Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Υποβολή ταινιών

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Υποβολή ταινιών

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου μας προσκαλεί στο νησί της Πάτμου. Μια επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Tαινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκυμαντέρ και ενα πλούσιο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών σε  συνεργασία με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ.

Σκηνοθέτες, παραγωγοί και δημιουργοί της διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας, δίνουν ραντεβού σε ενα μοναδικό προορισμό οπως το νησί της Πάτμου. Tην πλούσια λίστα ταινιών και ντοκυμαντέρ συμπληρώνουν σεμινάρια , εργαστήρια, ομιλίες καταξιωμένων κινηματογραφιστών και παράλληλα δρώμενα σε μαγευτικές τοποθεσίες.

H διαδικασία για την υποβολή των φετινών ταινιών έχει ξεκινήσει με τελική προθεσμία υποβολής την 10η Ιουνίου (περισσότερες πληροφορίες: http://www.iffp.gr/how-to-submit/).

Επιπλέον, διοργανώνεται σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς το Patmos Documentary Workshop 2016, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σπονδυλωτό ντοκυμαντέρ, με κεντρικό θέμα την κρίση του μεταναστευτικού και τις ιδιαίτερες ιστορίες των πρωταγωνιστών της. H ολοκληρωμένη  ταινία σε συμπαραγωγή OTE TV, θα διανεμηθεί στην Ελλάδα και διεθνώς σε φεστιβάλ, κινηματογράφο και τηλεόραση . Η προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι η 31η Μαΐου (περισσότερες πληροφορίες: http://www.iffp.gr/documentary-master-workshop/)

Μια ζωντανή και δυναμική πολιτιστική κοινότητα, ένα γόνιμο περιβάλλον που ενώνει διαφορετικούς πολιτισμούς, και φέρνει κοντά διαφορετικές κινηματογραφικές "φωνές" και ιδέες, σε ένα μαγευτικό και άκρως μυστηριακό τόπο - αυτό είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου.

Ραντεβού και φέτος στην Πάτμο από 21-27 Ιουλίου!

Σχετικές ειδήσεις
 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect στη Θεσσαλονίκη
07.10.2016 15:28
Η δύναμη του κινηματογράφου ενάντια στον ρατσισμό και τις κάθε είδους διακρίσεις, βρίσκεται στο επίκεντρο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect.
18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών
20.09.2016 13:49
Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών) Ταινιών θα πραγματοποιηθεί από 23 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου του ΦΚΘ.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Οι 46 ταινίες του Διαγωνιστικού τμήματος ελληνικών ταινιών μικρού μήκους
06.09.2016 11:21
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Όλα όσα ζήσαμε...
02.08.2016 13:34
Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα ζεστό, φιλικό, ενθουσιώδες περιβάλλον όπου σκηνοθέτες, παραγωγοί, ηθοποιοί, σινεφίλ, δημοσιογράφοι, τουρίστες, ξένοι και Έλληνες είδαν ταινίες, συμμετείχαν σε δρώμενα, διασκέδασαν σε πάρτυ και γεύματα και ανανέωσαν το ραντεβού τους με νέες εικόνες, και εμπειρίες, για του χρόνου...
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Oι καλεσμένοι και οι πρεμιέρες
24.06.2016 11:54
Ένας μήνας έμεινε για την έναρξη του 6oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτμου – ένας τόπος συνάντησης κινηματογραφιστών απο όλο το κόσμο - που έχει γίνει θεσμός με πολλούς και σημαντικούς υποστηρικτές καθώς επίσης και με ένα ένθερμο σινεφίλ κοινό.