Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Το Requiem του Mozart από το σύνολο Vocal Inventions Ensemble στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Το Requiem του Mozart από το σύνολο Vocal Inventions Ensemble στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στις 20:30 στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης φιλοξενείται το φωνητικό σύνολο Vocal Inventions Ensemble που θα ερμηνεύσει το Requiem in D minor (K.626) του Wolfgang Amadeus Mozart.

Οι Vocal Inventions, ένα σύνολο νεαρών παιδιών με ιδιαίτερη αγάπη στις φωνητικές εφευρέσεις, δε διστάζουν να πειραματιστούν με το αρχαιότερο μουσικό όργανο, την ανθρώπινη φωνή . Από τον έρωτα στην απόρριψη, από τον ύμνο στο ξόρκι, από τον πόνο στην εξυγείανση, από τη σοβαρότητα στο χιούμορ. Όλες οι εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής , περίτεχνα υφασμένες σ' ένα μουσικό χαλί. Το σύνολο ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2011 από την μαέστρο Όλγα Αλεξοπούλου.

Στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας παρουσιάζεται το Requiem του Mozart με συνοδεία πιάνου.

Αφροδίτη Κασούτα - Σοπράνο
Μαρία Μικίδου, Αναΐτ Σαφαριάν - Άλτο
Δημοσθένης Χατζηθεοδώρου, Ζέτα Φλούδα - Τενόροι
Στέφανος Αφουξενίδης - Μπάσος
Ευγενία Βοτανοπούλου - Πιάνο

 

Διεύθυνση: Όλγα Αλεξοπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Το Human Requiem, ο Ύμνος στη ζωή και την αλληλεγγύη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
20.04.2016 14:29
Μια συγκλονιστική μουσική παράσταση, το Human Requiem, παρουσιάζεται τη Μεγάλη Εβδομάδα, στο πλαίσιο του Κύκλου Αdagio – Μουσική για τις μέρες του Πάσχα, τη Μεγάλη Τρίτη 26 και τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου (ώρα έναρξης 21:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Καμεράτα παρουσιάζει τα έργα Requiem και Stabat Mater στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.03.2016 14:31
Η Καμεράτα, σε μία από τις πιο δημιουργικές φάσεις της πορείας της, ανανεώνει το καθιερωμένο ραντεβού της με το κοινό πριν τις μέρες του Πάσχα, παρουσιάζοντας δύο εμβληματικά έργα θρησκευτικής μουσικής: το θρυλικό REQUIEM του Mozart και το αγαπημένο SΤΑΒΑΤ MATER του Pergolesi.
Βραδιά Wolfgang Amadeus Mozart στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
08.03.2016 11:40
Βραδιά με έργα Wolfgang Amadeus Mozart φιλοξενεί το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, και ώρα 21.00.