Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι Tardive Dyskinesia για ένα επετειακό live στο An Club

Οι Tardive Dyskinesia για ένα επετειακό live στο An Club

Οι Tardive Dyskinesia θα ανέβουν στη σκηνή του An Club για να γιορτάσουν 10 χρόνια από την κυκλοφορία του “Distorting Point of View”.

Όσοι παρακολουθούν την prog metal djent σκηνή και όχι μόνο, γνωρίζουν πολύ καλά τους Tardive Dyskinesia και την δωδεκαετή πορεία τους στον χώρο. Από τις πρώτες μέρες τους ως Override, την κυκλοφορία του προφητικού ντεμπούτο full length album τους “Distorting Point of View”, την ευρωπαϊκή περιοδεία , τα packed gigs σε όλη την Ελλάδα και τελικά το εμβληματικό “Static Apathy in Fast Forward” (2012) album τους που με την υψηλή ακραία αισθητική του, τους έδωσε το “εισιτήριο” για τη συμμετοχή τους στα δύο μεγαλύτερα prog-djent metal fest της ευρώπης (Euroblast & UK Tech-Metal Fest) κοντά σε κορυφαια ονόματα του ίδους όπως Meshuggah, Cynic, Leprous, The Ocean, Protest The Hero, Animals As Leaders, Textures, Between The Buried And Me κ.α., οι Tardive Dyskinesia χαρακτηρίζονται από σταθερή ποιότητα και εμμονική συνέπεια, γεγονός που τους επέτρεψε να παραμείνουν στο προσκήνιο, για όλο αυτό το διάστημα.

Το “Distorting Point of View” κυκλοφόρησε το 2006, μια εποχή που ο όρος djent (που πολύ άγαρμπα αργότερα τους "κόλλησαν") δεν υπήρχε καν ακόμα στον χάρτη. Σήμερα, 10 χρόνια μετά, το Αθηναϊκό prog metal κουιντέτο, έχοντας ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις της τέταρτης σε σειρά δισκογραφικής του δουλειάς, με τίτλο “Harmonic Confusion” ανεβαίνει και πάλι σε επιλεγμένες σκηνές της ελληνικής επικράτειας, για να γιορτάσει αυτή τη ξεχωριστή επέτειο, που αφορά στην παρθενική του κυκλοφορία, η οποία αποτέλεσε άλλωστε την αρχή της πορείας του.

Το Σάββατο 14 Μαϊου στο An Club, το Αθηναϊκό κοινό θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσει ένα χορταστικό show βασισμένο κυρίως στο “Distorting Point of View” αλλά και σε όλες τις μετέπειτα κυκλοφορίες του σχήματος, ενώ για πρώτη φορά θα ακουστούν και κάποια τραγούδια από το –ακόμη ακυκλοφόρητο- “Harmonic Confusion”, του οποίου η κυκλοφορία αναμένεται μέσα στο 2016. Να είστε όλοι εκεί.

Σαν “πρόγευμα” αυτών των ξεχωριστών εμφανίσεων, το “Distorting Point of View” διατίθεται σε μία νέα re-mastered έκδοση , που φέρει τον ακατέργαστο χαρακτήρα του ντεμπούτο, με νέο βελτιωμένο ήχο.

Προετοιμαστείτε, ακούγοντάς το, μέσω YouTube ή Bandcamp:

• YouTube: www.youtube.com/watch?v=TCOgUUZn-O0
• Bandcamp: www.tardivedyskinesia.bandcamp.com/album/distorting-point-of-view-remastered

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Πατρινοί death metallers Vermingod, που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση με την κυκλοφορία του νέου τους full length album “Whisperer of the Abysmal Wisdom” που πραγματοποιήθηκε το 2015 μέσω του underground label της UNGODLY RUINS PRODUCTIONS. Έχοντας ανέβει στο παρελθόν στη σκηνή στο πλευρό των SEPTICFLESH-official-, Nightrage και SUICIDAL ANGELS, μεταξύ άλλων, οι Vermingod αποτελούν ένα από τα πιο ανερχόμενα εγχώρια acts του ακραίου ήχου και οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι σφιχτοδεμένες και εκρηκτικές.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Math’n’roll heroes Blame Kandinsky. Λάτρεις του Elvis και θιασωτές του... on-stage (κάποιες φορές και off-stage) μπάχαλου, δεν δυσκολεύονται να ανάψουν τα αίματα σε καθεμία από τις γεμάτες ενέργεια ζωντανές τους εμφανίσεις. Η κυκλοφορία του ντεμπούτο EP τους “Pink Noise Motel” το 2014 μας γέμισε προσμονή και ανυπομονησία για την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά που αναμένεται στα τέλη του 2016.

LINKS:

• Tardive Dyskinesia: www.facebook.com/tardivedyskinesiaband
• Vermingod: www.facebook.com/Vermingod
• Blame Kandinsky: www.facebook.com/BlameKandinskyBand
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr

Σχετικές ειδήσεις
Santacore Is Coming to Breakdown fest στο An Club!
22.12.2016 13:35
Το Santacore Is Coming to Breakdown επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στο χώρο του An Club για ένα επετειακό λάιβ με παλιές και νέες μπάντες την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.
Οι Allah - Las live στο Piraeus 117 Academy
09.11.2016 12:16
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Allah-Las, όπως συνηθίζουν πάντα μετά την κυκλοφορία νέου τους άλμπουμ, έρχονται στη χώρα μας, για να μας το παρουσιάσουν. Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του "Calico Review" θα δώσουν 3 club shows, σε μια μίνι περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα... και κάπως έτσι, η παράδοση συνεχίζεται...
 Tardive Dyskinesia: Νέο τραγούδι και lyric video
05.09.2016 10:42
Λίγο πριν από την κυκλοφορία της νέας τους –τέταρτης σε σειρά- πλήρους δισκογραφικής τους κυκλοφορίας “Harmonic Confusion”, οι εγχώριοι prog metallers Tardive Dyskinesia έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ακόμη τραγούδι, αυτή τη φορά με τη μορφή lyric video.
Οι Negură Bunget live στο MODU
06.06.2016 12:02
Οι Negură Bunget πραγματοποιούν ένα επετειακό Ευρωπαϊκό tour σε όλα τα μήκη και πλάτη της γηραιάς ηπείρου και περνούν από το MODU στην Αθήνα την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 για να παρουσιάσουν τη νέα δισκογραφική τους κυκλοφορία “ZI”.
Οι Tardive Dyskinesia γιορτάζουν τα 10 χρόνια του ‘Distorting Point of View’ σε Αθήνα και Πάτρα
04.04.2016 14:23
Όσοι παρακολουθούν την prog metal djent σκηνή και όχι μόνο, γνωρίζουν πολύ καλά τους Tardive Dyskinesia και την δωδεκαετή πορεία τους στον χώρο.