Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Silent Move & Eρατώ Τζαβάρα live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Silent Move & Eρατώ Τζαβάρα live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Συνεχίζοντας τη συνεργασία τους με την visual artist Ερατώ Τζαβάρα, οι Silent Move συμπράττουν για πρώτη φορά με τον Στέφανο Ψαραδάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και παρουσιάζουν ένα αυτοσχεδιαστικό σετ με noise, electronic και post rock αναφορές. Ανασύρουν επί τόπου εικόνες και μνήμες με οπτικούς και ηχητικούς συνειρμούς.

Silent Move

Οι Silent Move (Γιάννης Παξεβάνης και Βασίλης Τζαβάρας) δημιουργήθηκαν το 2009. Με βασικό τους όχημα τον αυτοσχεδιασμό και χρησιμοποιώντας κιθάρες, πιάνο , tapes, loops και live electronics άρχισαν να συνοδεύουν μουσικά επί σκηνής ταινίες του βωβού κινηματογράφου. 'Eκτοτε έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε πολλούς χώρους στην Αθήνα και στην επαρχία, παρουσιάζοντας νέα project αμιγώς μουσικά ή με τη συνοδεία visuals. Τον Ιανουάριο του 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους cd με τίτλο In Seven Parts στο label Triple Bath. Έχουν λάβει μέρος στα φεστιβάλ: Αυτοσχεδιασμός και Σινεμά Ι-ΙΙ (Σινεμά Τριανόν , 2012), In Mute Festival (Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, 2013), Deteriorate Festival (six d.o.g.s, 2014), Avant-guitar festival (six d.o.g.s, 2015), DADA κινηματογράφος και μουσική (Δημήτρια, 2015). Έχουν συνθέσει και παρουσιάσει τη μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις Και τα ψάρια βγήκαν στη στεριά να πολεμήσουν τους ανθρώπους και Βερενίκη του Θέμελη Γλυνάτση (Φεστιβάλ Αθηνών 2014, 2015). Το πιο πρόσφατο project τους με τίτλο Lament παρουσιάστηκε στο ΚΕΤ (Απρίλιος 2015) και στο Baumstrasse (Οκτώβριος 2015), σε συνεργασία με την visual artist Ερατώ Τζαβάρα.

Ερατώ Τζαβάρα

Η Ερατώ Τζαβάρα εργάζεται στα ψηφιακά πολυμέσα και το video design με συνεργάτες μουσικούς και χορογράφους, ερευνώντας την πλαστικότητα του video στο χώρο και τη χρήση του σε συνδυασμό με τις ζωντανές τέχνες. Με αφετηρία τη φωτογραφία και το κολάζ, συνθέτει ζωντανά διαφορετικές τεχνικές και πηγές εικόνας όπως το ψηφιακό animation, το live feed, το αρχειακό υλικό και το προ-μαγνητοσκοπημένο video.

Στέφανος Ψαραδάκης

Ο Στέφανος Ψαραδάκης έχει σπουδάσει κλασικά κρουστά και ντραμς και συμμετέχει σε διάφορα γκρουπ της εγχώριας σκηνής καθώς και σε συμφωνικές ορχήστρες. Τα τελευταία χρόνια εξερευνά το ηχητικό πεδίο με τη χρήση συμβατικών οργάνων, καθημερινών αντικειμένων, field recordings και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Γράφει μουσική για ταινίες μικρού μήκους και παραστάσεις, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό σε σόλο ή ensemble performances.

Γιάννης Παξεβάνης – κιθάρα, loops | Βασίλης Τζαβάρας – κιθάρα, loops, tapes | Ερατώ Τζαβάρα – visuals |  Στέφανος Ψαραδάκης – drums, electronics

Σχετικές ειδήσεις
Nosferatu Ιnto the darkness από τους ΕΟS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
11.01.2017 10:38
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στο πλαίσιο του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
05.01.2017 17:08
«Τα πουλιά» του Χίτσκοκ παρουσιάζονται με live soundtrack από τους Silent Move & Χάρη Λαμπράκη επιστρέφουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
S.T.A.B. Saxophone quartet στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
16.12.2016 17:04
Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ρεπερτόριο μπαρόκ, σε μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα των Bach, Vivaldi, Frescobaldi, Benedetto Marcello, Giovanni Legerenzi και Telemann.
4 Υears Party στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
04.11.2016 10:52
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων γιορτάζει την έναρξη της πέμπτης του χρονιάς μ’ ένα μετά-απογευματινό πάρτυ!
16 sounds per second με τους EOS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
03.11.2016 11:51
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στα πλαίσια του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.