Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Άρτα: χθες, σήμερα αύριο

Άρτα: χθες, σήμερα αύριο
Το Μέγαρο Μουσικής υποδέχεται τον συνθέτη Νίκο Παπακώστα που θα δώσει μια συναυλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Άρτας και του Δήμου Αρταίων για την προβολή των Βυζαντινών Μνημείων της Άρτας.

Θα ερμηνευτούν γνωστές συνθέσεις του Νίκου Παπακώστα και το Λαϊκό Ορατόριο  Το γεφύρι της Άρτας  σε πρώτη εκτέλεση ενώ θα τραγουδήσουν  ο Franco Simone, η Καλλιόπη Βέττα , ο Χρήστος Δάντης, η Μαρία Σουλτάτου και ο Μπάμπης Στόκας και θα συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα Μικτή και Παιδική Χορωδία Ωδείου Κόνταλυ,  Ηχόδραση, Ensemble Kodaly και Canto Mediteraneo υπό την διεύθυνση των μαέστρων Μιχάλη Πατσέα  και  Antonello Gotta.
Σχετικές ειδήσεις
Ρεσιτάλ βιολιού με τον Λεωνίδα Καβάκο στην Ύδρα
16.08.2016 16:01
Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00 στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας και στο πλαίσιο της 7ης Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης Κλασσικής Μουσικής υπέρ του Νοσοκομείου Ύδρας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του κορυφαίου Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκου με τον Enrico Pace στο πιάνο.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Μανώλης Μητσιάς, Σταύρος Σιόλας και Γεωργία Νταγάκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 13:36
Ο Μανώλης Μητσιάς επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική εμφάνιση και αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και μοιράζεται με τους Σταύρο Σιόλα και Γεωργία Νταγάκη τη σκηνή, «Εξ Αδιαιρέτου».
«Νέοι έλληνες δημιουργοί σήμερα»: Συναυλία με το ΕΣΣΜ στο Μέγαρο
25.04.2016 14:45
Τα έργα 6 νέων δημιουργών θα ερμηνεύσει το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Σύνθεσης «Νέοι έλληνες δημιουργοί σήμερα».
Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού: Η τρίτη συναυλία
07.04.2016 14:57
Δύο γείτονες, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας τον ήχο του σήμερα.