Στο νέο παιδικό βιβλίο της Λένας Τερκεσίδου Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας για πρώτη φορά προσεγγίζεται το θέμα της σωστής και ποιοτικής διατροφής των παιδιών μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων με διασκεδαστικό τρόπο.

Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ο Σάκης Γαλατάκης, η Φρουτένια…. και οι φίλοι τους προετοιμάζονται για να λάβουν μέρος σε μεγάλο διαγωνισμό, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας και Διατροφής, για το ποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους. Οι Χημικοχωρίτες όμως με τον Ανθρακόλα και την παρέα του, που χρησιμοποιούν χημικά όπλα, καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν. Θα καταφέρουν οι Μεγαλομπουκίτες, οι Σωματοφύλακες της κατσαρόλας, να τους εξοντώσουν και να πάρουν το βραβείο; Ποιο είναι το μυστικό τους όπλο; Με χιούμορ και διασκεδαστικό τρόπο μαθαίνουμε να τρεφόμαστε σωστά!

Το θεατρικό έργο Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας παρουσιάζεται από το Θέατρο της Ημέρας σε μια παράσταση – θεατρικό παιχνίδι που κινητοποιεί τα παιδιά, μεταβάλλοντάς τα από παθητικούς θεατές σε δρώντα πρόσωπα αποτελώντας παράλληλα ένα παιχνίδι γνωριμίας και δημιουργικής μάθησης.