Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του συμμετέχει και φέτος στην 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από την Πέμπτη 12 έως την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στα περίπτερα 13 και 15 του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Οι φίλοι του βιβλίου που θα επισκεφθούν την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εκδοτική δραστηριότητα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 13 (stand 102), μέσα από μονογραφίες καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, εκδόσεις που αφορούν σε θεματικά αφιερώματα, αλλά και εθνικές κινηματογραφίες, όπως του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Κίνας. Όλες οι εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα προσφέρονται με έκπτωση 30%.

Διαθέσιμα στο stand του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα είναι και άλλα αντικείμενα, όπως t-shirts, κονκάρδες, σελιδοδείκτες και τσάντες προηγούμενων διοργανώσεων αλλά και του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.