Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Θερινό εργαστήριο Αρχαίου Δράματος από το Εθνικό Θέατρο

Θερινό εργαστήριο Αρχαίου Δράματος από το Εθνικό Θέατρο

Το καλοκαίρι, από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου 2016 το Εθνικό Θέατρο, με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, θα πραγματοποιήσει στους Δελφούς διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με θέμα την «Αντιγόνη», υπό τη διεύθυνση της σκηνοθέτριας και ηθοποιού Λυδίας Κονιόρδου.

Ζητούμενο της πρωτοβουλίας αυτής είναι οι σπουδαστές να αποκτήσουν εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση πάνω στο αρχαίο δράμα, σε χώρους συνυφασμένους με αυτό το είδος από τη γέννηση του.

Οι Δελφοί προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία. Είναι ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο αλλά και ένας μοναδικός αρχαιολογικός τόπος διαχρονικού προσκυνήματος. Οι Δελφοί και η θεατρική λειτουργία που αποκαλύπτει το αρχαίο δράμα είναι για τους  νέους καλλιτέχνες εφόδιο ζωής .

Στο εργαστήριο θα πάρουν μέρος και νέοι ηθοποιοί από τα θέατρα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, στα πλαίσια της Decentralized UTE Academy.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα περιλαμβάνει ημερησίως:

10.00  – 14.00 Πρωινή άσκηση σώματος – φωνής σε φυσικό χώρο
Γεύμα, ξεκούραση και μελέτη στους χώρους του Κέντρου Δελφών

18.00-19.30 Ανάλυση του έργου
Βράδυ: Υποκριτική πάνω σε σκηνές του έργου

Στο τέλος του εργαστηρίου, θα παρουσιαστεί υπό μορφή εργασίας σε εξέλιξη (work in progress) το αποτέλεσμα της εργασίας ενώπιον κοινού.

Το εργαστήριο θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που προβλέπει θεωρητικές διαλέξεις και προσεγγίσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις.

Στη διάρκεια όλου του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις αρχαίου δράματος από Έλληνες και ξένους δημιουργούς.

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά – Αγγλικά (η γνώση της αγγλικής είναι απαραίτητη και από τους Έλληνες συμμετέχοντες)

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Λυδία Κονιόρδου
Κινησιολόγος: Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Κόστος συμμετοχής: 400 ευρώ (Περιλαμβάνονται δίδακτρα – διαμονή – πρωινό – μεσημεριανό)

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς έως 30 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους έως και την 8η Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: smdept@n-t.gr

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει έπειτα από ακρόαση .

Σχετικές ειδήσεις
Θερινό Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος 2017 από το Εθνικό Θέατρο
13.02.2017 16:24
Το Εθνικό Θέατρο, έχει θέσει ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες την ενίσχυση, μελέτη και διάδοση του αρχαίου ελληνικού δράματος, ξεκινώντας από το καλοκαίρι του 2016 πιλοτικά το πρόγραμμα του Διεθνούς Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Εργαστήρια αρχαίου δράματος 2016-2017 στο Baumstrasse
17.11.2016 14:41
Τα Eργαστήρια Aρχαίου Δράματος για τη φετινή χρονιά στο Baumstrasse είναι επικεντρωμένα στον μεγάλο τραγικό ποιητή Σοφοκλή. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν τον Ιούλιο του 2017 στο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος στην Ελευσίνα.
Ίων, του Ευριπίδη στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
27.06.2016 12:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος παρουσιάζεται το έργο του Ευριπίδη, Ίων, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.
Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος 2016 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
27.06.2016 11:43
Σας καλωσορίζουμε στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος! Το θερινό σχολείο θα λάβει χώρα 1-10 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο του Δήμου Ελευσίνας. Οι εργασίες του 4ου Αττικού Σχολείου είναι επικεντρωμένες στον μεγάλο τραγικό ποιητή Ευριπίδη.
Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος 2016: Αιτήσεις συμμετοχής
01.04.2016 12:42
Σας καλωσορίζουμε στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος! Το θερινό σχολείο θα λάβει χώρα 1-10 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο του Δήμου Ελευσίνας. Οι εργασίες του 4ου Αττικού Σχολείου είναι επικεντρωμένες στον μεγάλο τραγικό ποιητή Ευριπίδη.