Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου: ο τελευταίος μονόλογος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου: ο τελευταίος μονόλογος στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το Φεστιβάλ Μονολόγων, "Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι" ολοκληρώνεται με το έργο Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου του Ντοστογιεφσκι, με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη.

Ποια είναι η σύνδεση και πως συναντά ο Τσάπλιν τον Ντοστογιέφσκι; Στον τελευταίο ανδρικό μονόλογο του φεστιβάλ Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι, δύο μεγάλες μορφές της τέχνης συναντώνται στην θεατρική παράσταση Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου ή Όταν ο Τσάπλιν συνάντησε τον Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου με τον Μιχαήλ Γιαννικάκη.

Ο πολιτιστικός οργανισμός Sound & Picture Theatre Production κλείνει την θεατρική περίοδο 2015-2016, με την τελευταία παράσταση του φεστιβάλ ανδρικών μονολόγων την Μ. Τρίτη, 26 Απριλίου, στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Το Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου δημοσιεύτηκε το 1877 και είναι μια φανταστική ιστορία που αφηγείται την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας. Από την εποχή της χαμένης αθωότητας, της αγάπης και της τρυφερότητας, στο επίπεδο της ενοχής και της αγριότητας.

Ο Φίοντορ Ντοστογιέφσκι μέσα από το Όνειρο του γελοίου ανθρώπου, ερμηνεύει και αναλύει την ψυχοσύνθεσή μίας ύπαρξης που μέσα στις υπόγειες διαβάσεις και τις κατακόμβες της σκέψης του, μέσα από τη συνύπαρξη αντιθέσεων – φως και σκοτάδι, πραγματικό και φανταστικό,  χθες και  σήμερα -  γέννησε ελπίδα και αναγέννηση.

Συντελεστές:

Κείμενο: Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική: Πάνος Μαλανδρής
Koυστούμια: Δημήτρης Παρθένης
Σύμβουλος Κίνησης: Έρση Πήττα
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Κολιοβέτας
Επιμέλεια Παραγωγής: Κλέλια Παπαγιανοπούλου
Video: Ν. Μυλωνάς

Ερμηνεύει ο Μιχαήλ Γιαννικάκης
Διάρκεια 70'

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Μονολόγων, "Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι" μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 40  διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης!
15.11.2016 15:34
Η παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου", που βασίζεται στο έργο του Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης, με πρωταγωνιστή τον Θωμά Κινδύνη. Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., προσφέροντας 40 διπλές προσκλήσεις!
Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
17.10.2016 12:37
Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης παρουσιάζει το Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, με τον Θωμά Κινδύνη, σε σκηνοθεσία Άννας Σεβαστή Τζίμα.
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
Ταρτούφος ή Οι Απατεώνες στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
20.09.2016 12:35
Η αρτivities και η Κιβωτός Θεαμάτων παρουσιάζουν από τις 7 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» τη σκοτεινή κωμωδία του Μολιέρου «Ταρτούφος ή Οι απατεώνες», σε διασκευή και σκηνοθεσία των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια.
12 ανδρικοί μονόλογοι στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
23.03.2016 17:02
Ο πολιτιστικός οργανισμός Sound & Picture Theatre Production κλείνει την επιτυχημένη φετινή θεατρική χρονιά με το φεστιβάλ ανδρικών μονολόγων "Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι", από τις 15 έως τις 26 Απριλίου, στο θέατρο Τζένη Καρέζη.