Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

10 Χρόνια Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

10 Χρόνια Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζει τα καλύτερα των γαλλικών βραβείων César στην Ελλάδα! Οι περισσότερες από τις υποψήφιες και βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ σε μια λαμπερή και αντιπροσωπευτική παρουσίαση του καλύτερου δείγματος του σύγχρονου γαλλόφωνου σινεμά!

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που διοργανώνεται από τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της νότιο-ανατολικής Ευρώπης.

Δεκατέσσερις από τις υποψήφιες ταινίες περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα , μερικές των οποίων είναι η ταινία Séraphine (Το Χάρισμα της Σεραφίν), του Martin Provost, η οποία ήταν υποψήφια για εννέα και τιμήθηκε με επτά, η ταινία Mesrine (Υπ’ Αριθμόν Ένα Δημόσιος Κίνδυνος) που σόκαρε το γαλλικό κοινό, του Jean Francois Richet, με πρωταγωνιστή τον υπ’ αριθμόν ένα Γάλλο γόη Vincent Cassel, το Le Premier Jour du reste de ta vie (Η Πρώτη Μέρα της Υπόλοιπης Ζωής σου), του Rémi Bezançon, η νέα ταινία του Christophe Honoré, La Belle Personne (Ενας Ωραίος Ανθρωπος), το La Fille de Monaco (Το Κορίτσι από το Μονακό), η νέα ταινία της Anne Fontaine και πολλές ακόμα θα προβληθούν στο φεστιβάλ!

Σχετικές ειδήσεις
Βραβεία Ίρις 2017: Υποψήφιες ταινίες
22.02.2017 13:37
Το όνομα «Ίρις» θα συνοδεύσει, για δεύτερη χρονιά, τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, προβάλλοντας, έτσι, τον διεθνή και συμβολικό τους χαρακτήρα.
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο: Το μιούζικαλ La La Land απέσπασε το μεγάλο βραβείο του κοινού
19.09.2016 15:58
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έφτασε για άλλη μια χρονιά στο τέλος του, με την απονομή των βραβείων την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με οικοδεσπότες τον Piers Handling, διευθυντή του φεστιβάλ και την καλλιτεχνική διευθύντρια, Cameron Bailey.
Tο Park της Σοφίας Εξάρχου στα μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ του Φθινοπώρου
02.09.2016 16:43
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία Park της Σοφίας Εξάρχου επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στο τμήμα Discovery (8/18 Σεπτεμβρίου), ανάμεσα σε σπουδαίες ταινίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο ενώ για τη συνέχεια το Park συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Νέων Σκηνοθετών του Σαν Σεμπαστιάν (16-24/9), στο Φεστιβάλ του Λονδίνου (5-16 Οκτωβρίου) και στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας (7-16 Οκτωβρίου).
Corbo, του Mathieu Denis στο 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
05.04.2016 13:38
Η καναδική ταινία που θα προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έχει τίτλο CORBO (2014) του γαλλοκαναδού Mathieu Denis ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής