Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από το BBB: Έναρξη συμμετοχών

7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από το BBB: Έναρξη συμμετοχών

Το BBB αναγγέλλει την περίοδο υποβολής ταινιών για το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από το Balkans Beyond Borders.

Καλούμε νέους καλλιτέχνες από τα Βαλκάνια και όχι μόνο, μέχρι την ηλικία των 35, να υποβάλλουν τις ταινίες τους εμπνεόμενοι από το φετινό θέμα μέχρι τις 20 Ιουλίου 2016. Δεχόμαστε όλα τα είδη ταινιών ( φαντασίας, ντοκιμαντέρ , animation, experimental, animation) με διάρκεια έως και 30 λεπτά.  

Αυτή τη χρονιά το BBB εμπνέει και εμπνέεται από την εποχή που ζούμε μέσα από τον τίτλο: “Tagged” in a changing world. Οι πόλεις, οι κοινωνίες, οι χώρες, η Ευρωπαϊκή ήπειρος που ζούμε είναι μέρος μιας συνεχόμενης διαδικασίας αλλαγής. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να αναδείξουμε την έννοια της ταυτότητας και πώς αυτή διαμορφώνεται σε αυτόν το συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.  Το ΒΒΒ μέσα από το μοναδικό Φεστιβάλ του και τις δράσεις του δίνεο κίνητρο στους νέους να χρησιμοποιήσουν την δημιουργικότητα τους ούτως ώστε να «συζητήσουν» για θέματα που τους αφορούν μέσα από τη δική τους ματιά.

Το φεστιβάλ που ταξιδεύει από πόλη σε πόλη στα Βαλκάνια και εμπνέει με τη διαφορετική θεματική κάθε χρονιά θα λάβει χώρα φέτος στη Σόφια της Βουλγαρίας, το Νοέμβριο του 2016. Για μια ακόμη φορά, μετά από 6 συνεχή χρόνια, το ΒΒΒ δίνει τη δυνατότητα στην νέα  γενιά των σκηνοθετών να δημιουργήσουν, να μοιραστούν και να παρουσιάσουν τα έργα τους, να βρεθούν μαζί και να συνεργαστούν.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής μπορείτε να βρείτε online: www.balkansbeyondborders.eu, στην σελίδα μας στο Facebook (Balkans Beyond Borders) και στο Twitter (BalkansBB).

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στο: info@balkansbeyondborders.eu

 

Σχετικά με το ΒΒΒ:

Το Balkans Beyond Borders είναι μια αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα, που επιθυμεί να προάγει το διαπολιτισμικό διάλογο και την μη τυπική μάθηση, αξιοποιώντας ως μέσο την Τέχνη του Κινηματογράφου και τα Νέα Μέσα. Επιπλέον, το ΒΒΒ επιδιώκει να ενισχύσει τους νέους “Δημιουργούς” των Βαλκανίων και να κάνει γνωστό το έργο τους στην ευρύτερη περιοχή και πέρα από αυτή, πιστεύοντας πως οι άνθρωποι της τέχνης και ειδικά η νέα γενιά αυτών μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική βάση για συνεργασία και ανάπτυξη.

Σχετικές ειδήσεις
7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel στη Ρόδο
10.02.2017 16:55
Το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel επιστρέφει από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο: 43+2 ταινίες μικρού μήκους, 8 ημέρες προβολών. Στον Κινηματογράφο Παλλάς από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Οι 46 ταινίες του Διαγωνιστικού τμήματος ελληνικών ταινιών μικρού μήκους
06.09.2016 11:21
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».
Οι 65 ταινίες που προκρίνονται στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
16.06.2016 17:09
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις συνολικά 211 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης. Από αυτές οι 8 είναι ντοκιμαντέρ και οι 3 animation.
39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Πρόσκληση συμμετοχής
18.05.2016 13:12
Το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2016, προσκαλεί όσους δημιουργούς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά του να καταθέσουν έγκαιρα την αίτησή τους.
10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo: Πρόσκληση Συμμετοχής 2016
04.04.2016 15:02
Τo Psarokokalo καλεί τους κινηματογραφιστές να στείλουν τις συμμετοχές τους για το διαγωνιστικό πρόγραμμα προβολών του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας.