Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

The Budos Band live @ Gagarin 205

The Budos Band live @ Gagarin 205

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016, οι Budos Band έρχονται στο Gagarin 205. Η σπουδαιότερη funk-soul κολεκτίβα και μια εμβληματική μπάντα βιρτουόζων μουσικών, έρχονται, επιτέλους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για ένα live που αναμενόταν καιρό!

 

Afro-soul, τζαζ, βαθιά funk - όπως και να την ορίσεις, η μουσική των Budos Band είναι μαγευτική.

 

Το επιδραστικό soul label Daptone Records με έδρα το Μπρούκλιν, η εταιρεία της Sharon Jones, το η ανεξάρτητη δισκογραφική που αγαπά όλες τις εκδοχές της "μαύρης μουσικής" έχει τους Budos Band κορώνα στο κεφάλι της: με 9 μέλη στη βασική τους σύνθεση και πολλούς session μουσικούς που παίζουν κατά καιρούς μαζί τους ως guests, οι Budos Band έχουν τις ρίζες και τη βάση της έμπνευσής τους στην αιθιοπική μουσική την οποία εμπλουτίζουν με γενναιόδωρες δόσεις soul και κομψές 60s πινελιές.

 

H instrumental κολεκτίβα έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους και ένα ΕΡ - ενώ τα τέσσερα πρώτα δισκογραφικά τους βήματα είχαν τίτλο το όνομά τους, δεν συνέβη το ίδιο και με το πιο πρόσφατο, "Burnt Offering": με αυτό, η μπάντα αποφάσισε να συμπεριλάβει και άλλα ακούσματα και επιρροές στο ακαταμάχητο μουσικό της χαρμάνι, κρατώντας την πολυαγαπημένη afro-soul, διαποτίζοντάς την όμως ταυτόχρονα με, το πανταχού παρόν πλέον, ψυχεδελικό ροκ, occult στοιχεία, μυστηριώδεις λούπες και fuzzy κιθάρες για να φτιάξουν ένα νέο ιδίωμα, ακόμα πιο ευρύ και γοητευτικό. Οι Budos Band συνεχίζουν να εξερευνούν τις δυνατότητές τους ως μουσικών και πειραματίζονται με ετερογενή ηχητικά τοπία για να προσφέρουν υπέροχα κομμάτια σε απαιτητικούς ακροατές, χωρίς να νιώθουν ούτε στιγμή ότι έχουν φέρει σε πέρας την αποστολή τους, που είναι να ταξιδεύουν τον κόσμο, να είναι πρώτα από όλα παρέα (συχνά θα τους δει κανείς μαζί σε μπαρ και pub μετά ή πριν τα live) και να ηχογραφούν, ως επί το πλείστον, live, με ελάχιστες παρεμβάσεις και εφέ στις ηχογραφήσεις: οι Budos Band είναι ένα "οικογενειακό συγκρότημα" με απόλυτη προτεραιότητα τη μουσική, είτε να παίζουν, είτε να ακούνε και να διαφωνούν μεταξύ τους.

 

Την Τρίτη, 19 Ιουλίου, οι Budos Band έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να γεμίσουν το Gagarin με τους ετρεόκλητους ήχους τους, να αναμίξουν Fela Kuti, Dyke and the Blazers και Black Sabbath και να σας υποσχεθούν ότι δεν θα υπάρχει άνθρωπος που δεν θα χορεύει εκείνο το βράδυ: ένα live που κανένας αληθινός μουσικόφιλος δεν πρέπει να χάσει.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Baba Zula live στο Gagarin 205
16.02.2017 11:40
Οι Baba Zula έρχονται στο Gagarin 205 παρέα με τους London Afrobeat Collective και τις Ρόδες United, αλλά και με νέο άλμπουμ στους αποσκευές.
Δημήτρης Βοζαΐτης and band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.12.2016 10:37
Κάτι καινούργιο και πολύ δυνατό σηματοδοτεί την έναρξη των μουσικών παραστάσεων του νέου ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη στο Γυάλινο- UpStage.
Xatzifrageta the band! Πατητές και μακροβούτια Live στο Oropos Summer Fest
08.07.2016 15:18
Το Σάββατο 16 Ιουλίου οι Xatzifrageta με full band σύνθεση έρχονται στον Ωρωπό (παραλία Χαλκούτσι).
The Budos Band live στο Gagarin 205
30.05.2016 14:45
Οι The Budos Band, η funk-soul κολεκτίβα, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016.
Οι Hawkwind live στο Gagarin
23.03.2016 15:34
Οι σπουδαίοι Hawkwind έρχονται live το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στο Gagarin 205.