Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Over the Under the Over

Over the Under the Over
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Helmut Middendorf με τίτλο Over the Under the Over, που περιλαμβάνει ένα μέρος της δουλειάς του από την τελευταία δεκαετία.

Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει τους επονομαζόμενους ΡΜ πινάκες (από τις λέξεις printed matter και pentimenti) πρόκειται για έργα της διετίας 2007-8 με χρήση της τεχνικής του κολλάζ και με κυριαρχία των μοτίβων αφηρημένης ζωγραφικής Η δεύτερη ενότητα, με τίτλο Ημερήσιος κίτρινος τύπος, αποτελείται από 16 νέους μικρούς πίνακες με κολλάζ πάνω σε καμβά, όπου το μαύρο πλαίσιο αποτελεί κομμάτι της σύνθεσης.

Η τρίτη ομάδα  περιλαμβάνει εικόνες από την ιστορία της  τέχνης, εικονογραφήσεις και κόμικς, έργα που τα συνδέει ο πολυεπίπεδος τρόπος σύνθεσής τους και η χρήση του μοντάζ. Τέλος, το τέταρτο μέρος είναι μια επιλογή έργων  των τελευταίων δέκα ετών, που συνδυάζουν αφηρημένα πεδία, μοτίβα, κολλάζ, ζωγραφική, λογότυπους κ.λπ.


Σχετικές ειδήσεις
Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής - Πρώτο Μέρος: Οι ταυτότητες των άλλων, έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα
12.12.2016 16:43
Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει την πρώτη ενότητα της τριλογίας Νέοι Ορίζοντες της Ζωγραφικής, η οποία έχει θέμα Οι ταυτότητες των άλλων.
«μεταΘεοί»: έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου στο Μουσείο Μπενάκη - Ισλαμικής Τέχνης
02.11.2016 13:35
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης την έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου «μεταΘεοί» στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο από τα δύο τελευταία προσκηνυματικά ταξίδια του καλλιτέχνη στην Ινδία.
Happy Birthday: έκθεση γλυπτών του Γιώργου Λάππα στο Μουσείο Μπενάκη
16.09.2016 10:58
Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου μία έκθεση ˗ φόρο τιμής στο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Λάππα, με τίτλο «Happy Birthday».
«somniatus ero»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Γκούμα στη γκαλερί Ευριπίδη
15.09.2016 15:29
Η Γκαλερί Ευριπίδη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη Βασίλη Γκούμα με τίτλο «somniatus ero» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Ατομική έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη στη γκαλερί Artis Causa
12.04.2016 13:53
Μια πολύ σημαντική έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 στις 20:00 στη γκαλερί Artis Causa στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επιλογή έργων διαφόρων εποχών, τεχνικών και μέσων του πολύ γνωστού καλλιτέχνη Μιχάλη Κατζουράκη. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μέρος της μεγάλης του αναδρομικής έκθεσης πέρυσι στο Μουσείο Μπενάκη.