Οι Baildsa θα εμφανιστούν για ένα live στο Σταυρό του Νότου Plus την Κυριακή 15 Μαΐου 2106.

Οι BAiLdSA συνδυάζoυν βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με punk αέρα δημιουργώντας ξεχωριστές μελωδίες στο άκουσμα των οποίων δύσκολα «κρατάς τα πόδια σου στο χώμα». Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (λιποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.

Οι BAiLdSA σχηματίστηκαν το 2007 στην Θεσσαλονίκη και από τότε περιοδεύουν παίζοντας με μανία και περίσσια ενέργεια σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους. Το μουσικό τους στυλ συνδυάζει διαφορετικά είδη όπως ska, reggae, gypsy-punk με παραδοσιακά πνευστά των Βαλκανίων. Ο συνδυασμός αυτός ξεσηκώνει το κοινό σε όλες τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Το συγκρότημα έχει εμφανιστεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα σε Ελλάδα, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ, Αλβανία και Βουλγαρία κι έχει μοιραστεί την σκηνή με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Manu Chao και οι Kutur Shock.

Οι BAiLdSA ξεκινούν την καλοκαιρινή του περιοδεία με μια στάση στην Αθήνα στον Σταυρό του Νότου Plus που δεν πρέπει να χάσετε!

http://baildsa.com
https://www.facebook.com/Baildsa?fref=ts