Η Βijoux de kant διοργανώνει για το καλοκαίρι δύο θεατρικά εργαστήρια και τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις του Υπουργείου, ενώ προσφέρει θέση βοηθού σκηνοθέτη για πρακτική άσκηση.

Αναλυτικά:

Καλοκαιρινό εργαστήριο υποκριτικής

Για δεύτερη χρονιά, η bijoux de kant θα πραγματοποιήσει καλοκαιρινό εργαστήριο υποκριτικής.

Από τις 4 Ιουνίου ως τις 9 Ιουλίου, ο Γιάννης Σκουρλέτης και η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη θα παραδώσουν ένα εργαστήριο βασισμένο στο μονόπρακτο της Λούλας Αναγνωστάκη «η διανυκτέρευση».

Συνεχίζοντας την ερευνητική διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια με τα εργαστήριά της, φέτος το καλοκαίρι η ομάδα θα εργαστεί πάνω στις γνώριμες θεματικές της με άξονα το μονόπρακτο της Αναγνωστάκη.

Το εργαστήριο θα καταλήξει σε παράσταση που θα παρουσιαστεί στο χώρο της ομάδας την εβδομάδα 11-17 Ιουλίου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελατίες ηθοποιούς, χορευτές, performer και σπουδαστές δραματικών σχολών.

Πληροφορίες εργαστηρίου
Διάρκεια εργαστηρίου: Σάββατο 4 Ιουνίου έως Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ημέρες εργαστηρίου: Δευτέρα και Σάββατο

Ώρες μαθημάτων: 15.00 – 18.00
Ώρες διδασκαλίας: 36
Τόπος: Bijoux de kant hood, Αθηνάς 10, Μοναστηράκι
Πληροφορίες και εγγραφές: bijouxdekantfactory@gmail.com,
6944094787 (ώρες επικοινωνίας: 11.00-14.00)

Εργαστήριο Σκηνοθεσίας

Οι bijoux de kant θα πραγματοποιήσουν την καλοκαιρινή περίοδο εργαστήριων σκηνοθεσίας στο bijoux de kant hood.

Πώς κάνουμε δραματουργία; Πώς οργανώνεται μια πρόβα; Πώς δομείται ο σκελετός της σκηνοθετικής ιδέας και πώς η τελική σκηνοθεσία; Πώς συνεργάζονται όλα τα μέρη και οι συντελεστές μιας παράστασης (σκηνογραφία, ενδυματολογία, φωτισμοί, ηχητικός σχεδιασμός,κλπ);

Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε συγκεκριμένα έργα που θα τους δοθούν με ηθοποιούς της επιλογής τους. Στο τέλος του εργστηρίου θα παρουσιάσουν τις σκηνοθεσίες τους σε μια κοινή παράσταση.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, performer, νέους σκηνοθέτες, χορογράφους, σκηνογράφους, σπουδαστές δραματικών σχολών και καλλιτέχνες από όλα τα πεδία της τέχνης.

Πληροφορίες εργαστηρίου
Διάρκεια εργαστηρίου: Κυριακή 5 Ιουνίου έως Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016
Ημέρες εργαστηρίου: Τετάρτη και Κυριακή
Ώρες μαθημάτων: 15.00-18.00
Ώρες διδασκαλίας: 36
Τόπος: bijoux de kant hood, Αθηνάς 10, Μοναστηράκι
Πληροφορίες και εγγραφές: bijouxdekantfactory@gmail.com,
6944094787 (ώρες επικοινωνίας: 11.00-14.00)

Τμήμα προετοιμασίας υποψήφιων σπουδαστών για τις εισαγωγικές εξετάσεις του υπουργείου Πολιτισμού

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, θα λειτουργήσει στο bijoux de kant hood τμήμα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του υπουργείου Πολιτισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6944094787 (ώρες επικοινωνίας: 11.00-14.00)

Πρακτική άσκηση / εθελοντική εργασία στη bijoux de kant ως βοηθός σκηνοθέτης

H bijoux de kant αναζητά να εντάξει στην ομάδα του ένα άτομο για πρακτική άσκηση με τη μορφή εθελοντικής εργασίας για διάστημα 4 μηνών.

Ο συνεργάτης θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει δωρεάν σε όλα τα εργαστήρια της ομάδας και να εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτης στις επερχόμενες θεατρικές παραγωγές της bijoux de kant.

Η ομάδα προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, να αποστείλουν το βιογραφικό τους στο bijouxdekantfactory@gmail.com.

Η πρόσκληση αφορά απόφοιτους τμημάτων θεατρικών σπουδών (δραματολόγους, ηθοποιούς), απόφοιτους δραματικών σχολών και νέους σκηνοθέτες.