Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Υποκριτική κάτω από το φως: Βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς στο Underground

Υποκριτική κάτω από το φως: Βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς στο Underground

Ο Πολυχώρος Underground διοργανώνει ένα βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς, με τίτλο Υποκριτική κάτω από το φως.

Πώς μετασχηματίζεται ο ρόλος ανάλογα με το φως; Όλοι γνωρίζουμε ότι το φως μεταμορφώνει τον σκηνικό χώρο. Γνωρίζουμε όμως με ποιόν τρόπο το φως μετέχει στην ίδια την υποκριτική λειτουργία; Ώρα να δούμε το φως σαν συμπαίκτη.

Το «παίξε με το φως» είναι ένα διαφορετικό, βιωματικό σεμινάριο, σε διδασκαλία Αργύρη Θέου και Βάνας Πεφάνη. Απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, σκηνοθέτες και σε όποιον εμπλέκεται με την σκηνική πράξη. Στόχος του να προσεγγίσει με καθαρό και διαφωτιστικό τρόπο την λειτουργία με την οποία όποιος πατά στο σανίδι ενσωματώνει και ενσωματώνεται σε αυτό που τον αγγίζει, τον αγκαλιάζει και εν τέλει τον προσδιορίζει: Το σκηνικό φως. Στο σεμινάριο θα παρέμβει και ο Αντρέας Μπέλλης.

Το σεμινάριο υλοποιείται σε δύο 8ωρα, στις 14 & 15 Μαΐου, στον μαγικό χώρο του Underground, δηλαδή στο υπόγειο της οδού Κοραή 4 μπροστά στο μετρό του Πανεπιστημίου.

Τι διδάσκεται: Στοιχεία φωτισμού, παραδείγματα από θεατρικές παραστάσεις αλλά και κινηματογραφικές ταινίες, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού κάτω από διάφορες φωτιστικές συνθήκες,  ασκήσεις υποκριτικής πάνω σε κείμενα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου κάτω από διάφορες φωτιστικές συνθήκες.

Πώς: Σε ρεαλιστικές συνθήκες, στην σκηνή του Underground. Θα υπάρχουν πραγματικοί προβολείς και οι φωτισμοί θα αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες. Τεχνικό προσωπικό θα διαχειρίζεται τα σχετικά θέματα.

Ποιοί διδάσκουν: Αργύρης Θέος, gsc διευθυντής φωτογραφίας στον κινηματογράφο και lighting designer στο θέατρο. Θα διαχειριστεί τα θέματα φωτισμού.

Βάνα Πεφάνη, ηθοποιός & σκηνοθέτης, θα διδάξει τους ρόλους στα πλαίσια των βιωματικών ασκήσεων.

Θα γίνει παρέμβαση από τον έμπειρο φωτιστή Αντρέα Μπέλλη.

Οι εκπαιδευόμενοι θα πάρουν έγκαιρα τα κείμενα τα οποία θα υποστηρίξουν και έτσι δεν θα χαθεί χρόνος.

Χωρητικότητα σεμιναρίου: 25 άτομα (5 συμμετέχοντες με ενεργό δελτίο ανεργίας του ΟΑΕΔ θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Σχετικές ειδήσεις
Υποκριτική σε Κείμενα In Progress: έναρξη των φετινών μαθημάτων στο Επί Κολωνώ
04.10.2016 10:53
Για ενδέκατο συνεχόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο Επί Κολωνώ το σεμινάριο “Υποκριτική σε Κείμενα In Progress” με την Πέπη Μοσχοβάκου. Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν τέλος Ιουνίου του 2017.
Θερινό σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.06.2016 14:52
Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο Από την Θεατρική στην Κινηματογραφική Υποκριτική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από 11 έως 29 Ιουλίου 2016.
Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
17.05.2016 16:58
Μετά την «Τριλογία της Ουτοπίας» (Όρνιθες, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Φάουστ) και το πρώτο μέρος της «Τριλογίας της Πραγματικότητας» (Αντιγόνη του Σοφοκλή), η Τζωρτζίνα Κακουδάκη θα παρουσιάσει την παράσταση Νεφέλες του Αριστοφάνη στην Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου την χρονιά 2016-2017.
Προχωρημένο τμήμα υποκριτικής με την Ελένη Σκότη στο Επί Κολωνώ
13.11.2015 09:56
Ένα νέο μάθημα δύο θεματικών ενοτήτων με τίτλο «Ειδικές Τεχνικές Υποκριτικής» θα προστεθεί στο πρόγραμμα της φετινής περιόδου το οποίο απευθύνεται σε προχωρημένους μαθητές και επαγγελματίες ηθοποιούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην υποκριτική.
Σεμινάριο από τον Τάκη Τζαμαργιά στο BlackBox
05.11.2015 10:06
Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς θα πραγματοποιήσει τριήμερο σεμινάριο με τίτλο "Το αχρονικό παρόν στο έργο του Τσέχωφ", για ηθοποιούς και εκπαιδευτικούς τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, από 14-16 Νοεμβρίου 2015 στο BlackBox.