Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) υπό την διεύθυνση του Παύλου Σεργίου θα παρουσιάσει τα έργα Λεονόρα III, 3ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα και 5η συμφωνία, του μεγάλου δημιουργού Beethoven. Στη συναυλία, οι λάτρεις της κλασσικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την καταξιωμένη πιανίστρια Μελίνα Τσινάβου και να απολαύσουν μαγικές μουσικές συνθέσεις.

H Μελίνα Τσινάβου έχει αποσπάσει το Ά Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, το Ά Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του ΔΩΛ και το ΄Β βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Μαρια Χαιρογιώργου-Σιγάρα».

Μια συναυλία που θα μας ταξιδέψει και θα μας θυμίσει ξανά την μαγεία και την αγάπη για την Μουσική.

Στόχος της συναυλίας είναι η οικονομική στήριξη της ΑΣΟΝ και των εκπαιδευτικών της στόχων. Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) ιδρύθηκε κατά το πρότυπο των συμφωνικών ορχηστρών νέων σε όλο τον κόσμο και δίνει τη δυνατότητα σε σπουδαστές ωδείων, ερασιτέχνες μουσικούς ή επαγγελματίες να έρθουν σε επαφή με το συμφωνικό ρεπερτόριο. Η συγκεκριμένη συναυλία αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων της ΑΣΟΝ και είναι μια προσπάθεια υποστήριξης των νέων και επαναφοράς των βασικών θεμελίων και της αγάπης για την μουσική.