Το Ρομάντσο φιλοξενεί την παράσταση χορού Human Constructions, μία solo lecture performance με θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία σε σύλληψη,  χορογραφία και ερμηνεία της Σοφίας Κονδυλιά.

Το έργο «ΗUMAN CONSTRUCTIONS» είναι προϊόν διεπιστημονικής έρευνας της χορογράφου επάνω στη συνθετική διαδικασία της αρχιτεκτονικής και του χορού. Το έργο σκιαγραφεί την ίδια την έρευνα και μιλά για τη δημιουργία χώρων μέσα από την κίνηση των σωμάτων.

«Χώρων πραγματικών, που μέσα τους κατοικεί η σωματική δράση. Και χώρων πλατωνικών, που μέσα τους κατοικούν Ιδέες…»

Η solo performance «ΗUMAN CONSTRUCTIONS» συνδυάζει λόγο και κίνηση σε όλη της τη διάρκεια ακολουθώντας φόρμα διαδραστικής διάλεξης. Το κοινό εμπλέκεται στην εξέλιξη του έργου και καλείται να επανεξετάσει βιώνοντας, θέματα όπως η αντίληψη, η κατάληψη και η σύνθεση χώρου.

Σταδιακά ξεναγείται στα πορίσματα και τις ανακαλύψεις της χορογράφου, η οποία παροτρύνει το θεατή να τη δει και να την ακούσει μέσα από την αίσθηση. Χρησιμοποιώντας το είδος της lecture performance επιζητά να μιλήσει για τη σύνθεση χώρου εκ των έσω: καθώς μιλά για το ρόλο της κίνησης στη δημιουργία έργων, η ίδια, μεταμορφωμένη σε δημιούργημα, «κινείται» εξελικτικά προς το θεατή…

Και τον καλεί να ταξιδέψει μαζί της. Να γευτεί τα όσα λέγονται και γίνονται επάνω στη σκηνή, να ανακαλύψει και να συν-αισθανθεί. Τον κόπο, την αγωνία και τη φιλοδοξία της ανθρώπινης δημιουργίας, αλλά και την πληρότητα, την παιδικότητα και την χαρά του να  αγαπάς… αυτό που φτιάχνεις.

Συντελεστές:

Σύλληψη | Σκηνοθεσία | Χορογραφία | Ερμηνεία: Σοφία Κονδυλιά
Σύμβουλος χορογραφίας: Αγγελική Στελλάτου
Επιμέλεια λόγου: Κατερίνα Κυβετού
Κείμενο: Σοφία Κονδυλιά
Σχεδιασμός σκηνικού: PV
Φωτισμοί: Σοφία Κονδυλιά
Φωτογραφίες: PV
Σχεδιασμός αφίσας: PV, Σοφία Κονδυλιά

Διάρκεια: 40’

Το έργο περιέχει σκηνές διάδρασης με το κοινό, όπου οι θεατές καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους δίνονται

Την παράσταση και παρουσίαση της έρευνας θα «ανοίξουν» οι νέοι δημιουργοί που συμμετείχαν στο 2ο εργαστήρι σύνθεσης solo “Αρχιτεκτονική & Χορός”. Το εργαστήρι διεξήχθη από τη χορογράφο τους μήνες Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2016 στον Πολυχώρο «Αννα & Μαρία Καλουτά» με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Το εργαστήρι είναι πειραματικό και στόχος του είναι η ανατροφοδότηση της έρευνας μέσα από την εφαρμογή της.

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα κατοικήσουν τους χώρους του ΡΟΜΑΝΤΣΟ, παρουσιάζοντας τα soli τους  σε μία «ζωντανή» site – specific έκθεση. Ο κόσμος θα ξεναγηθεί στις solo δημιουργίες ακολουθώντας προτεινόμενες διαδρομές.

Χορεύουν:

Μαρία Γεωργιοπούλου | Ηρώ Καουκάκη | Εύη Καμπούρη | Ερατώ Χολή | Μαριάννα Σολωμονίδου | Κέλλυ Καρμίρη | Χριστίνα Καραμποίκη | Εύη Θανέλλα | Σταμάτης Μπενέτας

Video link από τις συναντήσεις του εργαστηρίου: https://vimeo.com/158987711

Καθώς δε θα υπάρξουν κρατήσεις και κάθε ξενάγηση στις δημιουργίες των συμμετεχόντων λειτουργεί με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, θα σας παρακαλούσαμε να προσέλθετε 20’ νωρίτερα για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε ομαλότερα τη ροή του κόσμου, τον αριθμό των ξεναγήσεων και να προετοιμαστεί κατάλληλα η αίθουσα που θα φιλοξενήσει την παράσταση HUMAN CONSTRUCTIONS.

Μετά τη λήξη της παρουσίασης και της παράστασης HUMAN CONSTRUCTIONS θα ακολουθήσει συζήτηση με τη χορογράφο.  

Ευχαριστίες

στο Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση χώρου και την υποστήριξη
στην Αγγελική, την Κατερίνα και την Κωνσταντίνα
για τις συναντήσεις, το μοίρασμα και τις συζητήσεις μας
και
σε όλους τους συμμετέχοντες του 1ου και του 2ου κύκλου του εργαστήριου «Αρχ/κή & Χορός» για την απίστευτη ενέργειά τους και την ανατροφοδότηση της έρευνας

Βιογραφικό:

Η Σοφία Κονδυλιά αποφοίτησε το 2012 από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού «Ραλλού Μάνου» και από την Αρχιτεκτονική σχολή του ΕΜΠ. Εργάζεται ως χορέυτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Έχει παρουσιάσει χορογραφική δουλειά σε χώρους και φεστιβάλ της Αθήνας. Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Σκυτάλη, Team in progress, Saltator, Ntalika, Ρέον. Η προσωπική της έρευνα συνοψίζεται στη διερεύνηση τη συσχέτισης της χορογραφίας με την αρχιτεκτονική σύνθεση διερευνώντας χορογραφικούς τρόπους που δανείζονται στοιχεία από τους δύο χώρους.  Έχει συγγράψει τη διάλεξη: «Αρχιτεκτονική και Χορός: θεωρία, σύνθεση, άσκηση», την οποία παρουσίασε στην Αρχιτεκτονική σχολή της Αθήνας(2010) και της Ξάνθης(2013), στο studio χορού «Present Body» (2013) και στο festival Vault Openseptember 4 (2015). Αυτό το έτος ασχολείται με ένα ανοιχτό χορογραφικό πείραμα μέσα από τη διεξαγωγή εργαστηρίων σύνθεσης solo, στα οποία δοκιμάζει τα συμπεράσματα της προσωπικής της έρευνας σε άλλους καλλιτέχνες. Παράλληλα, ετοιμάζει τη νέα της χορογραφική δουλειά με θέμα τη δημιουργία, την παράσταση “Human Constructions”.