Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μινώταυρος - Εγγονόπουλος: εργαστήριο από τον Λύσανδρο Σπετσιέρη στον Τεχνοχώρο Φάμπρικά

Μινώταυρος - Εγγονόπουλος: εργαστήριο από τον Λύσανδρο Σπετσιέρη στον Τεχνοχώρο Φάμπρικά

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λύσανδρος Σπετσιέρης παρουσιάζει ένα εργαστήριο ουδέτερης μάσκας και σωματικού αυτοσχεδιασμού, στον Τεχνοχώρο Φάμπρικά, βασισμένο στον μύθο του Μινώταυρου και στη διαχρονικότητα που του δίνει το έργο του Έλληνα υπερρεαλιστή Νίκου Εγγονόπουλου.

Οι βασικές αρχές της ουδέτερης μάσκας, μέσα στα αυστηρά πλαίσια του αυτοσχεδιασμού, η σημασία της ιδιαιτερότητας του σώματος και του ερμηνευτή μέσα στο σύνολο, αλλά και η απαραίτητη λειτουργία της φαντασίας και του humour, θα είναι το αντικείμενο του οκταήμερου εργαστηρίου που θα λάβει χώρα στον τεχνοχώρο Φάμπρικα από 12 Μαΐου.

Ο μύθος του Μινώταυρου, του τέρατος της διαστροφής ,της αγριότητας και του άλογου, αφηγείται την προσπάθεια του σύγχρονου πολιτισμού να ανακαλύψει και να σκοτώσει τη ζωώδη φύση του, που αντιλαμβάνεται ως ψεγάδι και εμπόδιο για την εξέλιξη και την εδραίωση της λογικής.

Ο Νίκος Εγγονόπουλος καταγράφει την προβολή του μύθου στην εποχή του, αποκαλύπτωντας την ονειρική του διάσταση.

Απευθύνεται σε όλους

Α κύκλος 12/5 έως 9/6  
Β κύκλος 16/6 έως 30/6

Μετά την ολοκλήρωση του Β κύκλου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή παρουσίαση.

Ο Λύσανδρος Σπετσιέρης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή Αγ.Βαρβάρας Ιάκωβου Καμπανέλλη και στη δραματική σχολή Μοντέρνοι Καιροί. Με την αποφοίτηση του συνέχισε να εκπαιδεύεται παίζοντας ως ηθοποιός στην Ομάδα Άσκηση υπο τη σκηνοθεσία και καθοδήγηση του Περικλή Μουστάκη.

Το 2010 ίδρυσε την ομάδα τεχνών Θέατρο του Πανικού, παρέα με καλλιτέχνες των εικαστικών και των παραστατικών τεχνών και την πολύτιμη ηθική υποστήριξη και βοήθεια του Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Fernando Arrabal. Με το Θέατρο του Πανικού σκηνοθέτησε τις θεατρικές παραστάσεις Fando y Lis του F. Arrabal, ο Θάνατος του Αντονέλο της Β.Πηνιώτη, Hamlet οι νεκροθάφτες, Μία τριλογία για το παρελθόν και Villa Utopia της Β.Πηνιώτη, σε συνεργασία με την ομάδα Fabrica. Έχει σκηνοθετήσει δράσεις σε δημόσιους χώρους όπως η φάρμα των ζώων, Fando y Lis η πορεία μετανάστευσης, Infernale.  Έχει συνεργαστεί με τους καλλιτεχνικούς χώρους,  beton 7, Βυρσοδεψείο, επι Κολωνώ, Θέατρο Εμπρός, Θέατρο 104, Nosotros, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Μουσείο Μπενάκη , Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη. Έχει επίσης συνεργαστεί και συνεχίζει να συνεργάζεται ως ηθοποιός σε αρκετες παραστάσεις. Από το 2015 ειναι εισηγητής στα σεμινάρια μάσκας και αυτοσχεδιασμού του εργαστηρίου Ασκαρδαμυκτί. Συνεχίζει την εκπαίδευση του με σπουδή πάνω στη ζωγραφική κ το ελεύθερο σχέδιο.

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς από την ομάδα Μικρός Νότος
23.11.2016 11:24
Το εργαστήριο με τίτλο «Παραμύθια & έθιμα στη σχολική τάξη: το θεατρικό παιχνίδι ως εκπαιδευτικό εργαλείο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις.
Κίνηση, Δημιουργικός Χορός και Σωματικό Θέατρο στην Εκπαίδευση: εργαστήριο στον Κινητήρα
14.09.2016 16:33
Στο πλαίσιο της δράσης ΕΚ ΠΛΗΞΗ, που στόχο έχει να φέρει το χορό μέσα στο σχολείο, ο Κινητήρας προτείνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ένα εργαστήριο δημιουργικού χορού και σωματικού θεάτρου για εκπαιδευτικούς (πιο συμπυκνωμένο φέτος) με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην τάξη (www.ekplixi.com).
Διπλό Θεατρικό Εργαστήριο από τον Δημήτρη Καρατζιά στον Πολυχώρο Vault
25.07.2016 09:47
Ένα διπλό θεατρικό εργαστήριο, για ερασιτέχνες αλλά και για νέους ηθοποιούς ξεκινάει την ερχόμενη σεζόν στον Πολυχώρο Vault με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά.
Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ από την ομάδα του Alessandro Sciarroni στο Φεστιβάλ Αθηνών
06.06.2016 15:01
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο από τους ερμηνευτές της ομάδας Alessandro Sciarroni (Lorenzo Crivellari, Edoardo Demontis, Victor Garmendia Torija, Pietro Selva Bonino), με τίτλο Άτιτλο_: Εργαστήριο για ζογκλέρ (Untitled_Juggling Workshop).
επι-Γραφές - Τo σώμα της λέξης: εργαστήριο στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά
02.03.2016 15:46
Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα "Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee" παρουσιάζει το εργαστήριο «επί-Γραφές: Tο σώμα της λέξης», ένα διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο για τη γραφή και την οπτική της αντίληψη.