Το μουσικό ντουέτο Τατσάκης-Λαμπράκης εμπνέεται από την free improvisation σκηνή και από μουσικούς όπως o Derek Bailey, Albert Ayler, Kaoru Abe & Peter Brotzmann, μεταξύ άλλων.

Από την ίδρυσή του το 2009, μέσα από εμφανίσεις και ηχογραφήσεις συνεχίζει να σμιλεύει τον ήχο του, κινούμενο σε ελεύθερες φόρμες και με κύριο άξονα τον αυτοσχεδιασμό. Το ίδιο θα πράξει και με την εμφάνισή του στο ΚΕΤ στην Κυψέλη, με πιθανή τη συμμετοχή φίλων.

Χάρης Λαμπράκης: νέυ
Κώστας Τατσάκης: τύμπανα

Για τον Χάρη Λαμπράκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παίζει μουσική σε νεαρή ηλικία, έχοντας πολλούς και καλούς δασκάλους. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση στην εθνομουσικολογία. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως τους Haig Yazdjian, Σαβίνα Γιαννάτου, Μιχάλη Σιγανίδη, Ross Daly, Κώστα Τατσάκη, Περικλή Παπαπετρόπουλο, Αντώνη Απέργη, Bijan Chemirani, Michel Doneda και άλλους. Τα τελευταία 20 χρόνια, συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα διδάσκει νέυ δίνοντας σεμινάρια και masterclasses.

http://www.harrislambrakis.com/index_gr.php

Για τον Κώστα Τατσάκη

Ο Κώστας Τατσάκης, επηρεασμένος απο την σκηνή της free improvised μουσικής, δημιούργησε το 2009 μαζί με τον Χάρη Λαμπράκη (νέυ) το Τατσάκης-Λαμπράκης duo. Το ντουέτο συμπράττει  επί σκηνής με μουσικούς όπως ο Γρηγόρης Ντάνης, ο Μιχάλης Σιγανίδης, o Ilan Manouach, o Δημήτρης Θεοχάρης μεταξύ άλλων.

Από το 2013, ζει στις Βρυξέλες και συμμετέχει ενεργά στην free improvised σκηνή, δίνοντας παραστάσεις στο Βέλγιο και στη Γαλλία. Έχει εμφανιστεί επί σκηνής και έχει συνεργαστεί με τους: Michel Doneda, Jean Michel Van Schouwburg, Ove Volquartz, Adam Bowmann, Tom Jackson, Guy Strale, Claude Clopaert, Marchello Maggliochi, Jean-Jacques Duerinckx κ.α. Συμμετοχές σε δισκογραφία: Χάρης Λαμπράκης Quartet (Iera-απο τον δίσκο Μετέωρα), Βαγγέλης Καρίπης (Free-απο τον δίσκο Percussion Pictures) και συμμετοχές σε διάφορες μουσικές συλλογές.