Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

1st Play Along Guitar Festival στο Αθηνά Live

1st Play Along Guitar Festival στο Αθηνά Live

Το 1st Play Along Guitar Festival θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαΐου 2016 στο Αθηνά Live. Μερικοί από τους καλύτερους κιθαρίστες της Ελλάδας και ο εξαιρετικός Βραζιλιάνος κιθαρίστας Andre Nieri μαζί με το Yiorgos Fakanas Group σε ένα διήμερο- Γιορτή για ακροατές της Rock, Metal, Fusion και Jazz μουσικής….

 

Οι: Θοδωρής Ζήρας, Ακης Τουρκογιώργης, Ειρήνη Κετικίδη, Μάκης Αμπλιανίτης, Δημήτρης Σινογιάννης, Χρήστος Ταμπουρατζής, Αντώνης Βογιατζόλου, Δημήτρης Τσιαμπάος  και Θοδωρής Καλαντζάκος, σε μία μοναδική εμφάνιση αφιερωμένη στους λάτρεις της ηλεκτρικής κιθάρας και όχι μόνο…

 

Η βραδιά ξεκινάει εκρηκτικά με το δυναμικό παίξιμο των κορυφαίων Ελλήνων κιθαριστών και καταλήγει στην εξαιρετική συμμετοχή του Βραζιλιάνου κιθαρίστα Andre Nieri που συμπράττει με το Yiorgos Fakanas Group.

 

Ο Nieri, κάνει μια στάση στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσει τη διεθνή περιοδεία του με τον γνωστό drummer Virgil Donati, για να συνεργαστεί με το Yiorgos Fakanas Group και να αποτελέσει μέρος του κιθαριστικού φεστιβάλ.

 

Απέκτησε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία 9 ετών, έχοντας σαν πρότυπά του τους Metallica, Nirvana, Iron Maden, Judas Priest και άλλα group από το χώρο της Metal μουσικής.

 

Στα 12 του, ο δάσκαλός του τον έφερε σε επαφή και με άλλα είδη μουσικής όπως η Jazz και η Βραζιλιάνικη μουσική (samba, choro, bossa nova), και επηρεάστηκε από μουσικούς όπως οι Allan Holdsworth, Hendrix, Scott Henderson, Pat Martino, Pat Metheny, John Petrucci, O. Messien, Eric Johnson κλπ.

 

Στην πορεία, ερχόμενος σε επαφή με την κλασική κιθάρα, αναπτύσσει τη δική του ιδιαίτερη τεχνική του να παίζει ηλεκτρική κιθάρα με τα δάχτυλα (χωρίς τη χρήση πένας), αλλά και της ταυτόχρονης ανάμειξης ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας. Μία ικανότητα που τον κάνει να ξεχωρίζει και να ξεπερνάει τα κιθαριστικά όρια.

 

Η συνεργασία του με το Yiorgos Fakanas Group, αναμένεται ξεχωριστή και ιδιαίτερη.

 

Το δυναμικότερο κομμάτι της μουσικής του Γιώργου Φακανά, εκτελεσμένο από τους εκπληκτικούς μουσικούς που συμμετέχουν στη μπάντα του και την εξαιρετική συμμετοχή ενός από τους καλύτερους κιθαρίστες του κόσμου.

 

Ένα δυναμικό διήμερο με εξαιρετικές συμμετοχές, ενέργεια, εκρηκτικό παίξιμο και πολλή μουσική!!!

 

Παίζουν:

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΙΟΥ  ΕΝΑΡΞΗ : 21.30

Ειρήνη Κετικίδη

Δημήτρης Σινογιάννης

Αντώνης Βογιατζόγλου

Ακης Τουρκογιώργης

Χρήστος Ταμπουρατζής

KAI ΤΟ YIORGOS FAKANAS GROUP featuring ANDRE NIERI:

Andre Nieri(g), Τάκης Πατερέλης(sax), Μάρκος Χαιδεμένος(keyb), Γιώργος Φακανάς(bass), Μένιος Πασιαλής(drums).

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΙΟΥ  ΕΝΑΡΞΗ : 22.30

Δημήτρης Τσιαμπάος

Θοδωρής Ζήρας

Θοδωρής Καλαντζάκος

Μάκης Αμπλιανίτης

KAI ΤΟ YIORGOS FAKANAS GROUP featuring ANDRE NIERI:

Andre Nieri(g), Τάκης Πατερέλης(sax), Μάρκος Χαιδεμένος(keyb), Γιώργος Φακανάς(bass), Μένιος Πασιαλής(drums).

Σχετικές ειδήσεις
Asonitis - Krommydas Quartet live στο Beton 7
04.01.2017 10:21
O κιθαρίστας και συνθέτης Γιώργος Κρομμύδας και ο ντράμερ και συνθέτης Χρήστος Ασωνίτης, συναντιούνται επί σκηνής μετά από 3 χρόνια για μια μοναδική βραδιά, στο Beton 7, με αφορμή την επίσκεψη του δεύτερου, μόνιμου κατοίκου πλέον Γερμανίας, στην Αθήνα.
Το Guitar Department live στο Faust
09.12.2016 14:34
Το Guitar Department live έρχεται στο Faust για ένα κιθαριστικό live, με ελεύθερη είσοδο, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016.
Ο Al Di Meola παίζει Beatles στη σκηνή του Gazarte!
03.11.2016 16:31
O ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό "guitar hero", ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής, ο μέγας Al Di Meola, επιστρέφει στο Gazarte για να μας χαρίσει δύο αξέχαστα live την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016.
Yiorgos Fakanas Group live στο café του Νομισματικού Μουσείου
24.06.2016 14:39
Το Yiorgos Fakanas Group θα εμφανιστεί για live στο café του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 21:00.
Guitar Act Festival στο Beton7
28.04.2016 10:05
Το Guitar Act Festival παρουσιάζει στον θεατρικό χώρο του Beton 7, τέσσερις σημαντικούς κιθαρίστες της jazz και δημιουργικής μουσικής που δραστηριοποιούνται στην αθηναϊκή μουσική σκηνή.