Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σκηνές από Βουβή Ταινία

Σκηνές από Βουβή Ταινία
Ο Δημήτρης Μαραμής συναντιέται μουσικά στο Αγγέλων Βήμα, με το Γιώργη Χριστοδούλου και την Ειρήνη Δερέμπεη , για να δώσουν ένα θεατροποιημένο ρεσιτάλ βασισμένο στους κύκλους τραγουδιών του συνθέτη: Σκηνές από Βουβή Ταινία, Σκοτεινός Έρωτας, Σαν Δέσμη από Τριαντάφυλλα.

Το πρόγραμμα θα διανθίζεται με αυτοσχεδιασμούς πάνω σε μουσικά θέματα από θεατρικές δουλειές. Αναλυτικότερα, ο κύκλος Σκηνές από Βουβή Ταινία αποτελεί την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Δ. Μαραμή σε στίχους Σωτήρη Τριβιζά. Ένας κύκλος με συναισθηματικές μπαλάντες που αντικατοπτρίζουν σκηνές κρυφών ερώτων μέσα σε μια σύγχρονη πόλη μοναχικών ανθρώπων.

Ο Σκοτεινός Έρωτας είναι βασισμένος στα νεανικά ποιήματα του Φ. Γκ. Λόρκα, και δισκογραφικά αποτελεί τη συνεργασία του Δ. Μαραμή με τον Μάριο Φραγκούλη. Ο κύκλος Σαν Δέσμη από Τριαντάφυλλα είναι μελοποιήσεις Καρυωτάκη, Πολυδούρη και Λαπαθιώτη, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2008.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης σε ύλη Δημήτρη Μαραμή στο Beton 7
03.02.2017 16:27
Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και ο ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης συναντιούνται στο θεατρικό χώρο του Beton7 για ένα ρεσιτάλ ερμηνειών πάνω σε μουσικές του συνθέτη.
Καντάδα με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο Τρένο στο Ρουφ
23.01.2017 17:22
Ο Γιώργης Χριστοδούλου επιστρέφει με την «Καντάδα», τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου στο Mουσικό Βαγόνι Orient Express του Τρένου στο Ρουφ.
Musica Ricercata, ρεσιτάλ πιάνου του Γιάννη Γιαννόπουλου στο Beton 7
22.12.2016 10:04
Ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας Γιάννης Γιαννόπουλος θα δώσει την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 στο Beton7 ένα ρεσιτάλ πιάνου με το οποίο αφηγείται μουσικά την περιήγηση μεταξύ κολάσεως και παραδείσου.
Ο Δημήτρης Νέγκας live στη σκηνή του Γυάλινου - Up Stage
07.11.2016 10:06
Με αφορμή τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Ταξίδι στο Άγνωστο Παρόν» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την 14 Music, ο Δημήτρης Νέγκας θα μας ταξιδέψει μουσικά με ένα μοναδικό live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, που θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα καινούρια τραγούδια του νέου του άλμπουμ.
Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ: Η Κρήτη συναντά τη Σμύρνη στη Βέροια
07.07.2016 12:04
Ο Δημήτρης Μπάσης, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Ειρήνη Δερέμπεη, ο Κάρολος Κουκλάκης και η Fide Köksal, θα ανέβουν την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 στη σκηνή του Θεάτρου Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» στη Βέροια, για να παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση “Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ”.