Ο Πολυχώρος Underground διοργανώνει ένα βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς, με τίτλο Υποκριτική κάτω από το φως.

Πώς μετασχηματίζεται ο ρόλος ανάλογα με το φως; Όλοι γνωρίζουμε ότι το φως μεταμορφώνει τον σκηνικό χώρο. Γνωρίζουμε όμως με ποιόν τρόπο το φως μετέχει στην ίδια την υποκριτική λειτουργία; Ώρα να δούμε το φως σαν συμπαίκτη.

Το «παίξε με το φως» είναι ένα διαφορετικό, βιωματικό σεμινάριο, σε διδασκαλία Αργύρη Θέου και Βάνας Πεφάνη. Απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, σκηνοθέτες και σε όποιον εμπλέκεται με την σκηνική πράξη. Στόχος του να προσεγγίσει με καθαρό και διαφωτιστικό τρόπο την λειτουργία με την οποία όποιος πατά στο σανίδι ενσωματώνει και ενσωματώνεται σε αυτό που τον αγγίζει, τον αγκαλιάζει και εν τέλει τον προσδιορίζει: Το σκηνικό φως. Στο σεμινάριο θα παρέμβει και ο Αντρέας Μπέλλης.

Το σεμινάριο υλοποιείται σε δύο 8ωρα, στις 14 & 15 Μαΐου, στον μαγικό χώρο του Underground, δηλαδή στο υπόγειο της οδού Κοραή 4 μπροστά στο μετρό του Πανεπιστημίου.

Τι διδάσκεται: Στοιχεία φωτισμού, παραδείγματα από θεατρικές παραστάσεις αλλά και κινηματογραφικές ταινίες, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού κάτω από διάφορες φωτιστικές συνθήκες,  ασκήσεις υποκριτικής πάνω σε κείμενα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου κάτω από διάφορες φωτιστικές συνθήκες.

Πώς: Σε ρεαλιστικές συνθήκες, στην σκηνή του Underground. Θα υπάρχουν πραγματικοί προβολείς και οι φωτισμοί θα αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες. Τεχνικό προσωπικό θα διαχειρίζεται τα σχετικά θέματα.

Ποιοί διδάσκουν: Αργύρης Θέος, gsc διευθυντής φωτογραφίας στον κινηματογράφο και lighting designer στο θέατρο. Θα διαχειριστεί τα θέματα φωτισμού.

Βάνα Πεφάνη, ηθοποιός & σκηνοθέτης, θα διδάξει τους ρόλους στα πλαίσια των βιωματικών ασκήσεων.

Θα γίνει παρέμβαση από τον έμπειρο φωτιστή Αντρέα Μπέλλη.

Οι εκπαιδευόμενοι θα πάρουν έγκαιρα τα κείμενα τα οποία θα υποστηρίξουν και έτσι δεν θα χαθεί χρόνος.

Χωρητικότητα σεμιναρίου: 25 άτομα (5 συμμετέχοντες με ενεργό δελτίο ανεργίας του ΟΑΕΔ θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)