Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ Βραβευμένων Ντοκιμαντέρ στη Νέα Σμύρνη

Φεστιβάλ Βραβευμένων Ντοκιμαντέρ στη Νέα Σμύρνη

Ένα διήμερο Φεστιβάλ Βραβευμένων Ντοκιμαντέρ διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαΐου 2016.

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τη συνεργασία της διαδικτυακής πλατφόρμας altcine, διοργανώνεται το αφιέρωμα σε Βραβευμένα Ντοκιμαντέρ που θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό πολυχώρο πολιτισμού “Γαλαξίας”, με δωρεάν είσοδο.

                               

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, “φέτος διοργανώνουμε ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο σε βραβευμένα και αναγνωρισμένα Ντοκιμαντέρ, θίγοντας θέματα που απασχολούν και πρέπει να απασχολούν όλους μας σήμερα, όπως η κρίση, η αναζωπύρωση του φασισμού, αλλά και η πάλη για την καθημερινότητα και τη ζωή.”

               

Φέτος το Φεστιβάλ έχει διευρυνθεί σε θεματική έκταση και ποικιλία, προβάλλοντας οκτώ ώρες προγράμματος και προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει την αμεσότητα της κινηματογραφικής καταγραφής. Με σκοπό τη μεγαλύτερη εξοικείωσή του δημιουργήθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα που στοχεύει στην εμβάθυνση της γνώσης του κοινού για την αισθητική και πολιτιστική αξία των ντοκιμαντέρ από σημαντικούς δημιουργούς, προσδοκώντας να ενημερώσει και να αφυπνίσει.

 

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Παρασκευή 13 Μαΐου

 

Agora από τη Δημοκρατία στις αγορές , Γιώργος Αυγερόπουλος, 18.00, 120’ Τα πέτρινα χρόνια της κρίσης που συγκλονίζει την Ελλάδα σε ένα ντοκιμαντέρ υψηλής έντασης και συγκίνησης

 

Burning from the inside,  Μάρσια Τζιβάρα, 20.10, 64’ Με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον αντίκτυπό της σε Ελλάδα και Γερμανία, η ταινία αμφισβητεί τη λειτουργία πολιτικών και κοινωνικών δομών, καθώς και τη λειτουργικότητα του καπιταλισμού και της δημοκρατίας.

 

Yusef’s Song, Κώστας Πλιάκος, 21.15, 54’ Ο Γιούσεφ δεν είναι σύμβολο για την επανάσταση. Είναι μια από τις φωνές μιας επανάστασης που μπορεί να είχε αγαθές προθέσεις, αλλά κατέληξε να τρώει τα παιδιά της.

 

Σάββατο 14 Μαΐου

 

Ο Μανάβης, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, 18.00, 82’ Ένα οδοιπορικό στα απομακρυσμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου και τους ανθρώπους τους, με οδηγό έναν πλανόδιο μανάβη που εδώ και τριάντα χρόνια γυρίζει με το φορτηγό του τα χωριά της περιοχής.

 

Sam Roma, Μαρίνα Δανέζη, 19.30, 39’ Το Sam Roma διερευνά την κουλτούρα, τη ζωή και τις μυστήριες ρίζες της φυλής Ρομά στην Ελλάδα. Ένα ταξίδι δρόμου στους τσιγγάνικους καταυλισμούς της χώρας.

 

Πρώτη ύλη, Χρήστος Καρακεπέλης, 20.15, 78’ Μια κοινωνική διεισδυτική και κινηματογραφικά ώριμη καταγραφή μια αόρατης πραγματικότητας που ζει στην σκιά του Παρθενώνα και στην περιφέρεια του κύκλου της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Excision, Βικτώρια Βελλοπούλου, 21.40, 50’. Εστιάζει στην πρακτική της κλειτοριδεκτομής σε μια φτωχή απομακρυσμένη περιοχή της Κένυας. Ερευνά τις επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες και καταγράφει τις αλλαγές. 

Σχετικές ειδήσεις
Το πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
23.02.2017 14:36
Ανατρεπτικοί δημιουργοί, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, 213 ντοκιμαντέρ (μικρού και μεγάλου μήκους) από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 64 ελληνικές παραγωγές, η Αγορά Ντοκιμαντέρ και μια σειρά από ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις. Σας προσκαλούμε στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
 19ο ΦΝΘ: Μουσική και σινεμά στα ντοκιμαντέρ του φετινού φεστιβάλ
24.01.2017 15:50
Rolling Stones, Placebo, Laibach. Τρεις κορυφαίες ροκ μπάντες σε εκρηκτικές εμφανίσεις θα μας δώσουν μια πρώτη γεύση από τα μουσικά ντοκιμαντέρ που θα δούμε στο πολυαγαπημένο καθιερωμένο τμήμα της Μουσικής, στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
To Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
23.01.2017 14:56
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας μας προσκαλεί σε προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, από 26-28 Ιανουαρίου 2017 στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.
Ιωνικές γιορτές 2016: 40 νύχτες πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης
23.08.2016 12:17
Ένα πλούσιο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 30 Αυγούστου έως τις 8 Οκτωβρίου, στο Aλσος Νέας Σμύρνης, με πολύ γνωστές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό θέατρο.
Ανταπόκριση από το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ
21.03.2016 11:07
Ορισμένες ταινίες είναι εμπειρίες. Παρακάτω ακολουθούν τρία ντοκιμαντέρ ξένων δημιουργών που δεν παραλείψαμε να παρακολουθήσουμε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.