Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

La forza del sogno

La forza del sogno
Η γκαλερί artis causa στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την ατομική έκθεση Η δύναμη του ονείρου του Νάκη Παναγιωτίδη, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς στην Ευρώπη...

Το έργο του Νάκη Παναγιωτίδη είναι επηρεασμένο από την Arte Povera, την εννοιολογική τέχνη (conceptual art) και τον μινιμαλισμό, ρεύματα που κυριάρχησαν την δεκαετία του ’60 και του ’70 αντίστοιχα. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό ετερόκλητων υλικών. Χρησιμοποιεί πλάι στο παραδοσιακό σχέδιο την φωτογραφία, το φωτισμό νέον, τα μεταλλικά συμπληρώματα, με τη μορφή assemblage στη σύνθεση

Τα έργα που τον χαρακτηρίζουν περισσότερο είναι οι φωτοκατασκευές, συνθέσεις που σαν βασική πρώτη ύλη έχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες, από εργοστασιακά λείψανα και εγκαταλελειμμένα λατομεία της Ελλάδας. Σ\' αυτές επεμβαίνει, προσθέτοντας υλικά και αντικείμενα που προέρχονται από τους τόπους που απεικονίζονται (άσφαλτος, πίσσα, ηλεκτρικά καλώδια και λαμπτήρες, κ.λπ.), παραθέτοντας αρχαία ρητά και κείμενα - η γραφή και ο λόγος τον απασχολούν γενικότερα τόσο ως μορφή όσο και ως σημειολογικά συστήματα.


Σχετικές ειδήσεις
Ατομική έκθεση της Μαριάννας Ιγνατάκη στη γκαλερί CAN Christina Androulidaki
21.02.2017 13:11
Η γκαλερί CAN Christina Androulidaki εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 την ατομική έκθεση της Μαριάννας Ιγνατάκη, με τίτλο H Josie, η Πανοπλία και ο Μαλλιάνθρωπος.
Νίκος Κρυωνίδης 1990-2016: έκθεση στη Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
12.01.2017 17:23
Η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 20:30 το βράδυ την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Νίκου Κρυωνίδη.
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Dichotomy: έκθεση της Iωάννας Χρονοπούλου στη γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki
16.05.2016 12:35
Η γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki, συνεχίζει την έρευνα και παρουσίαση καινοτόμων καλλιτεχνικών πρακτικών στη φωτογραφία κι εγκαινιάζει το project με τίτλο Dichotomy της νέας φωτογράφου Ιωάννας Χρονοπούλου.
Εκλεκτική Κληρονομιά: έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στη γκαλερί ΑΔ
29.02.2016 11:36
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η πέμπτη ατομική έκθεση της Δήμητρας Λαζαρίδου στην γκαλερί ΑΔ. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει έξι φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από τη σειρά  «Εκλεκτική Κληρονομιά».