Στη δύση της συναυλιακής σεζόν 2015-2016, η 3P Lab φέρνει κοντά σας ένα triple bill (sic) που σπάει κόκαλα, με συμμετέχοντες, τρία μουσικά σχήματα που πρωταγωνίστησαν στο διάστημα που προηγήθηκε και ένα ακόμη στον ρόλο του special guest. Περνώντας από το Eightball στη Θεσσαλονίκη στις 12 Μαΐου και το An Club στην Αθήνα στις 28 Μαΐου 2016, οι Stonebringer, Black Hat Bones και Instant Boner ρίχνουν αυλαία σε μια πολυτάραχη και πλούσια συναυλιακή χρονιά, με τον τρόπο που της αρμόζει. Με βάρος, γκάζι και απαράμιλλη μουσική ποιότητα.

Οι heavy prog rock / metallers Stonebringer, αναγεννούν τους διεστραμμένα προοδευτικούς heavy ήχους του ντεμπούτο album τους “Those Winds”, που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση εντός και εκτός Ελλάδας, με την κυκλοφορία του στις αρχές του 2015. Οι συμμετοχές τους στα New Long Fest (Νέα Μάκρη), Fuzztastic Planet (Δράμα) και Crutch Fest (Χανιά), όπως και η συναυλία τους στο πλευρό των Σουηδών Opeth στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης, επισφράγισαν αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν: Οι Stonebringer είναι μια μηχανή υψηλών συναυλιακών αποδόσεων και αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της εγχώριας σκηνής.

Κλείνοντας τον κύκλο ζωής της πρώτης δισκογραφικής τους κυκλοφορίας, “High Gain Devil Rockers” και κάνοντας ένα διάλειμμα από το studio, στο οποίο βρίσκονται για την ηχογράφηση του διαδόχου της, οι -κατά τα ¾ πλέον- Σπαρτιάτες high energy rockers Black Hat Bones ανεβαίνουν στη σκηνή του An Club, για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να προσφέρουν δηλαδή άλλη μία από τις άκρως ενεργητικές και ψυχαγωγικές ζωντανές τους εμφανίσεις, με υλικό από το ντεμπούτο τους, αλλά και ακυκλοφόρητο, από την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά. Έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με τους Clutch, Nightstalker, Vintage Caravan, Dirty Fences, Truckfighters, έχοντας συμμετάσχει στα Rockwave Festival, New Long Fest, Defcon Fest και Fuzztastic Planet, αλλά και έχοντας πραγματοποιήσει mini ελληνικό tour στο πλευρό των Planet of Zeus, δεν θα ήταν άδικο να πούμε πως οι Black Hat Bones αποτελούν ένα έμπειρο live act, που δεν δυσκολεύεται να σε κερδίσει με την εκρηκτικότητα και την συναυλιακή του πιστότητα.

Οι Θεσσαλονικείς Instant Boner, φέρουν τον μακροσκελή μουσικό χαρακτηρισμό Experimental Free Form Jazz Stoner Psychedelic Boner Rock, ο οποίος μόλις που φτάνει για να περιγράψει την γκρουβάτη, πειραματική και γκαζωμένη χροιά του δεύτερου σε σειρά EP τους, με τίτλο “Outburst”, που κυκλοφόρησε σε ανεξάρτητη παραγωγή των ιδίων, τον Ιανουάριο του 2016. Η συμμετοχή τους στο Fuzztastic Planet του 2015, όπως και οι συναυλίες τους στο πλευρό των Samsara Blues Experiment, Radio Moscow, 1000mods, Nightstalker και Universe217 χτίζουν σταθερά την φήμη των Instant Boner ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της βορείου Ελλάδος (και όχι μόνο) στον βαρύ ήχο. Η φαινομενικά αντισυμβατική, χρήση σαξοφώνου στη μουσική τους, απλά συμπληρώνει με επιτυχία, ως τελευταίο κομμάτι του puzzle, την μοναδική μουσική ταυτότητα, ενός σχήματος που αναμφίβολα έχει πολλά ακόμα να δώσει.

Τη συναυλία της Αθήνας ανοίγουν οι alternative / grunge rockers 10 Code, που κουβαλούν στις αποσκευές τους το εντυπωσιακό ολοκαίνουριο “Swiftlets” full length album, που κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες, σε παραγωγή Άλεξ Μπόλπαση (Whereswilder, The Noise Figures, The Road Miles, The Mound) και δεν άργησε να τραβήξει τα βλέματα του κοινού, χάρη στη μοναδική του μουσική ταυτότητα, που γεφυρώνει το stadium rock των Foo Fighters, τις Αμερικανικές γκρούβες των Audioslave και την πειραματική διάθεση των Dillinger Escape Plan. Η συμμετοχή τους στην τελική φάση του διαγωνισμού Euromusic 2014 στο Παρίσι, όπως και αυτή στο Exit Festival της Σερβίας, το καλοκαίρι του 2015, στο πλευρό των Motörhead, ήρθαν να επισφραγίσουν μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδο για το σχήμα και να αποτελέσουν το προοίμιο για το επόμενο βήμα του.

Τη συναυλία της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν οι stoner / funk / psychedelic rockers A-Gun’s Basement.