Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Over the Under the Over

Over the Under the Over
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Helmut Middendorf με τίτλο Over the Under the Over, που περιλαμβάνει ένα μέρος της δουλειάς του από την τελευταία δεκαετία.

Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει τους επονομαζόμενους ΡΜ πινάκες (από τις λέξεις printed matter και pentimenti) πρόκειται για έργα της διετίας 2007-8 με χρήση της τεχνικής του κολλάζ και με κυριαρχία των μοτίβων αφηρημένης ζωγραφικής Η δεύτερη ενότητα, με τίτλο Ημερήσιος κίτρινος τύπος, αποτελείται από 16 νέους μικρούς πίνακες με κολλάζ πάνω σε καμβά, όπου το μαύρο πλαίσιο αποτελεί κομμάτι της σύνθεσης.

Η τρίτη ομάδα  περιλαμβάνει εικόνες από την ιστορία της  τέχνης, εικονογραφήσεις και κόμικς, έργα που τα συνδέει ο πολυεπίπεδος τρόπος σύνθεσής τους και η χρήση του μοντάζ. Τέλος, το τέταρτο μέρος είναι μια επιλογή έργων  των τελευταίων δέκα ετών, που συνδυάζουν αφηρημένα πεδία, μοτίβα, κολλάζ, ζωγραφική, λογότυπους κ.λπ.


Σχετικές ειδήσεις
Happy Birthday: έκθεση γλυπτών του Γιώργου Λάππα στο Μουσείο Μπενάκη
16.09.2016 10:58
Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου μία έκθεση ˗ φόρο τιμής στο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Λάππα, με τίτλο «Happy Birthday».
Ατομική έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη στη γκαλερί Artis Causa
12.04.2016 13:53
Μια πολύ σημαντική έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 στις 20:00 στη γκαλερί Artis Causa στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επιλογή έργων διαφόρων εποχών, τεχνικών και μέσων του πολύ γνωστού καλλιτέχνη Μιχάλη Κατζουράκη. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μέρος της μεγάλης του αναδρομικής έκθεσης πέρυσι στο Μουσείο Μπενάκη.
Jamal. Ο δρόμος του μεταξιού: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
29.12.2015 13:04
Ο Δρόμος του Μεταξιού, η εμβληματική εμπορική οδός που συνέδεε επί αιώνες την Κίνα με τη Δύση, με τον παράλληλο καταλυτικό ρόλο στην πολιτισμική ώσμωση, την ανταλλαγή ιδεών και τη διάδοση των θρησκειών, είναι η πηγή έμπνευσης της τελευταίας ομότιτλης δουλειάς του ζωγράφου Jamal, που εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016.
Λησμονημένα ρολά ζωγραφικής 1952- 1974, του Δημοσθένη Κοκκινίδη στο Μουσείο Μπενάκη
10.12.2015 16:05
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει μία έκθεση αφιερωμένη στον ζωγράφο Δημοσθένη Κοκκινίδη με τίτλο "Λησμονημένα ρολά ζωγραφικής", με έργα που παρέμειναν ξεχασμένα στο ατελιέ του καλλιτέχνη για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.
Φώτης Κόντογλου. Από τον «Λόγο» στην «Έκφρασι»: Έκθεση- αφιέρωμα στο Μουσείο Μπενάκη
08.12.2015 17:37
Το Μουσείο Μπενάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη γέννηση και 50 χρόνων από τον θάνατο του Φώτη Κόντογλου, τιμά τον σπουδαίο καλλιτέχνη και συγγραφέα με μία έκθεση αφιερωμένη στα βιβλία που συνέγραψε και εικονογράφησε, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό άλλη μια πτυχή του εξαιρετικού ταλέντου του.