Ο νέος Νίκος Πορκοκάλογλου είναι πάνω στη Στροφή με ένα δίσκο ζωντανό, ηλεκτρικό, με μουσική εξέγερση με δυνατές κιθάρες, πολύχρωμα πνευστά και ανοιχτές μελωδίες προς τα πάνω και προς τα έξω.

Όλος ο δίσκος περιγράφει μια εποχή κρίσης, όπου με σκληρή δουλειά και αυτοκριτική, αλλάζεις πορεία πάνω στη Στροφή που βγάζει σε \”μίαν άγνωστη θέα/μια θέα καινούργια που κρύβεται εκεί/μετά το σκοτάδι, μετά τη σιωπή\”.

Η ενορχήστρωση του δίσκου, σε στίχους και μουσική Νίκου Πορτοκάλογλου, έγινε από τον ίδιο με τη συμμετοχή της μπάντας του (Νίκος Χριστόπουλος-τύμπανα/Μιχάλης Καλκάνης-μπάσο/Νίκος Σάλτας-πλήκτρα, ακορντεόν/ Τάσος Φωτίου-σαξόφωνο/Αντώνης Ανδρέου-τρομπόνι). Στη Στροφή παίζουν ακόμη οι μουσικοί Μάνος Θεοδοσάκης-τρομπέτα/Μιχάλης Βρέττας-βιολί/ Μιχάλης Πορφύρης/βιολοντσέλο). Στα φωνητικά και στο γκρουπ συμμετέχει μια δυναμική νεαρή τραγουδίστρια, η Βασιλική Καρακώστα, μόνιμη συνεργάτης του Νίκου Πορτοκάλογλου τα τελευταία 4 χρόνια.

Το εξώφυλλο του δίσκου μινίμαλ, σε δυο βασικά χρώματα έχει τη δυναμική ενός σήματος.Έγινε από τον Γιάννη Κουρούδη και παραπέμπει στο πρώτο εξώφυλλο των Φατμέ.