Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

TEDxUniversityoftheAegean 2016: Με επιτυχία και η φετινή διοργάνωση

TEDxUniversityoftheAegean 2016: Με επιτυχία και η φετινή διοργάνωση

Στις 9 Απριλίου 2016 το δεύτερο TEDxUniversityoftheAegean έκανε την επανεμφάνιση του στην Ερμούπολης της Σύρου, αφήνοντας στους παρευρισκόμενους τις καλύτερες εντυπώσεις .

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει την ιδιαιτερότητα τα τμήματά του να βρίσκονται σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία. Για αυτό το λόγο το TEDxUniversityoftheAegean επιχείρησε κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε ένα TEDx εντός και εκτός συνόρων. Να εκμηδενίσει τις γεωγραφικές αποστάσεις πραγματοποιώντας παράλληλα events στη Χίο, τη Σάμο και τη Μυτιλήνη προβάλλοντας τις ομιλίες μέσω livestreaming και ολοκληρώνοντας την εμπειρία μέσα από ενδιαφέροντα workshops.

Καλύπτοντας το φάσμα από την ψυχιατρική και την οικολογία , μέχρι το design και το φωτορεπορτάζ, 12 ομιλητές βρέθηκαν στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων για να μοιραστούν ιδέες, σκέψεις και εμπειρίες πάνω στο θέμα, ερμηνεύοντας μέσα από την δική τους οπτική τον όρο της ψυχολογίας “Fight Or Flight”.

Αξιοποιώντας και το Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης πραγματοποιήθηκαν 3 workshops αλλά και 2 εικαστικές εκθέσεις μέσα από τις οποίες οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν διαδραστικά σε επαφή με το θέμα. Ενώ 2 performers έδωσαν την δική τους ξεχωριστή καλλιτεχνική νότα στη διοργάνωση.

Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών από τη Σύρο και τα άλλα νησιά που συνέβαλαν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση, καθώς και των χορηγών μας που με την στήριξη τους πρόσφεραν τη δυνατότητα της υλοποίησης αυτών των ιδεών.

Σε μία ημέρα που αποτέλεσε τροφή για σκέψη αλλά και έμπνευση μέσα από ιδέες που αξίζει να διαδοθούν το TEDxUniversityoftheAegean απέδειξε πως τελικά όλα…είναι θέμα οπτικής.

Για να ενημερωθείτε για τη δράση μας αλλά και να παρακολουθήσετε βίντεο απο τις ομιλίες μπορείτε να κάνετε like στην σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/TEDxUniversityoftheAegean

Σχετικές ειδήσεις
TEDxUniversityoftheAegean: Εξερευνώντας τις πτυχές ενός κόσμου
17.02.2017 14:56
Το τρίτο TEDxUniversityoftheAegean κάνει την επανεμφάνισή του στη Σύρο, στις 18 Μαρτίου 2017, στο θέατρο Απόλλων, με θέμα “COSMOS”.
Εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια της Ερμούπολης
23.08.2016 13:37
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», θα πραγματοποιηθούν τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια από την ονοματοδοσία της Ερμούπολης, από την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 έως την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στην Ερμούπολη.
Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου 2016: Πρόσκληση ενδιαφέροντος
26.04.2016 11:22
Οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, συμπληρώνουν το καλοκαίρι 34 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στην πόλη. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, από 1 έως 31 Ιουλίου 2016.
TEDxUniversityoftheAegean: Οι φετινοί ομιλητές
07.04.2016 13:15
Το δεύτερο TEDxUniversityoftheAegean είναι έτοιμο να κάνει την επανεμφανισή του στις 9 Απριλίου στο θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου.
TEDxUniversityoftheAegean: Αξίζει να φύγεις ή να παλέψεις;
11.03.2016 15:23
Σε αυτό το ερώτημα θα κληθεί να απαντήσει το δεύτερο TEDxUniversityoftheAegean που θα πραγματοποιηθεί στην Σύρο, στις 9 Απριλίου 2016, στο Θέατρο Απόλλων με θέμα "Fight or Flight".