Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Wasteland

Wasteland
To Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει την έκθεση Wasteland–μια αχανής έκταση ρημαγμένης και άγονης γης, της Μαρίας Τσιμπουρλά, με superflat έργα που αποτίουν φόρο τιμής σε όλα τα παραμελημένα latchkey kids κάπου εκεί έξω...

Τα λεγόμενα latchkey kids είναι παιδιά από 5 χρονών και πάνω που γυρνούν απ’το σχολείο σ΄ένα άδειο σπίτι και νιώθουν παρατημένα από τους γονείς τους. Τα παιδιά αυτά υποφέρουν συνήθως από μοναξιά, πλήξη, αποκτούν φοβίες, έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και πολλά άλλα προβλήματα.

Τα superflat αυτά έργα αναπαριστάνουν τον κοιτώνα ενός οικοτροφείου. Η ηρωίδα Βίολετ, ένα κυνικό δεκάχρονο κορίτσι σέρνεται ράθυμα και προκλητικά στο σχεδόν εφιαλτικό και στοιχειωμένο δωμάτιό της. Οι τοίχοι γύρω της ξεχειλίζουν από ανατριχιαστικά καρτούν που μοιάζουν να βγαίνουν από παραμύθια με αποκρουστικά πλάσματα, εικόνες που στοιχειώνουν τη σκέψη της και αποτυπώνουν σιωπηρά τη συναισθηματική της κατάσταση.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
ABIO: ομαδική έκθεση στο Beton 7
17.10.2016 17:10
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “ΑΒΙΟ”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016.
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Κεραμική από την Κίνα: έκθεση με έργα της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη
06.06.2016 16:23
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο ελληνικό και διεθνές κοινό επιλογή αριστουργημάτων κινεζικής κεραμικής από τη συλλογή του.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.
Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει ένα «σκεύος μαρμάρινον παραδόξου χρήσεως» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
26.11.2015 10:09
Μετά από το «δαχτυλίδι του Θησέα», την «Αιγύπτια γάτα Μίου», την «Άρτεμη από τη θάλασσα», τον «καθρέφτη της Ευρώπης» και την «Κυρά της Πρόσυμνας», το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει ένα «σκεύος μαρμάρινον παραδόξου χρήσεως». Πρόκειται για μία μαρμάρινη πλάκα με μικρογραφική παράσταση αρχαίου ελαιουργείου που χρησίμευε ως κάλυμμα κιβωτίου για τη συγκέντρωση χρηματικών ποσών, τα οποία ίσως να σχετίζονταν με την παραγωγή του ελαιολάδου. «Το μαρμάρινο σκεύος παραδόξου χρήσεως» αναδύθηκε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016.