Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Our Festival 2 - Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών: Ανοιχτό κάλεσμα

Our Festival 2 - Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών: Ανοιχτό κάλεσμα

Το Our Festival 2, η δεύτερη Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή.

Η αλληλεγγύη στην πράξη είναι αναγκαία, εάν θέλουμε να ζούμε σε μια υγιή κοινωνία. Τα τελευταία ιδιόμορφα χρόνια, η έννοια της αλληλεγγύης μπαίνει όλο και περισσότερο στις ζωές μας. Στον τομέα μάλιστα του πολιτισμού, όπου τα στοιχεία της ελευθερίας και του ριζοσπαστισμού είναι πιο έντονα, εφαρμόζονται, όλο και πιο μαζικά, πρακτικές δημιουργίας μέσω της αλληλεγγύης. Εναλλακτικοί τρόποι καλλιτεχνικής παραγωγής, που βασίζονται στη φιλοσοφία της αυτοδιαχείρισης και της συλλογικής προσπάθειας, έχουν αρχίσει πλέον να εδραιώνονται στο καλλιτεχνικό τοπίο. Θεωρούμε λοιπόν ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού, που λειτουργούμε στο πλαίσιο μιας αλληλέγγυας αυτοοργάνωσης, χρειάζεται κατά καιρούς να ενώνουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας, ώστε να ακουγόμαστε πιο δυνατά, διευρύνοντας έτσι τη συλλογική μας δράση.

Γι’ αυτό το λόγο, «Εμείς», με την υποστήριξη του δήμου Χαλανδρίου, απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς κάθε καλλιτέχνη, καλλιτεχνικό σχήμα, καλλιτεχνική ομάδα, καλλιτεχνική συλλογικότητα, από όλο το φάσμα των τεχνών, που λειτουργούν με αυτή τη φιλοσοφία, να συμμετάσχουν με το έργο τους, σε μια γιορτή ελεύθερης έκφρασης, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του Ευριπίδειου Θεάτρου της Ρεματιάς.

Ο δήμος Χαλανδρίου προσφέρει φιλοξενία, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και χρηματική αποζημίωση σε κάθε δράση που θα συμμετέχει στο φεστιβάλ.

Υποβολή αιτήσεων έως 8/5/2016

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Our Festival: 2η Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
05.09.2016 12:48
Το Our Festival 2 έρχεται στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.
RETHink Art Digital Festival: Ανοιχτό κάλεσμα καλλιτεχνών
23.06.2016 14:23
Το διεθνές RETHINK ART DIGITAL FESTIVAL, το πρώτο Φεστιβάλ Ψηφιακής Τέχνης που πραγματοποιείται στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016 προσκαλεί καλλιτέχνες να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Η Αγορά επιστρέφει στη Γειτονιά
07.06.2016 13:39
Ανοιχτό κάλεσμα προς τις ομάδες της πόλης απευθύνει ο δήμος Αθηναίων, μέσω της Αντιδημαρχίας της Κοινωνίας των Πολιτών και Δημοτικής Αποκέντρωσης, με σκοπό την εύρεση ενός ή περισσότερων διαχειριστών των ανακαινισμένων πλέον χώρων της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, για τα επόμενα πέντε έτη.
6ο Micro μ Festival: Κάλεσμα συμμετοχής
20.05.2016 15:30
Η ομάδα του Micro μ απευθύνει το ετήσιο κάλεσμα της προς τους Έλληνες κινηματογραφιστές για να καταθέσουν την δουλειά τους, προς επιλογή των ταινιών που θα προβληθούν φέτος στο φεστιβάλ.
Κόκκινη κλωστή: Κάλεσμα συμμετοχών για το Φεστιβάλ παραμυθιού
07.04.2016 15:37
Το Φεστιβάλ παραμυθιού Κόκκινη κλωστή επιστρέφει για 2η χρονιά, από 20 Μαΐου έως 19 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε Καλλιτέχνες - Δημιουργούς.