Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζει τα καλύτερα των γαλλικών βραβείων César στην Ελλάδα! Οι περισσότερες από τις υποψήφιες και βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ σε μια λαμπερή και αντιπροσωπευτική παρουσίαση του καλύτερου δείγματος του σύγχρονου γαλλόφωνου σινεμά!

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που διοργανώνεται από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νότιο-ανατολικής Ευρώπης.

Δεκατέσσερις από τις υποψήφιες ταινίες περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα, μερικές των οποίων είναι η ταινία Séraphine (Το Χάρισμα της Σεραφίν), του Martin Provost, η οποία ήταν υποψήφια για εννέα και τιμήθηκε με επτά, η ταινία Mesrine (Υπ’ Αριθμόν Ένα Δημόσιος Κίνδυνος) που σόκαρε το γαλλικό κοινό, του Jean Francois Richet, με πρωταγωνιστή τον υπ’ αριθμόν ένα Γάλλο γόη Vincent Cassel, το Le Premier Jour du reste de ta vie (Η Πρώτη Μέρα της Υπόλοιπης Ζωής σου), του Rémi Bezançon, η νέα ταινία του Christophe Honoré, La Belle Personne (Ενας Ωραίος Ανθρωπος), το La Fille de Monaco (Το Κορίτσι από το Μονακό), η νέα ταινία της Anne Fontaine και πολλές ακόμα θα προβληθούν στο φεστιβάλ!