Ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα “Κτήρια σε κίνδυνο στην Ελλάδα” ξεκίνησε και έχει σαν στόχο φωτογραφίζοντας να αναδείξουμε και να προστατεύσουμε τον νεότερο αρχιτεκτονικό πλούτο της χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο. Η MONUMENTA (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου) στο πλαίσιο του εορτασμού των δέκα χρόνων δράσης καλεί να φωτογραφίσουμε κτήρια κάθε χρήσης, αλλοιωμένα, ερειπωμένα που κατοικούνται ή είναι εγκαταλειμμένα σε πόλεις, οικισμούς, στην ύπαιθρο και να έχουν κτισθεί από το 1830 έως το 1970, συμπεριλαμβανομένων των κτηρίων που βρίσκονται σε παλιότερους οικισμούς.

Χρονική περίοδος διαγωνισμού: Έως 16 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 10 Νοεμβρίου 2016

ΟΡΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν κάτοικοι Ελλάδας  και εξωτερικού.

2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι πέντε φωτογραφίες ενός κτηρίου στην Ελλάδα, δύο γενικές του κτηρίου (να φαίνεται ολόκληρο), δύο λεπτομέρειες του κτηρίου και μία με ελεύθερο θέμα (ασπρόμαυρη, αφαιρετική, νυχτερινή κ.λπ.).

3. Οι φωτογραφίες, αφορούν μόνο τις εξωτερικές όψεις των κτηρίων, πρέπει να είναι καλής ποιότητας, να έχουν χαρακτήρα τεκμηρίωσης και να μην είναι αποτέλεσμα σύνθεσης.

4. Οι διαστάσεις των φωτογραφιών θα πρέπει να είναι σε ανάλυση 3 MB (2500 pixels το λιγότερο η μεγάλη πλευρά και 150 PPI) η κάθε μια. Μαζί με τις φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν τα ακόλουθα στοιχεία σε αρχείο Microsoft Word ή παρόμοιο:

• Ονοματεπώνυμο

• Νομός/Δήμος/Οικισμός/Οδός κτηρίου

• Ιστορικά στοιχεία του κτηρίου (αν είναι γνωστά)

5. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg και να σταλούν με mail στη διεύθυνση monumentaphoto@gmail.com

6. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι ονοματισμένες με λατινική γραφή ως εξής: Επίθετο_Δύο πρώτα γράμματα ονόματος, με το διακριτικό Gen/Lept/El_αύξων αριθμός  (Gen=Γενική, Lept=Λεπτομέρεια, El=Ελεύθερο θέμα π.χ.

Papadopoulos_Ko_Gen_1           

Papadopoulos_Ko_Gen_2

Papadopoulos_Ko_Lept_1          

Papadopoulos_Ko_Lept_2

Papadopoulos_Ko_El

ΒΡΑΒΕΙΑ

Τρία (3) βραβεία και επτά (7) έπαινοι που συνοδεύονται με δώρα βιβλία. Όλα τα έργα θα συμπεριληφθούν σε μία έκδοση και σε φωτογραφική έκθεση.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τους συμμετέχοντες όλων των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό παραχωρούν στη MONUMENTA το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών για δημοσίευση και παρουσίαση στην ιστοσελίδα, σε εκθέσεις και εκδόσεις με τον όρο της αναφοράς του ονόματός τους. Αποκλείεται η εμπορική εκμετάλλευση των φωτογραφιών.

Ας χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της φωτογραφίας για να αναδείξουμε και να προστατεύσουμε τη νεότερη αρχιτεκτονική κληρονομιά της Ελλάδας.