Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Υποκριτική κάτω από το φως: Βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς στο Underground

Υποκριτική κάτω από το φως: Βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς στο Underground

Ο Πολυχώρος Underground διοργανώνει ένα βιωματικό σεμινάριο για νέους ηθοποιούς, με τίτλο Υποκριτική κάτω από το φως.

Πώς μετασχηματίζεται ο ρόλος ανάλογα με το φως; Όλοι γνωρίζουμε ότι το φως μεταμορφώνει τον σκηνικό χώρο. Γνωρίζουμε όμως με ποιόν τρόπο το φως μετέχει στην ίδια την υποκριτική λειτουργία; Ώρα να δούμε το φως σαν συμπαίκτη.

Το «παίξε με το φως» είναι ένα διαφορετικό, βιωματικό σεμινάριο, σε διδασκαλία Αργύρη Θέου και Βάνας Πεφάνη. Απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, σκηνοθέτες και σε όποιον εμπλέκεται με την σκηνική πράξη. Στόχος του να προσεγγίσει με καθαρό και διαφωτιστικό τρόπο την λειτουργία με την οποία όποιος πατά στο σανίδι ενσωματώνει και ενσωματώνεται σε αυτό που τον αγγίζει, τον αγκαλιάζει και εν τέλει τον προσδιορίζει: Το σκηνικό φως. Στο σεμινάριο θα παρέμβει και ο Αντρέας Μπέλλης.

Το σεμινάριο υλοποιείται σε δύο 8ωρα, στις 14 & 15 Μαΐου, στον μαγικό χώρο του Underground, δηλαδή στο υπόγειο της οδού Κοραή 4 μπροστά στο μετρό του Πανεπιστημίου.

Τι διδάσκεται: Στοιχεία φωτισμού, παραδείγματα από θεατρικές παραστάσεις αλλά και κινηματογραφικές ταινίες, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού κάτω από διάφορες φωτιστικές συνθήκες,  ασκήσεις υποκριτικής πάνω σε κείμενα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου κάτω από διάφορες φωτιστικές συνθήκες.

Πώς: Σε ρεαλιστικές συνθήκες, στην σκηνή του Underground. Θα υπάρχουν πραγματικοί προβολείς και οι φωτισμοί θα αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες. Τεχνικό προσωπικό θα διαχειρίζεται τα σχετικά θέματα.

Ποιοί διδάσκουν: Αργύρης Θέος, gsc διευθυντής φωτογραφίας στον κινηματογράφο και lighting designer στο θέατρο. Θα διαχειριστεί τα θέματα φωτισμού.

Βάνα Πεφάνη, ηθοποιός & σκηνοθέτης, θα διδάξει τους ρόλους στα πλαίσια των βιωματικών ασκήσεων.

Θα γίνει παρέμβαση από τον έμπειρο φωτιστή Αντρέα Μπέλλη.

Οι εκπαιδευόμενοι θα πάρουν έγκαιρα τα κείμενα τα οποία θα υποστηρίξουν και έτσι δεν θα χαθεί χρόνος.

Χωρητικότητα σεμιναρίου: 25 άτομα (5 συμμετέχοντες με ενεργό δελτίο ανεργίας του ΟΑΕΔ θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Σχετικές ειδήσεις
Υποκριτική σε Κείμενα In Progress: έναρξη των φετινών μαθημάτων στο Επί Κολωνώ
04.10.2016 10:53
Για ενδέκατο συνεχόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο Επί Κολωνώ το σεμινάριο “Υποκριτική σε Κείμενα In Progress” με την Πέπη Μοσχοβάκου. Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν τέλος Ιουνίου του 2017.
10η ANIMART - Βιωματικό Σχολείο Τεχνών στους Δελφούς
06.07.2016 13:13
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων διοργανώνει στους Δελφούς την 10η ANIMART - Βιωματικό Σχολείο Τεχνών από 16 έως 24 Ιουλίου 2016.
Θερινό σεμινάριο Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής στον Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.06.2016 14:52
Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο Από την Θεατρική στην Κινηματογραφική Υποκριτική στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης από 11 έως 29 Ιουλίου 2016.
Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
17.05.2016 16:58
Μετά την «Τριλογία της Ουτοπίας» (Όρνιθες, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Φάουστ) και το πρώτο μέρος της «Τριλογίας της Πραγματικότητας» (Αντιγόνη του Σοφοκλή), η Τζωρτζίνα Κακουδάκη θα παρουσιάσει την παράσταση Νεφέλες του Αριστοφάνη στην Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου την χρονιά 2016-2017.
Σεμινάριο Σκηνοθεσίας, Σεναρίου & Κινηματογραφικής Υποκριτικής 2016 στο Σχολείο του Σινεμά
04.05.2016 13:12
Το Σχολείο του Σινεμά για τον Μάιο-Ιούνιο 2016 οργανώνει ένα νέο κύκλο μαθημάτων, στον οποίο θα διδαχθούν οι βασικές αρχές Σκηνοθεσίας, Σεναρίου & Κινηματογραφικής Υποκριτικής για εκκολαπτόμενους σκηνοθέτες σεναριογράφους και ηθοποιούς, επίσης για εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εντάξουν το μάθημα κινηματογράφου στα σχολεία τους.