Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

BLNK invites you to PLAY @ Ρομάντσο

BLNK invites you to PLAY @ Ρομάντσο

Παρατηρώντας το παιχνίδι και την επίδραση αυτού στη ζωή του ανθρώπου, η ομάδα BLNK αντιλαμβάνεται το clubbing ως μια μορφή ενήλικου παιχνιδιού και δημιουργεί μια κατάσταση στην οποία παντρεύει την τέχνη με την rave κουλτούρα, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στο Ρομάντσο.

 

Η BLNK σκηνοθετεί, για ένα μόνο βράδυ, ένα περιβάλλον που προσπαθεί να ανασύρει μνήμες από την παιδική ηλικία και να τις εντάξει σε αναφορές του τώρα. Με σημείο αφετηρίας το σκοτεινό χώρο του club και χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα και υλικά, καλεί τον θεατή σε μια εμπειρία δύο διαφορετικών επιπέδων και δράσεων.

 

Στο πρώτο επίπεδο (main stage) οι καλλιτέχνες της BLNK παρουσιάζουν διαδραστικά έργα διαφορετικής φύσεως, όπως εγκαταστάσεις, visuals και video games, τα οποία συνθέτουν έναν αντισυμβατικό παιδότοπο. Παράλληλα, στο δεύτερο επίπεδο (υπόγειο), οι DJs και οι visual artists της BLNK δημιουργούν μια “space rave” οπτικοακουστική εμπειρία. Μέσα από αυτή την εμπειρία ο θεατής παύει να είναι απλός θεατής και καλείται να παίξει μεταξύ πραγματικότητας και παραίσθησης.

 

Παρεκκλίνοντας από τον αποστειρωμένο τρόπο και χώρο θέασης της τέχνης, η BLNK σχολιάζει με χιούμορ και κρητική στάση την αστική κουλτούρα, τη σεξουαλικότητα, τις ανησυχίες και τα νεανικά βιώματα.

 

BLNK

 

Η BLNK είναι μια ομάδα νέων καλλιτεχνών διαφορετικών ειδικοτήτων. Αποτελείται κυρίως από τελειόφοιτους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, καθώς επίσης και από κινηματογραφιστές, μουσικούς κ.ά. Η ομάδα συστάθηκε το 2012 με σκοπό την πολύπλευρη προσέγγιση της τέχνης και το πάντρεμα διαφορετικών μέσων σε ένα υβριδικό αποτέλεσμα. Για την BLNK είναι πολύ σημαντική η ζύμωση μεταξύ των καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, καθώς αντιλαμβάνεται την τέχνη περισσότερο ως εμπειρία παρά ως αντικείμενο.

 

Καλλιτέχνες με αλφαβητική σειρά:

Αραβαντινός Αλέξης

Βλάχου Στεφανία

Γρηγοριάδου Δέσποινα

Καζαντζίδης Ίων

Πιτσικάλης Γιάννης

 

DJs:

Fonda Mentalism

Τζοβάρας Λάζαρος

Fro

 

Special guest:

Stathis Grego DaParis

 

Ευχαριστίες:

Ανδρικόπουλος Κωστής

Γρηγοριάδης Απόστολος

Ιωαννίδης Πέτρος

Μαυροείδης Γιώργος

Πολυκάρπου Άντρια

Ποταμίτης Παναγιώτης

Σπανός Γιάννης

Τζορτζόπουλος Γιώργος

Σχετικές ειδήσεις
Ο Δημήτρης Μπάκουλης στο Γυάλινο Upstage
09.01.2017 11:29
Με αφορμή το δισκογραφικό του ντεμπούτο και όχημα το νεοσύστατο ακουστικό του κουαρτέτο, ο Δημήτρης Μπάκουλης παρουσιάζει μια παράσταση που παντρεύει το μεγαλείο της Ανατολής με την ευθύτητα του λαϊκού μας τραγουδιού.
Οι Afrodyssey Orchestra live στο Ρομάντσο
05.12.2016 14:39
Το Ρομάντσο φιλοξενεί τους Afrodyssey Orchestra την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 21.30.
Οι Lost Bodies για ένα live στο Ρομάντσο
24.06.2016 10:39
Οι Lost Bodies επιστρέφουν στο Ρομάντσο για να πραγματοποιήσουν τη μοναδική τους εμφάνιση στην Αθήνα για το καλοκαίρι!
Οι A Hawk and A Hacksaw live στο Ρομάντσο
07.06.2016 11:48
Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, οι Αμερικάνοι A Hawk and A Hacksaw επισκέπτονται την ταράτσα του Ρομάντσο για ένα μοναδικό live με θέα το αστικό τοπίο της Αθήνας.
Οι M.A.t.E. παρουσιάζουν το Transitions live στο Ρομάντσο
05.04.2016 09:56
Το Σάββατο 16 Απριλίου οι M.A.t.E ή αλλιώς Μeetings Along the Edge θα παρουσιάσουν ζωντανά, για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, το νέο τους δίσκο με τίτλο "Transitions", στο Ρομάντσο.