Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ο Μαρξ στο Σόχο

Ο Μαρξ στο Σόχο
Το έργο Ο Μάρξ στο Σόχο του σπουδαίου καθηγητή του Χάρβαρντ και συνοδοιπόρου του Τσόμσκι, Χάουαρντ Ζην ανεβαίνει στο θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν σε σκηνοθεσία της Καραγιαννοπούλου Αθανασία με τον Άγγελο Αντωνόπουλο.

Κατά τον Ζην, ο Μαρξ ζητάει από τις αρμόδιες αρχές του Άλλου Κόσμου μια άδεια γα να κατέβει στη γη, για να αποκαταστήσει την υπόληψη και το όνομά του, όπως λέει, και να ξεκαθαρίσει τις περίφημες γνώσεις του, που βλέπει τόσα χρόνια να παραποιούνται. Βρίσκεται, λοιπόν, στη Νέα Υόρκη, όπου διαπιστώνει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στα τελευταία εκατό χρόνια. Μιλάει για τη ζωή του με χιούμορ και σπαραγμό: νοσταλγεί τους συντρόφους της εποχής του (Ένγκελς-Μπακούνιν).


Σχετικές ειδήσεις
Tο πρώτο έργο του Greek Play Project ανεβαίνει στη σκηνή!
19.10.2016 16:26
Το βραβευμένο έργο στον διαγωνισμό του Greek Play Project, Ελένη ή Σούλα; της Δέσποινας Καλαϊτζίδου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως προβλεπόταν για το έργο που θα διακρινόταν.
De Profundis, του Όσκαρ Ουάιλντ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας
12.10.2016 13:31
Η Αθανασία Καραγιαννοπούλου σκηνοθετεί τον Νίκο Νίκα, σε ένα συγκλονιστικό κείμενο βασισμένο στο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, De Profundis, που γράφτηκε ως επιστολή προς τον εραστή του Άλφρεντ Ντάγκλας μέσα από τη Φυλακή του Ρέντινγκ το 1897. Η παράσταση, σε καινούρια μετάφραση και διασκευή της σκηνοθέτιδος, ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας-Β΄σκηνή, από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.
Μα.θυμα, σε σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου στο Θέατρο Olvio
10.10.2016 10:42
Το «Μάθημα» του Ιονέσκο, που γράφτηκε στη γαλλική γλώσσα το 1951, ανεβαίνει με τον τίτλο ‘‘Μα.θυμα’’ σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου με τους Νίκο Παντελίδη και Δανάη Ρούσσου στους κεντρικούς ρόλους, στο Θέατρο OLVIO, από 10 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 7:30 μ.μ.
Προδοσία του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
22.02.2016 14:19
Η Προδοσία του Χάρολντ Πίντερ, ένα από τα σημαντικότερα έργα του σπουδαίου βρετανού δραματουργού, πρωτοανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, στο Λονδίνο, το 1978, σε σκηνοθεσία του Πήτερ Χωλ. 
Αδαμαντία του Παναγιώτη Μέντη στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
21.12.2015 14:25
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει από τις 11 Ιανουαρίου 2016 την παράσταση Αδαμαντία του Παναγιώτη Μέντη σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη.