Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Tαινιών Tρόμου, Horrorant Film Festival είναι εδώ για 3η συνεχή χρονιά και μας υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, πολλές εκπλήξεις και … τρόμο!

Καθημερινά, για επτά ημέρες, από τις 12 έως και τις 18 Μαΐου στην Αθήνα, στους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ και ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ (και από τις 19 έως τις 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στους κινηματογράφους ΒΑΚΟΥΡΑ 1 και 2) οι σινεφίλ και λάτρεις του είδους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πάνω από 65 ταινίες: 17 Μεγάλες Πρεμιέρες, 12 ταινίες σε πανελλήνια πρώτη προβολή στο διαγωνιστικό τμήμα, όλες παραγωγής 2015-16, 5 κλασσικές ταινίες – αφιέρωμα στα B- Movies των ’50s, 10 Ισπανικές ταινίες Τρόμου, 15 ταινίες μικρού μήκους από όλον τον κόσμο παραγωγής 2015-2016, 10 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, 2 ξεχωριστά ντοκιμαντέρ.

Οι Ταινίες Έναρξης και Λήξης

THE VVITCH

Πέμπτη 12 Μαΐου, 8.30 μ.μ. στο ΙΝΤΕΑΛ

Η ταινία που προβάλλεται για 11 συνεχείς εβδομάδες στην Αμερική, από τις 19 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, με 25 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στις Η.Π.Α. και άλλα 10 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο …

Η ταινία που πήρε βραβείο Σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ του Sundance Film Festival 2015

Με 90% θετικές κριτικές στο Rotten Tomatoes και εξαιρετικά σχόλια από τους θεατές…

Το τολμηρό και οπτικά συναρπαστικό The Witch (Η Μάγισσα) του Robert Eggers είναι η καλύτερη επιλογή για να ανοίξει ένα φεστιβάλ όπως οι ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ.

Νέα Αγγλία, 17ος αιώνας.

Μία οικογένεια Πουριτανών έρχεται αντιμέτωπη με τις δυνάμεις του Κακού και της Μαγείας σε ένα αχανές δάσος κοντά στην ειρηνική τους φάρμα.

Ο Robert Eggers καταφέρνει να ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς με την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, παρουσιάζοντας ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ εποχής, το οποίο έχει ήδη το στίγμα της ‘Καλύτερης ταινίας τρόμου της χρονιάς’!

Δείτε και το επίσημο τρέιλερ της ταινίας εδώ.

EL CUERPO (THE BODY)

Τετάρτη 18 Μαΐου, 9.00 μ.μ. στο ΙΝΤΕΑΛ

Ένα από τα σημαντικότερα Ισπανικά θρίλερ των τελευταίων χρόνων (παραγωγής 2012) του Oriol Paulo – ο οποίος έγραψε και το σενάριο- είναι μία απίστευτη ταινία με συγκλονιστικό φινάλε, η ιδανική ταινία για να κλείσει τις φετινές ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ.

Με υποψηφιότητα στην κατηγορία της σκηνοθεσίας στα βραβεία Goya, μια ταινία για γερά νεύρα, με πολύ μυστήριο, ανατροπές και όμορφο στυλιζάρισμα. Από τους παραγωγούς των ταινιών «Το Ορφανοτροφείο», «Τα Μάτια της Τζούλια» και «Το Μικρό Νησί», λίγες μέρες πριν βγει στις ελληνικές αίθουσες.

Το πτώμα μιας γυναίκας εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το νεκροτομείο. Ένας ντετέκτιβ αρχίζει να ερευνά το περίεργο αυτό περιστατικό, με την βοήθεια του χήρου της χαμένης γυναίκας.

Δείτε και το επίσημο τρέιλερ της ταινίας εδώ.

Το Horrorant Film Festival “FRIGHT NIGHTS” διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site www.filmboy.gr,  το θεματικό site www.horrorant.com  και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ισπανικής Πρεσβείας.