Ο Prince, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά είδωλα, έφυγε σε ηλικία 57 ετών, το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου 2016.

Τελευταία τον δημοφιλή τραγουδιστή ταλαιπωρούσε μία γρίπη όπως είχε δηλώσει, με αποτέλεσμα να ακυρώσει εμφανίσεις στις αρχές του μήνα. Το μέσο ενημέρωσης ΤΜΖ είχε κάνει λόγο ότι πρόκειται για θεραπεία λόγω υπερβολικής δόσης. Λίγες μέρες αργότερα ο Prince επανήλθε στη σκηνή και στις δημόσεις εμφανίσεις δηλώνοντας ότι αισθάνεται καλύτερα. Χθες, Πέμπτη 21 Απριλίου, βρέθηκε νεκρός μέσα σε ανελκυστήρα, στο σπίτι του στο Paisley Park.

Ο Prince Rogers Nelson όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1958. Ήταν τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης και ηθοποιός. Υπήρξε ένας καινοτόμος και ιδιαίτερος καλλιτέχνης, για το εκλεκτικό του έργο, την επιδεικτική του σκηνική παρουσία και το εύρος της φωνής του.

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1978 με τίτλο For You. Ως ηθοποιός η ταινία του Purple Rain (1984) θεωρείται μια από τις πλέον σημαντικές μουσικές ταινίες όλων των εποχών.

Τα συλληπητήρια τους για τον θάνατο του Prince έδωσαν ο Barack Obama, όπως και μουσικοί ανάμεσα στους οποίους οι Frank Ocean, Brian Wilson, Missy Elliott, Madonna, Justin Timberlake, Questlove, Mick Jagger, Paul McCartney, Simon Raymonde, Chaka Khan αλλά και πολλοί ακόμη άνθρωποι του καλλιτεχνικού στερεώματος.