O Simon Bloom παρουσιάζει ζωντανά το νέο του album, “Midnight Rainbows”, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο Tiki Athens Bar, παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς του. Ο John Hardy (Thee Holy Strangers, Dustbowl) στην pedal steel guitar, ο Ale Casta στο μπάσο και τα κρουστά, ο Πάνος Γιαννακάκης στις κιθάρες και η Τζένη Καπάδαη (Thee Holy Strangers, Expert Medicine) στα φωνητικά και στο rhodes, θα τον συνοδεύσουν στα νέα, αλλά και κάποια παλαιότερα, τραγούδια του.

To “Midnight Rainbows” (Restless Wind / διανομή Inner Ear) κυκλοφορεί ήδη, σε βινύλιο και CD. Το δεύτερο τραγούδι που ξεχωρίζει από το album είναι το “Where I Belong”, με τη συμμετοχή της Melentini στα φωνητικά.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί singer / songwriters έχουν αναδειχτεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή, κυρίως στον χώρο της folk / indie folk / alternative country. Στα μέρη μας, όμως, παρά την αξιοσημείωτη άνοδο που σημειώνει η εγχώρια σκηνή, δισκογραφικά και συναυλιακά, οι αντίστοιχες περιπτώσεις είναι ελάχιστες, ίσως μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο Simon Bloom αποτελεί μία από αυτές, συνεχίζοντας με συνέπεια την, μάλλον μοναχική, πορεία του. Folk, blues, ψυχεδελικό rock, επιρροές από ονόματα όπως ο Nick Drake, o JJ Cale, o Bob Dylan, o Neil Young και οι πρώιμοι Pink Floyd, είναι τα συστατικά που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τη μουσική του, 10 χρόνια μετά το ντεμπούτο του και ενώ πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ήδη το 4ο στη σειρά album του, “Midnight Rainbows”.

Σε παραγωγή και μίξη του ίδιου, ηχογραφημένο στο τέλος του 2015 στο δικό του Shakti Studio, με τη συμμετοχή μερικών από τους καλύτερους μουσικούς της εγχώριας σκηνής, το νέο δημιούργημά του περιέχει οχτώ πανέμορφα τραγούδια και κυκλοφορεί, σε βινύλιο και CD, από την Restless Wind, σε διανομή της Inner Ear.

Μετά το “Her Sunglasses On”, το επόμενο τραγούδι που ξεχωρίζει από το album είναι το “Where I Belong”. Από τις πιο όμορφες και ταξιδιάρικες στιγμές του δίσκου, το συγκεκριμένο κομμάτι χρωματίζεται από τον συνδυασμό του Simon, της Melentini και της Τζένης Καπάδαη στα φωνητικά. Η εθιστική μελωδία του εγγυάται πως θα το ακούμε πολύ συχνά στο ραδιόφωνο μέσα στους επόμενους μήνες! Είναι ένα κομμάτι που σε κερδίζει περισσότερο με κάθε νέα ακρόαση, όπως άλλωστε συμβαίνει με ολόκληρο τον δίσκο. Από το εναρκτήριο “So Young” μέχρι το “Walking With The Moonlight”, με το οποίο μας αποχαιρετά, το “Midnight Rainbows” κυλάει απολαυστικά και αβίαστα. Ονειρικό, πότε φωτεινότερο και πότε γλυκά μελαγχολικό, αποτελεί ένα ιδανικό νυχτερινό άκουσμα που αναδεικνύει τον δημιουργό του ως έναν τραγουδοποιό που σύντομα θα ξεπεράσει τα στενά όρια της εγχώριας σκηνής.

Πέρα απ’ όλα αυτά, έχουμε να κάνουμε και με ένα τεχνικά άρτιο αποτέλεσμα. Η απέριττη παραγωγή, η καλαίσθητη παρουσίαση (το artwork του album έχει κάνει ο Αντώνης Γλυκός) και η εκτελεστική συνέπεια συντελούν σε αυτό. Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, από τη στιγμή που στο “Midnight Rainbows” συμμετέχει μία… dream team της εγχώριας σκηνής. Ο John Hardy (Thee Holy Strangers, Dustbowl) στην pedal steel guitar, ο Μάρκος Δεληβοριάς στην Dobro guitar, o Κωστής Ζουλιάτης (Night On Earth) στο Fender Rhodes, o Ale Casta στο μπάσο και τα κρουστά, μαζί με τις υπέροχες φωνές της Melentini (Sequence Theory Project) και της Τζένης Καπάδαη (Thee Holy Strangers, Expert Medicine), συγκροτούν ένα σύνολο γεμάτο ταλέντο και ψυχή. Το mastering έκανε ο Γιάννης Χριστοδουλάτος.

SIMON BLOOM

Ο Simon Bloom (Συµεών Νικολαΐδης) βρέθηκε από πολύ νωρίς στο χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου, παίρνοντας τα πρώτα του “μαθήματα” από τον πατέρα του, σκηνοθέτη Νίκο Νικολαΐδη.

Σπούδασε μουσική στο Cambridge της Αγγλίας και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 συμμετείχε στο reggae γκρουπ Spliffification (aka Attiko Minus). Το 2002, εμφανίστηκε, ως ηθοποιός, στην ταινία “Ο Χαµένος Τα Παίρνει Όλα”, του Νίκου Νικολαΐδη, στο πλευρό του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγγελάκα, ο οποίος έγραψε και το soundtrack. Δύο κομμάτια του Simon, τα “Wonderful World” και “Feel So Fine”, τα οποία ακούγονται στην ταινία, συμπεριελήφθησαν και στο soundtrack, αποτελώντας την πρώτη επίσημη δισκογραφική του κατάθεση. Τρία χρόνια αργότερα, ανέλαβε και έγραψε τη μουσική της τελευταίας ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, “The Zero Years”.

To “Midnight Rainbows” είναι η τέταρτη ολοκληρωμένη δουλειά του. Έχουν προηγηθεί τρία albums, στο γνώριμο μουσικό του ύφος, εκεί όπου η folk-rock συναντάει τα υπνωτικά blues και την ψυχεδελική ατμόσφαιρα. Το 2006, παρουσίασε το ντεμπούτο του, “Real Shadows” (Olon Music), ενώ ακολούθησαν τα “Hollow Butterfly” (Archangel Music / Shift Records, 2009) και “Hazy Moon” (Restless Wind, 2012).

Από το 2010, έχει δημιουργήσει το studio ηχογράφησης Shakti, καθώς και την ανεξάρτητη δισκογραφική Restless Wind, συνεργαζόμενος με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, αναλαμβάνοντας κάθε φορά διαφορετικούς ρόλους – μπροστά και πίσω από την κονσόλα.

Η Restless Wind, από τις πιο ανήσυχες (δικαιώνοντας το όνομά της) δισκογραφικές της εγχώριας σκηνής, αποτέλεσε στέγη μερικών από τα πιο ενδιαφέροντα και ταλαντούχα ονόματα που αυτή έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια, όπως οι Gravitysays_i, Moa Bones, Sundayman, The Bet, The Liarbirds, Spectralfire και Melentini.

Όσον αφορά στο Shakti Studio, από τους φιλόξενους τοίχους του έχουν περάσει, μέχρι σήμερα, μπάντες και μουσικοί όπως οι Thee Holy Strangers, Dustbowl, Nightstalker, Rous, Melentini, Expert Medicine, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, Penny and the Swinging Cats, The Bet, 1000 Mods, Σοφία Σαρρή κ.α.