Η γκαλερί artis causa στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την ατομική έκθεση Η δύναμη του ονείρου του Νάκη Παναγιωτίδη, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς στην Ευρώπη…

Το έργο του Νάκη Παναγιωτίδη είναι επηρεασμένο από την Arte Povera, την εννοιολογική τέχνη (conceptual art) και τον μινιμαλισμό, ρεύματα που κυριάρχησαν την δεκαετία του ’60 και του ’70 αντίστοιχα. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό ετερόκλητων υλικών. Χρησιμοποιεί πλάι στο παραδοσιακό σχέδιο την φωτογραφία, το φωτισμό νέον, τα μεταλλικά συμπληρώματα, με τη μορφή assemblage στη σύνθεση. 

Τα έργα που τον χαρακτηρίζουν περισσότερο είναι οι φωτοκατασκευές, συνθέσεις που σαν βασική πρώτη ύλη έχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες, από εργοστασιακά λείψανα και εγκαταλελειμμένα λατομεία της Ελλάδας. Σ\’ αυτές επεμβαίνει, προσθέτοντας υλικά και αντικείμενα που προέρχονται από τους τόπους που απεικονίζονται (άσφαλτος, πίσσα, ηλεκτρικά καλώδια και λαμπτήρες, κ.λπ.), παραθέτοντας αρχαία ρητά και κείμενα – η γραφή και ο λόγος τον απασχολούν γενικότερα τόσο ως μορφή όσο και ως σημειολογικά συστήματα.