Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 21 Απριλίου 2016 την ταινία Ζήσε με Ρυθμό (High Strung), του Μάικλ Ντέμιαν.

Σε μια πόλη που έχει χώρο μόνο για τους επιτυχημένους, δυο εξαιρετικά ταλαντούχοι νέοι πρέπει να συντονίσουν τα βήματά τους για να εκπληρώσουν το μεγάλο τους όνειρο… Μετά το Step Up, μαθαίνουμε να ζούμε στον ρυθμό του «High Strung»!

Η Ρούμπι είναι μια μπαλαρίνα που φτάνει στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει με υποτροφία σε μία φημισμένη σχολή. Ο Τζόνι είναι ένας Βρετανός μουσικός, που παίζει σε διαδρόμους του μετρό για να βγάλει εξτρά χρήματα. Ο κόσμος της Ρούμπι είναι κλασικός και πειθαρχημένος, ο κόσμος του Τζόνι είναι αυτοσχεδιαστικός και αυθόρμητος.

Η αρχική αμοιβαία αντιπάθεια εξελίσσεται σε κάτι πολύ βαθύτερο γρήγορα, ενώ οι δυσκολίες της επιβίωσης στον απαιτητικό καλλιτεχνικό κόσμο της Νέας Υόρκης τούς φέρνουν πιο κοντά. Με την βοήθεια μιας δυναμικής χορευτικής ομάδας, οι δυο ταλαντούχοι νέοι πρέπει να βρουν έναν τρόπο να αποτρέψουν την απέλαση του Τζόνι και σώσουν την υποτροφία της Ρούμπι.

Συνδυάζοντας το χιπ χοπ με τον σύγχρονο και τον κλασικό χορό, οι δυο τους πρέπει να διερευνήσουν άγνωστους κόσμους και να προετοιμαστούν για έναν διαγωνισμό, όπου η νίκη ή η ήττα θα καθορίσουν τις ζωές τους για πάντα…

Λίγα λόγια για την ταινία

Μια πολύχρωμη, εκρηκτική νεανική εμπειρία που αποθεώνει τον χορό, τη μουσική και την αχαλίνωτη αισιοδοξία και ενέργεια της νιότης, η ταινία «Ζήσε με Ρυθμό» έχει όλα εκείνα τα συστατικά που μας κάνουν να ωριμάζουμε: έρωτα και πρόκληση, φιλοδοξίες και εμπόδια, ανταγωνισμό και κατακτήσεις. Η ταινία μιλά για ανθρώπους με όνειρα και στον κόσμο της, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Οι σκηνοθέτες Μάικλ και Τζανίν Ντέμιαν ξέρουν πολύ καλά πώς να πουν μια κινηματογραφική ιστορία. Μαζί, έχουν εκτελέσει χρέη σεναριογράφου και παραγωγού σε πάνω από 12 ταινίες, με την τελευταία τους δουλειά να τους φέρνει κοντά στις ρίζες τους: «Η Τζανίν είναι χορεύτρια και εγώ μουσικός», εξηγεί ο Μάικλ Ντέμιαν, «οπότε θέλαμε να κάνουμε μια ταινία που να τιμά αυτούς τους δύο κόσμους, αφού σημαίνουν τόσα για εμάς. Η ιδέα ξεκίνησε από τις εμπειρίες της Τζανίν ως υπότροφος του Balanchine’s School of American Ballet της Νέας Υόρκης. Είναι η δική της ιστορία, οι δικές της περιπέτειες και η εμπειρία της μετακόμισης από μια μικρή πόλη στη μητρόπολη της Νέας Υόρκης – εμπειρίες με τις οποίες μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας μας». «Η αγάπη μας για τις τέχνες ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία», προσθέτει η Τζανίν. «Επηρέασε βαθιά τις προσωπικότητές μας και κάνει την ιστορία αυτή πολύ προσωπική και για τους δυο μας».

Για τον Μάικλ Ντέμιαν, ο οποίος γνώρισε επιτυχία ως ποπ σταρ και εντυπωσίασε τους θεατές πρωταγωνιστώντας στο υπερ-επιτυχημένο «Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat» στο Μπρόντγουεϊ, η ταινία όφειλε να δείξει πόση σκληρή δουλειά χρειάζεται για να πετύχει το όνειρό του ένας καλλιτέχνης. «Είμαι καλλιτέχνης εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά η συνεργασία μου με τον Άντριου Λόιντ Ουέμπερ ήταν ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Ήταν μια τεράστια παραγωγή, αλλά καμία λεπτομέρεια δεν ήταν πολύ μικρή ή ασήμαντη για εκείνον. Είναι αυτές οι σκληρές και έντονες εμπειρίες της ζωής μας που μας ωθούν να γίνουμε οι καλύτεροι που μπορούμε».

Φυσικά η ιστορία των δυο θα απογειωνόταν μόνο με τους κατάλληλους περφόρμερ στους βασικούς ρόλους, οι οποίοι έπρεπε να συνδυάζουν πολλά ταλέντα. «Ψάξαμε σε όλον τον κόσμο για να βρούμε τους δύο πρωταγωνιστές μας», λέει ο Μάικλ Ντέμιαν. «Η Κίναν Κάμπα, που παίζει την Ρούμπι, είναι μια εξαιρετική μπαλαρίνα που είναι η μόνη Αμερικανίδα με συμβόλαιο στο περίφημο Mariinsky Theater της Ρωσίας. Η ωριμότητά της και η προθυμία της να μάθει και να δουλέψει σκληρά ήταν εντυπωσιακή, όπως και του Νίκολας Γκαλιτζάιν, που πέρασε μήνες μαθαίνοντας να παίζει βιολί. Η χημεία τους επί της οθόνης είναι καταπληκτική, ευτυχώς, γιατί είναι κάτι που δεν μπορείς να κατασκευάσεις, πρέπει να βγει φυσικά. Τελικά δέσαμε όλοι πάρα πολύ και γίναμε μια μεγάλη οικογένεια».

Στο πολυσυλλεκτικό καστ που περιλαμβάνει από χορευτές και χορογράφους μέχρι και βετεράνους σταρ, συμμετέχει και η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Τζέιν Σέιμουρ. «Όταν ήμασταν στο σετ της τελευταίας μας ταινίας, η Τζέιν μας ρώτησε ποιο είναι το επόμενό μας πρότζεκτ», λέει ο Μάικλ Ντέμιαν. «Όταν έμαθε ότι θα κάνουμε μια ταινία με χορό, απαίτησε να συμμετάσχει».

Όπως είναι φυσικό, κρίσιμη ήταν και η συμβολή του χορογράφου της ταινίας, ο οποίος συντόνισε τις εντυπωσιακές χορευτικές σκηνές. Οι Ντέμιαν βρήκαν τον άνθρωπό τους στο πρόσωπο του Ντέιβ Σκοτ («Step Up 2: The Streets», «So You Think You Can Dance», «Dancing with the Stars»), ο οποίος εξασφάλισε τη συμμετοχή μερικών από τους καλύτερους επαγγελματίες χορευτές κάθε είδους απογειώνοντας τις σκηνές χορού σε κάτι πραγματικά μαγικό. Εξίσου σημαντικός ήταν και ο ρόλος του Νέιθαν Λανιέρ, του συνθέτη της ταινίας που ανέλαβε να ντύσει με μουσική τόσο τις σκηνές όπου ο Τζόνι παίζει βιολί, όσο και εκείνες που η Ρούμπι και οι υπόλοιποι συντελεστές χορεύουν, με διάφορα κομμάτια που αναμιγνύουν την κλασική μουσική, το χιπ χοπ και πολλά άλλα μουσικά είδη.

Σύμφωνα με τους σκηνοθέτες, «ο χορός και η μουσική πρωταγωνιστούν πλάι στην Κίναν και τον Νίκολας, κι αυτό είναι υπέροχο! Σε μια δεκαετία όπου ο χορός έχει κατακτήσει την τηλεόραση και το Ίντερνετ, είδαμε την ευκαιρία να πούμε μια ιστορία στην παγκόσμια γλώσσα που μόνο ο χορός μπορεί να εκφράσει. Ελπίζουμε η ταινία να εμπνεύσει τους ανθρώπους να δουλέψουν σκληρά, να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Ακόμη κι αν δεν πετύχεις τελικά, αυτό που μαθαίνεις μέσα από τις τέχνες, το κουβαλάς μαζί σου σε ολόκληρη τη ζωή σου».

Σκηνοθεσία Μάικλ Ντέμιαν

Σενάριο Μάικλ Ντέμιαν

Τζανίν Ντέμιαν

Παραγωγή Μάικλ Ντέμιαν

Τζανίν Ντέμιαν

Ηθοποιοί Κίναν Κάμπα

Νίκολας Γκαλιτζάιν

Τζέιν Σέιμουρ

Σονόγια Μιζούνο

Ρίτσαρντ Σαουθγκέιτ

Πολ Φρίμαν

Φωτογραφία Βιορέλ Σεργκοβίτσι

Μοντάζ Μάικλ Ντέμιαν

Πίτερ Καμπανταχάγκαν

Τζανίν Ντέμιαν

Μπάιρον Σπάιτ

Σχεδιασμός παραγωγής Μιχάι Ντορομπάντου

Μουσική Νέιθαν Λανιέρ

Διάρκεια 96’

Διανομή Odeon