Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι Δίκαιοι, του Αλμπέρ Καμύ στο θέατρο Εμπρός

Οι Δίκαιοι, του Αλμπέρ Καμύ στο θέατρο Εμπρός

Η θεατρική ομάδα Μιμίδια παρουσιάζει το έργο του Albert Camus «Οι Δίκαιοι» στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

«Η επανάσταση της σάρκας αποτελεί το παράλογο…Τη στιγμή που αποφασίζεις πως η ζωή αξίζει ή δεν αξίζει τον κόπο να τη ζήσεις, απαντάς στο βασικό πρόβλημα της φιλοσοφίας» έγραφε ο  Αλμπέρ Καμύ στο Μύθο του Σίσυφου, ένα δοκίμιο περί αυτοκτονίας.

Μερικά χρόνια μετά, το 1949, ο γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας θα βασιστεί πάνω στον Σίσυφο για να γράψει τους Δίκαιους, ένα θεατρικό έργο που ουσιαστικά επαναφέρει ακριβώς αυτό το ερώτημα, μέσα στην ηθική της επανάστασης. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της ένοπλης ομάδας του Σοσιαλιστικού Επαναστατικού Κόμματος, που τον Φεβρουάριο του 1905 οργάνωσε βομβιστική επίθεση ενάντια στον Μεγάλο Δούκα Σέργιο, θείο του Τσάρου.

Οι ήρωες των Δίκαιων παλεύουν ανάμεσα στην ελπίδα και την απελπισία, την δικαιοσύνη και το τυφλό μίσος, τον βέβαιο θάνατο και τον αδιέξοδο έρωτα, και γίνονται οι μεγάλες σκιές πάνω από την ανθρωπότητα, που συμβολίζουν διαχρονικά τον εξεγερμένο άνθρωπο μέσα στο παράλογο της θνητότητας.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Λιόλιος.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βυσσινόκηπος  του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Εμπρός
20.02.2017 11:44
Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχωφ, ανεβάζει η νεοσύστατη Ομάδα Ίριδα σε σκηνοθεσία Ερρίκου Μηλιάρη, από τις 6 Μαρτίου στο θέατρο Εμπρός για οκτώ μόνο παραστάσεις.
Ο «Καλιγούλας» του Αλμπέρ Καμύ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
23.12.2016 16:25
Ο Καλιγούλας, το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Νόμπελ Αλμπέρ Καμύ, ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη Knutsen, με το Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο, έναν πολυμελή θίασο εξαιρετικών ηθοποιών και πρωτότυπη μουσική live επί σκηνής από τον Blaine Reininger των Tuxedomoon.
Η Παρεξήγηση του Καμύ στο Θέατρο Radar για δεύτερο χρόνο
07.11.2016 12:31
Η Παρεξήγηση του Αλμπέρ Καμύ, ανεβαίνει στο Θέατρο Radar για δεύτερο χρόνο, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.
Το Έκτο Πάτωμα του Αλφρέντ Ζερί από την ομάδα Ρεπεράζ στο θέατρο Εμπρός
07.06.2016 11:39
Στις 17 και 25 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, παίζεται η μουσικοθεατρική παράσταση "Το Έκτο Πάτωμα" του Αλφρέντ Ζερί, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Λινακοπούλου, από την Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ.
Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση, του Χάινερ Μύλλερ στο Θέατρο Άττις
25.04.2016 10:19
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει το έργο του κορυφαίου Ανατολικογερμανού συγγραφέα Χάινερ Μύλλερ με τίτλο «Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, από τις 20 Μαΐου 2016 και για 11 παραστάσεις.