Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης

Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ) και η KL Gallery Vassilis Lappas, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για το έτος 2016, διοργανώνουν Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης από 10 έως και 20 Μαΐου 2016 και σας προσκαλούν να συμμετέχετε και εσείς σε αυτή τη γιορτή για την εικόνα και το λόγο, με τίτλο «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα».

 

Καθόλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν:

α) Έκθεση Φωτογραφίας από την Ομάδα “Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα”

β) Έκθεση Ζωγραφικής της Γιώτας Βοργία, μέλος του ΕΕΤΕ, με θέμα τη σταθερότητα και την ομορφιά της πέτρας μέσα από την κίνηση του νερού και το παιχνίδισμα του φωτός (φωτογραφικός ρεαλισμός, λάδι και ακρυλικό σε μουσαμά).

γ) Έκθεση καλλιτεχνικής Αγιογραφίας της Λίλας Δήμου, μικτή τεχνική

δ) ) Έκθεση Ζωγραφικής  της Δήμητρας Καραχάλιου, μικτή τεχνική και κατασκευές

 

Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Παρουσίαση του  βιβλίου «Εκκωφαντικές Σιωπές Έγκλειστες Συναντήσεις ΙΙΙ» Συλλογή ποιημάτων και πεζών κειμένων των κρατούμενων γυναικών. Έκδοση της  Ομάδας Ελλήνιον, που δραστηριοποιείται στις Φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσίαση του Ηχοράματος «Εκκωφαντικές Σιωπές Έγκλειστες Συναντήσεις ΙΙΙ»,  σκηνοθεσία-φωτογραφία Βασίλη Λάππα.

 

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Εγκαίνια του Φεστιβάλ από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γεώργιο Πατούλη  και καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της ΕΔΣΤΕ κ. Δημήτριο Λούκα.

Παρουσίαση του Ηχοράματος «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» του Σαράντου Σακελλάκου, βασισμένο στην ποιητική δημιουργία του Νικηφόρου Βρεττάκου.

 

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Oμιλία για το μεγάλο συγγραφέα Λευκάδιο Χερν, από τη  Ντίνα Αναστασιάδου, γλύπτρια – ζωγράφο

Η  κ. Ζωή Σαβίνα,  λογοτέχνης –  ποιήτρια, θα απαγγείλει ποιήματα από «Το χρυσό βιβλίο»  της που είναι αφιερωμένο στον Λευκάδιο Χερν.

Η  κ. Τέτη Σώλου, συγγραφέας – μεταφράστρια και εικαστικός, θα μιλήσει για τις τρεις μεταφράσεις της των βιβλίων του Λευκάδιου Χερν.

 

Δευτέρα  16 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Ο κ. Ελευθέριος Σκιαδάς,  δημοσιογράφος και ιστορικός, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α, Διευθυντής της Εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» θα μιλήσει για το μεγάλο θρύλο του αθλητισμού, το Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη, Σπύρο Λούη.

Η  κ. Ζωή Σαβίνα,  λογοτέχνης –  ποιήτρια, θα απαγγείλει ποιήματα από την προσωπική της συλλογή , για τον Σπύρο Λούη.

 

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00

Αφιέρωμα στην πανέμορφη Ήπειρο, με την προβολή του ηχοράματος «Ωδή στη Φύση»,  μια ποιητική δημιουργία του Βασίλη Λάππα, με τις απρόσμενες εναλλαγές του ηπειρώτικου τοπίου.

Σχετικές ειδήσεις
Η μαύρη γραμμή, έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη στην Πινακοθήκη Λέφα
20.12.2016 13:45
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό εγκαινιάζει τον Ιανουάριο την ατομική έκθεση ζωγραφικής του σύγχρονου Έλληνα εικαστικού Γιάννη Λασιθιωτάκη με τίτλο «Η Μαύρη Γραμμή».
91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού: η έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
18.10.2016 11:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
26.05.2016 15:12
Το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 3 - 19 Ιουνίου στην Παραλία του Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
3ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στη 13 Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
09.05.2016 16:39
Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης –σε συνέχεια του 1ου Φεστιβάλ που διοργανώθηκε τον Δεκέμβρη του 2011 από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, αλλά και του 2ου που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης– διοργανώνει φέτος το 3ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών.
Έκθεση της Βέρας Κοτσίκου-Καρπούζη στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά
07.03.2016 14:34
Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 10ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της ζωγράφου Βέρας Κοτσίκου-Καρπούζη, ώρα 19:00, στην πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά.