Οι Tardive Dyskinesia θα ανέβουν στη σκηνή του An Club για να γιορτάσουν 10 χρόνια από την κυκλοφορία του “Distorting Point of View”.

Όσοι παρακολουθούν την prog metal djent σκηνή και όχι μόνο, γνωρίζουν πολύ καλά τους Tardive Dyskinesia και την δωδεκαετή πορεία τους στον χώρο. Από τις πρώτες μέρες τους ως Override, την κυκλοφορία του προφητικού ντεμπούτο full length album τους “Distorting Point of View”, την ευρωπαϊκή περιοδεία, τα packed gigs σε όλη την Ελλάδα και τελικά το εμβληματικό “Static Apathy in Fast Forward” (2012) album τους που με την υψηλή ακραία αισθητική του, τους έδωσε το “εισιτήριο” για τη συμμετοχή τους στα δύο μεγαλύτερα prog-djent metal fest της ευρώπης (Euroblast & UK Tech-Metal Fest) κοντά σε κορυφαια ονόματα του ίδους όπως Meshuggah, Cynic, Leprous, The Ocean, Protest The Hero, Animals As Leaders, Textures, Between The Buried And Me κ.α., οι Tardive Dyskinesia χαρακτηρίζονται από σταθερή ποιότητα και εμμονική συνέπεια, γεγονός που τους επέτρεψε να παραμείνουν στο προσκήνιο, για όλο αυτό το διάστημα.

Το “Distorting Point of View” κυκλοφόρησε το 2006, μια εποχή που ο όρος djent (που πολύ άγαρμπα αργότερα τους “κόλλησαν”) δεν υπήρχε καν ακόμα στον χάρτη. Σήμερα, 10 χρόνια μετά, το Αθηναϊκό prog metal κουιντέτο, έχοντας ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις της τέταρτης σε σειρά δισκογραφικής του δουλειάς, με τίτλο “Harmonic Confusion” ανεβαίνει και πάλι σε επιλεγμένες σκηνές της ελληνικής επικράτειας, για να γιορτάσει αυτή τη ξεχωριστή επέτειο, που αφορά στην παρθενική του κυκλοφορία, η οποία αποτέλεσε άλλωστε την αρχή της πορείας του.

Το Σάββατο 14 Μαϊου στο An Club, το Αθηναϊκό κοινό θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσει ένα χορταστικό show βασισμένο κυρίως στο “Distorting Point of View” αλλά και σε όλες τις μετέπειτα κυκλοφορίες του σχήματος, ενώ για πρώτη φορά θα ακουστούν και κάποια τραγούδια από το –ακόμη ακυκλοφόρητο- “Harmonic Confusion”, του οποίου η κυκλοφορία αναμένεται μέσα στο 2016. Να είστε όλοι εκεί.

Σαν “πρόγευμα” αυτών των ξεχωριστών εμφανίσεων, το “Distorting Point of View” διατίθεται σε μία νέα re-mastered έκδοση, που φέρει τον ακατέργαστο χαρακτήρα του ντεμπούτο, με νέο βελτιωμένο ήχο.

Προετοιμαστείτε, ακούγοντάς το, μέσω YouTube ή Bandcamp:

• YouTube: www.youtube.com/watch?v=TCOgUUZn-O0
• Bandcamp: www.tardivedyskinesia.bandcamp.com/album/distorting-point-of-view-remastered

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Πατρινοί death metallers Vermingod, που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση με την κυκλοφορία του νέου τους full length album “Whisperer of the Abysmal Wisdom” που πραγματοποιήθηκε το 2015 μέσω του underground label της UNGODLY RUINS PRODUCTIONS. Έχοντας ανέβει στο παρελθόν στη σκηνή στο πλευρό των SEPTICFLESH-official-, Nightrage και SUICIDAL ANGELS, μεταξύ άλλων, οι Vermingod αποτελούν ένα από τα πιο ανερχόμενα εγχώρια acts του ακραίου ήχου και οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι σφιχτοδεμένες και εκρηκτικές.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Math’n’roll heroes Blame Kandinsky. Λάτρεις του Elvis και θιασωτές του… on-stage (κάποιες φορές και off-stage) μπάχαλου, δεν δυσκολεύονται να ανάψουν τα αίματα σε καθεμία από τις γεμάτες ενέργεια ζωντανές τους εμφανίσεις. Η κυκλοφορία του ντεμπούτο EP τους “Pink Noise Motel” το 2014 μας γέμισε προσμονή και ανυπομονησία για την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά που αναμένεται στα τέλη του 2016.

LINKS:

• Tardive Dyskinesia: www.facebook.com/tardivedyskinesiaband
• Vermingod: www.facebook.com/Vermingod
• Blame Kandinsky: www.facebook.com/BlameKandinskyBand
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr