Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

10 Χρόνια Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

10 Χρόνια Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζει τα καλύτερα των γαλλικών βραβείων César στην Ελλάδα! Οι περισσότερες από τις υποψήφιες και βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ σε μια λαμπερή και αντιπροσωπευτική παρουσίαση του καλύτερου δείγματος του σύγχρονου γαλλόφωνου σινεμά!

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που διοργανώνεται από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νότιο-ανατολικής Ευρώπης.

Δεκατέσσερις από τις υποψήφιες ταινίες περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα , μερικές των οποίων είναι η ταινία Séraphine (Το Χάρισμα της Σεραφίν), του Martin Provost, η οποία ήταν υποψήφια για εννέα και τιμήθηκε με επτά, η ταινία Mesrine (Υπ’ Αριθμόν Ένα Δημόσιος Κίνδυνος) που σόκαρε το γαλλικό κοινό, του Jean Francois Richet, με πρωταγωνιστή τον υπ’ αριθμόν ένα Γάλλο γόη Vincent Cassel, το Le Premier Jour du reste de ta vie (Η Πρώτη Μέρα της Υπόλοιπης Ζωής σου), του Rémi Bezançon, η νέα ταινία του Christophe Honoré, La Belle Personne (Ενας Ωραίος Ανθρωπος), το La Fille de Monaco (Το Κορίτσι από το Μονακό), η νέα ταινία της Anne Fontaine και πολλές ακόμα θα προβληθούν στο φεστιβάλ!

Σχετικές ειδήσεις
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: Το μιούζικαλ La La Land απέσπασε το μεγάλο βραβείο του κοινού
19.09.2016 15:58
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του, με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότες τον Piers Handling, διευθυντή του φεστιβάλ και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Cameron Bailey.
Corbo, του Mathieu Denis στο 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
05.04.2016 13:38
Η καναδική ταινία που θα προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έχει τίτλο CORBO (2014) του γαλλοκαναδού Mathieu Denis ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
20.01.2016 12:06
Οι ταινίες της εβδομάδας 21 έως 27 Ιανουαρίου 2016 που θα προβάλλονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι Η επιστροφή, Δεσμοί αίματος, Το μεγάλο σορτάρισμα και Brooklyn.
Cine - Club: νέος κύκλος προβολών στο Γαλλικό Ινστιτούτο
07.01.2016 10:27
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει τον νέο κύκλο CINÉ-CLUB. Κάθε μήνα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα προβάλλονται ταινίες, κλασικές ή πιο πρόσφατες που θα συνοδεύονται από μια παρουσίαση και θα έχουν σχέση με την πολιτιστική επικαιρότητα του Γαλλικού Ινστιτούτου ή της χώρας.
Lab Project Award: Το νέο βραβείο του Eurimages στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2016!
15.12.2015 15:31
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με χαρά ανακοινώνει πως επιλέχθηκε απ΄ το Eurimages, για να απονέμει στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς ένα νέο βραβείο που θα χρηματοδοτεί παραγωγές πρωτοποριακού χαρακτήρα έως και 50.000 ευρώ. Το νέο βραβείο, με τίτλο Lab Project Award, έχει την υψηλότερη χρηματοδότηση από όλα τα βραβεία που δίνει ήδη το Ταμείο για ταινίες σε ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι το βραβείο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016.