Η έκθεση με θέμα και τίτλο Δύο Ωκεανοί, Μία Θάλασσα που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών του Σαν Λουίς μεταφέρεται στο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας στην Πόλη του Μεξικού σε μια προσπάθεια καλλιτεχνικής προσέγγισης των δύο χωρών…

Το όλο project έχει στόχο να προσεγγίσει καλλιτέχνες από τις δυο χώρες, να τους φέρει σε επαφή και κοινό μεταξύ τους διάλογο, και μέσω των καλλιτεχνικών ανταλλαγών, της διοργάνωσης εκθέσεων και επισκέψεων στις διασταυρούμενες χώρες, να συμβάλει στην ελάχιστη έστω γνωριμία και την πολιτιστική συνεργασία των λαών. Η επιμέλεια των εκθέσεων έγινε από τη Σοφία Κυριακάκη και την ιστορικό τέχνης Ελένη Φαζάκη, που επιμελήθηκε και τον κατάλογο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: Λίλα Αγραφιώτη, Σαράντης Γκάγκας, Γεωργία Γρηγοριάδου, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Δημήτρης Καρλαφτόπουλος, Βασίλης Καρκατσέλης, Σπύρος Κόκκινος, Απόστολος Κοτούλας, Σοφία Κυριακάκη, Γιώργος Πάλλης, Ηρώ Σιδέρη, Γιάννης Σταμενίτης.

Η δεύτερη φάση της συνάντησης και του όλου προγράμματος προβλέπει την παρουσίαση Μεξικανών καλλιτεχνών με αντίστοιχες εκθέσεις και περιοδείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσα στο 2010.