Τα καλύτερα συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή στο Φεστιβάλ που διοργανώνει το ωδείο Φίλλιπος Νάκας θα εμφανιστούν live σε ένα τριήμερο με πολύ μουσική από R&B μέχρι Metal διεκδικώντας το μεγάλο βραβείο…το πολυπόθητο συμβόλαιο με την Sony Music! Αν είστε λίγο έως πολύ ροκ τύποι, μπορείτε να παρακολουθήσετε τους ημιτελικούς και τον τελικό του The Band Festival 2009. Εκατοντάδες συγκροτήματα δήλωσαν συμμετοχή ανεβάζοντας τα κομμάτια τους στο http://www.nakas.gr/ .

Κάθε μέρα, από την Τετάρτη 1 έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου, από τις  7 το απόγευμα, στη σκηνή της αίθουσας συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, θα ανεβαίνουν 5 συγκροτήματα και θα παρουσιάζουν live τη μουσική τους. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα.

Ακόμα  οι μπάντες διεκδικούν υποτροφία αξίας 2.000 ευρώ, χορηγία της Alpha Bank, μουσικά όργανα και τεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 3.000 ευρώ, χορηγία του Μουσικού Οίκου Φίλιππος Νάκας και επαγγελματικές παραγωγές από το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών SAE.