκλικό, το μοναδικό με το μαζικό, το καθορισμένο με το απεριόριστο.

               

Πώς αυτές οι μεταπτώσεις μπορούν να ενταχθούν στον σχεδιασμό;

Ποιες δημιουργικές απολήξεις και βιωματικές μεταπτώσεις ενδημούν στο απρόοπτο;

Ποια είναι η μορφολογική συγγένεια του καθορισμένου και του απρόοπτου στο σύγχρονη αστική κατάσταση;

 

Από τις 13 Μαΐου έως τις 17 Μαΐου 2016, το εργαστήριο θα λάβει μέρος στον συνεδριακό χώρο του ΤΕΕ και στο Αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας. Από 18 έως και 20 Μαΐου 2016 οι συμμετέχοντες θα βρίσκονται στο δημόσιο χώρο του μόλου της Αγίου Νικολάου για να υλοποιήσουν κατασκευαστικά τις δημιουργίες τους. Δημιουργίες οι οποίες, όχι μόνο θα προκύψουν από υλικά "ελαφριά" που θα τους δοθούν, αλλά και αυτά που θα  ανακαλύψουν μόνοι τους, μέσα από τις περιηγήσεις τους στην πόλη.

 

Συντονιστές: Θανάσης Μουτσόπουλος, Νίκος Πατσαβός

Ομάδα επιμέλειας: Σοφία Ιωαννίδη, Αντώνης Λαδόπουλος, Ελένη Μαλλή, Κλεοπάτρα Τσίρλη,  Άγγελος Τζώρτζης, Παρθενόπη Χρυσανθοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Sustainable Fashion workshop: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
16.12.2016 10:46
Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Sustainable Fashion workshop από το British Council στη Γαλλία ένα διήμερο αφιερωμένο στο Sustainability στη Μόδα θα λάβει χώρα και στην Αθήνα σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Atopos cvc.
1ο Faliro House | Sundance Institute Mediterranean Screenwriters Workshop: Απολογισμός
14.07.2016 14:53
Η Faliro House του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου (The Founder, Ο Αστακός, Chevalier) και το Sundance Institute διοργάνωσαν το πρώτο Faliro House | Sundance Institute Mediterranean Screenwriters Workshop, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.
Workshop για το Speed Mentoring στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2016
17.05.2016 15:00
Την Τετάρτη 18 Μαϊου διοργανώνεται στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2016, workshop με σκοπό το Speed Mentoring στο χώρο του Orange Groove.
Ανοιχτός Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα το ArtWalk 2
11.05.2016 11:22
Η Art in Progress σας προσκαλεί όλους τους πολίτες της Πάτρας και όχι μόνο, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα το 2ο Patras Street Art Festival | ArtWalk 2, από 13 Μαΐου έως 13 Ιουνίου 2016.
Workshop Κατασκευής & διακόσμησης χαρταετού στο Contemporary Space Athens
07.04.2016 12:11
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies με αφορμή την Ημέρα της Γης  και την έκθεση “Go Fly A Kite!” θα παρουσιάσει ένα μοναδικό workshop κατασκευής και διακόσμησης χαρταετού με την Ioanna Lin στις 24 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στο Contemporary Space Athens στην Πλάκα.