Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Σημειώσεις για ένα δέντρο-Οδηγίες Ανακύκλωσης

Σημειώσεις για ένα δέντρο-Οδηγίες Ανακύκλωσης
Tο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα φιλοξενεί δύο παράλληλες εικαστικές ομαδικές εκθέσεις με την συμμετοχή πάνω από εκατό νέων και διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Θέμα της έκθεσης είναι δύο ευαίσθητοι άξονες, όπως οι Σημειώσεις Για Ένα Δέντρο και οι Οδηγίες Ανακύκλωσης, που διέπουν και καθορίζουν το φυσικό περιβάλλον μας. Την επιμέλεια των δύο εκθέσεων έχει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται πρωτότυπα επιτοίχια έργα, κατασκευές, εγκαταστάσεις και προβολές video. Στο αφιέρωμα παρουσιάζονται διαφορετικές οπτικές των συστατικών στοιχείων και της ουσιαστικής εννοιολογικής σημασίας του δένδρου, αλλά και αναπάντεχες οδηγίες ανακύκλωσης που προτείνουν έργα κατασκευασμένα από αναπάντεχα υλικά ή δημιουργικές δράσεις που μπορούν να συντελέσουν σε ένα ουσιαστικότερο διάλογο και καλύτερη χρήση του οικοσυστήματος που μας περιβάλλει μέσα από τις προτάσεις νεώτερων και διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στη χρήση διαφορετικών πλαστικών μέσων.

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950-1974, έκθεση στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
04.01.2017 15:47
Μετά τις εκθέσεις «Εικαστικές τέχνες και Αντίσταση 1936 - 1949» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σε Αθήνα και Πάτρα, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης αναφορικά με την έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση», το ΕΕΤΕ προχώρησε στη δεύτερη φάση της μελέτης που περιλαμβάνει την περίοδο από το 1950 μέχρι και το 1974.
μικροί τόποι: οδηγίες χρήσης: Ομαδική έκθεση στο Circuits and Currents
03.01.2017 17:12
Το Circuits and Currents, project space της Α.Σ.Κ.Τ. παρουσιάζει από την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, την έκθεση μικροί τόποι: οδηγίες χρήσης, προϊόν της ετήσιας συνεργασίας οκτώ τεταρτοετών φοιτητών του Γ’ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με τον διδάσκοντά τους Παντελή Χανδρή και την ιστορικό τέχνης Παυλίνα Κύρκου.
Τρεις εκθέσεις ανοιχτές στο κοινό στην Άνδρο για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο
11.08.2016 12:45
Συμμετέχοντας στην παγκόσμια κίνηση η οποία στοχεύει οι δημόσιοι χώροι να μένουν ανοιχτοί στο κοινό το βράδυ της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, τα μουσεία – ιδρύματα: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως και Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, μας προσκαλούν την Πέμπτη 18 Αυγούστου σε τρεις εικαστικές εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο.
Νίκος Δραγούμης & Lydia Borgek: οι εκθέσεις του ΜΙΕΤ στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Σαντορίνη
22.06.2016 15:56
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Ίδρυμα Λ. και Ε. Μπελλώνια εγκαινιάζουν την έκθεση ζωγραφικής Νίκος Δραγούμης και Lydia Borgek, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 8:30 μμ, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά Σαντορίνης.
Καλοκαιρινές εκθέσεις 2016 στην Los Art Gallery στη Σύμη
08.06.2016 14:21
Στο νησί Σύμη, η γκαλερί ARTFORUM της Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πολιτιστικό της έργο για 2η χρονιά, την παρουσίαση σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, στο ιστορικό κτήριο της με την επωνυμία LOS ART GALLERY.