Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινούν στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη για τον μήνα Μάιο 2016.

Αναλυτικά:

Ανακαλύπτοντας τις τέχνες (για παιδιά 2 – 4 ετών)

Παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Η εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Χρόνη με τη συμβολή έμπειρων μουσικοπαιδαγωγών, δημιουργεί ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν κομμάτια του εαυτού τους και να γευτούν τις χαρές που δίνει η επαφή με την τέχνη και η συμμετοχή στην ομάδα. Σε κάθε κύκλο, μέσα από νέες θεματικές ενότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης, καθώς και τον κόσμο που τα περιβάλλει και θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους εικαστικά αντικείμενα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί. Kάθε κύκλος είναι αυτοτελής   και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

Ημερομηνίες: 7, 14, 21, 28 Μαΐου
Σάββατο 10.30 – 11.30 & 12.00 – 13.00
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80€

Εισαγωγή στα κόμικς (για παιδιά 6 – 12 ετών)

Τα παιδιά κατασκευάζουν τους δικούς τους ήρωες κόμικς η κινούμενου σχεδίου μέσα από μια μεγάλη γκάμα βασισμένη στα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά κόμικς. Παράλληλα πειραματίζονται με διαφορετικές τεχνικές σχεδίου, μελανιού και ζωγραφικής για να απεικονίσουν την ιστορία τους σε χαρτί, όπως κάνουν οι επαγγελματίες σκιτσογράφοι! Με τον εικαστικό Δημήτρη Νοταρά.

Ημερομηνίες: 11, 18, 25 Μαΐου
Τετάρτη 18.00 – 19.30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά (για παιδιά 6 – 13 ετών)

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), που ήρθε στην Ελλάδα από τον ΑΚΤΟ σε συνεργασία με τη DESIGNEMBASSADOR.COM – συνεχίζει τη δράση του και το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών. Το καλοκαίρι, δεκάδες παιδιά πήραν μέρος στα καλοκαιρινά εργαστήρια και δημιούργησαν με τέχνη και φαντασία πρωτότυπες κατασκευές που τα ενθουσίασαν.Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο: τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δημιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Δυνατότητα παρακολούθησης: Σάββατα ή Κυριακές.

Ημερομηνίες: 7, 14, 21, 28 Μαΐου
Σάββατο 13.30 – 15.00
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80€

8, 15, 22, 29 Μαΐου
Κυριακή 12.00 – 13.30
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80€

Τέχνη και επιστήμη (για παιδιά 8 – 12 ετών)

Η Τέχνη και η Επιστήμη, δύο έννοιες που συναντιούνται μέσω της έμπνευσης της παρατήρησης και της έρευνας, σε μια παράλληλη διαδρομή. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα φυσικά φαινόμενα μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια με πειράματα και διαδραστικές πλατφόρμες. Προσεγγίζουν την μαγεία της πιο ανερχόμενης τάσης στη τέχνη, που ενώνει τους δύο χώρους, χρησιμοποιώντας υλικά της σύγχρονης εικαστικής σκηνής όπως μαγνήτες, μέταλλα, νήματα, φως νερό κ.α. Με την εικαστικό και παιδαγωγό Γεωργία Χατζηβασιλειάδη (MFA Fine Art Media) και την νηπιαγωγό Δρ. Χαρίκλεια Θεοδωράκη (PhD Διδακτική των Φυσικών Επιστημών για παιδιά).

Ημερομηνίες: 15 Μαΐου-Ο κόσμος σε ένα μπουκάλι Άνωση και Πύκνωση
Κυριακή 10.00 – 11.30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Κατασκευάζω και μαθαίνω για τις γιορτές και τις εποχές
(για παιδιά 8 – 12 ετών)

Μια πρωτότυπη προσέγγιση των εποχών, των εορτών και των παραδόσεών μας με  την εικαστικό Έφη Μπαρτσιώτα μέσα από τη δημιουργία κατασκευών με ασυνήθιστα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Ημερομηνίες: 8 Μαΐου-Ο Μάιος μας έφτασε στεφάνια και λουλούδια που δεν μαραίνονται
Κυριακή 10.00 – 11.30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Για ενήλικες

Εργαστήριο εικαστικού κοσμήματος για ενήλικες

Οι συμμετέχοντες αποκτούν πρακτικές γνώσεις για τη χρήση των συρμάτων και τις τεχνικές επεξεργασίας μετάλλων. Ανακαλύπτουν, επίσης, πολλά νέα υλικά που τους δίνουν τη δυνατότητα να συνθέσουν μοναδικά και ιδιαίτερα κοσμήματα. Με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Ελένη Δασκαλάκη.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΟ, ΣΠΑΓΓΟ, ΥΦΑΣΜΑ

Ημερομηνίες: ΚΥΚΛΟΣ 3: 10 Μαΐου-Μπονσόνια ,τεχνική για κουρμπαριστό μέταλλο σε συνδυασμό με καλοκαιρινά κορδόνια

17 Μαΐου-Τσαλακωτό μέταλλο με σπάγκους

24 Μαΐου-Δέρματα σε σχηματισμό λουλουδιών για κολιέ ή ζώνη

31 Μαΐου-Κόσμημα καλοκαιρινό με ύφασμα μακώ και πέτρες

Τρίτη 18.00-20.30

Kόστος συμμετοχής: 150€ (τα εργαλεία παρέχονται, αλλά τα υλικά δεν περιλαμβάνονται στη τιμή)

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ο ρόλος μιας χορωδίας δεν είναι απλά ψυχαγωγικός, αλλά συνάμα μορφωτικός, παιδαγωγικός και κοινωνικός. Η χορωδία έχει ως στόχο την καλλιέργεια της φωνής και της ψυχής των συμμετεχόντων, τη γνωριμία τους με μουσικά είδη διαφορετικών εποχών και στιλ, καθώς και την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη σκηνή ,καθώς και την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης.

Διδασκαλία χορωδίας Μαέστρος: Κατερίνα Βασιλικού
Διδασκαλία φωνής: Νίνα Καλούτσα

Ημερομηνίες: Από 3 Οκτωβρίου 2015 έως 25 Ιουνίου 2016
(εκτός αργιών και σχολικών διακοπών)

Ακροάσεις – εγγραφές Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς
Σάββατο 10.30 – 12.00
Ατομική συμμετοχή: 50€ / μήνα

Ειδική έκπτωση 10% ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ και 20% ΣΤΑ  ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Ισχύει για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων (εκτός παιδικών παραστάσεων).

Πληροφορίες –  Κρατήσεις: Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση, να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: lpapaevangelou@thf.gr ή με fax: 210 – 3611380, καθώς και να έχει γίνει προαγορά.