Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Παράσταση Αφιερωμένη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

Παράσταση Αφιερωμένη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα
Την Πέμπτη 12 Μαρτίου όλα τα έσοδα της παράστασης το Γάλα του Βασίλη Κατσικονούρη που παίζεται στο θέατρο Κολοσσαίον στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά θα διατεθούν σε μια γυναίκα ηρωίδα, την Κωνσταντίνα  Κούνεβα.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα (γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων) αποτελεί πλέον μια γυναίκα σύμβολο, που η περίπτωσή της σόκαρε το Πανελλήνιο τον προηγούμενο Δεκέμβρη. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα επιστρέφοντας στο σπίτι της δέχτηκε επίθεση με καυστικό οξύ στο πρόσωπο και το σώμα , με αποτέλεσμα να βρίσκεται από τότε στην εντατική και να κινδυνεύει να χάσει τη ζωή της ή να μείνει με βαρύτατη αναπηρία.

Η επιλογή της Κωνσταντίνας Κούνεβα από την Άννα Βαγενά για να της αφιερώσει την παράσταση της 12ης Μαρτίου δεν έγινε καθόλου τυχαία. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα θα μπορούσε να είναι η ηρωίδα που ενσαρκώνει η Άννα Βαγενά στο ΓΑΛΑ, γιατί το έργο αναφέρεται σε όλες τις ηρωίδες μητέρες ανεξαρτήτως χρώματος, ανεξαρτήτως θρησκείας, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

                                                                                                                         

 

Σχετικές ειδήσεις
Ψύχωση 4:48 και Κοίταξέ με, της Σάρα Κέιν από τον Γιάννη Κακλέα στην Πειραιώς 260
28.06.2016 17:03
Αφιερωμένη στη βρετανή θεατρική συγγραφέα Σάρα Κέιν, η νέα παράσταση-περφόρμανς του Γιάννη Κακλέα αρχίζει αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, στην Πειραιώς 260, για δύο βραδιές στις 8 και 9 Ιουλίου 2016.
Το Χειρόγραφο της Χάρις Αλεξίου για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
08.04.2016 11:17
Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, η παράσταση της Χάρις Αλεξίου, "Χειρόγραφο", που έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη σε παραγωγή της εταιρίας Λυκόφως στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, θα είναι αφιερωμένη στις δράσεις της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τους πρόσφυγες και τα έσοδα από την παράσταση, θα διατεθούν αποκλειστικά στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την προσφυγική κρίση.
Insomnia Greca: Η Αγρυπνία της Αποκριάς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
18.02.2016 16:44
Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας και η δημιουργική ομάδα του BOUΛOUKI PROJECT (Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη και Νεφέλη Σωτηράκη), επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Insomnia Greca», την «Αγρυπνία της Αποκριάς».
Ας ερχόσουν για λίγο, του Δημήτρη Μαλισσόβα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
08.02.2016 12:39
Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος φιλοξενεί το έργο του Δημήτρη Μαλισσόβα, Ας ερχόσουν για λίγο, μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Σουγιούλ, από 14 Μαρτίου 2016.
Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2014-2015: Οι μεγάλοι νικητές
11.11.2015 15:26
Με τη «Μεγάλη Χίμαιρα» να αναδεικνύεται σε παράσταση της χρονιάς, έγινε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η τελετή απονομής για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα, σε μια βραδιά αφιερωμένη όχι μόνο στο θέατρο και τους ανθρώπους του, αλλά και στα πέντε μεγαλύτερα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας.