Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Κάτι γίνεται στο Μεξικό

Κάτι γίνεται στο Μεξικό
Η έκθεση με θέμα και τίτλο Δύο Ωκεανοί, Μία Θάλασσα που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών του Σαν Λουίς μεταφέρεται στο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας στην Πόλη του Μεξικού σε μια προσπάθεια καλλιτεχνικής προσέγγισης των δύο χωρών...

Το όλο project έχει στόχο να προσεγγίσει καλλιτέχνες από τις δυο χώρες, να τους φέρει σε επαφή και κοινό μεταξύ τους διάλογο, και μέσω των καλλιτεχνικών ανταλλαγών, της διοργάνωσης εκθέσεων και επισκέψεων στις διασταυρούμενες χώρες, να συμβάλει στην ελάχιστη έστω γνωριμία και την πολιτιστική συνεργασία των λαών. Η επιμέλεια των εκθέσεων έγινε από τη Σοφία Κυριακάκη και την ιστορικό τέχνης Ελένη Φαζάκη, που επιμελήθηκε και τον κατάλογο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: Λίλα Αγραφιώτη, Σαράντης Γκάγκας, Γεωργία Γρηγοριάδου, Αλέξανδρος Δημητριάδης , Δημήτρης Καρλαφτόπουλος, Βασίλης Καρκατσέλης, Σπύρος Κόκκινος, Απόστολος Κοτούλας, Σοφία Κυριακάκη, Γιώργος Πάλλης, Ηρώ Σιδέρη, Γιάννης Σταμενίτης.

Η δεύτερη φάση της συνάντησης και του όλου προγράμματος προβλέπει την παρουσίαση Μεξικανών καλλιτεχνών με αντίστοιχες εκθέσεις και περιοδείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσα στο 2010.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ελάχιστη Προσπάθεια: ομαδική έκθεση στο Χώρο Τέχνης Ηώς
05.07.2016 16:51
Ο Ηώς Χώρος Τέχνης εγκαινιάζει την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο Ελάχιστη Προσπάθεια.
Έκθεση Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ
28.06.2016 10:58
Οι τελειόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, εκθέτουν τις διπλωματικές τους εργασίες, στην αίθουσα Νίκος Κεσσανλής της ΑΣΚΤ, από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου.
Εκθέσεις Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Ηλιούπολης 2016
06.06.2016 12:28
Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» σας καλεί να παρευρεθείτε στην ετήσια Έκθεση των εικαστικών εργαστηρίων του.
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.
100 Χρόνια Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα: έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
22.02.2016 10:43

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών του Μεξικού, της Μεξικάνικης Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας για την Ανάπτυξη και του Ιδρύματος Posada, παρουσιάζουν την έκθεση 100 Χρόνια Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα (1852 – 1913) σε επιμέλεια του Ντένη Ζαχαρόπουλου.