Δύο ιδιαίτερες βραδιές έρχονται την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, με σύμπραξη όλων των συντελεστών της τριλογίας BISTROTS DU MONDE που πέρασαν ήδη πολλές φορές φέτος από τον Ειλισσό και πάντα με μεγάλη επιτυχία!

ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ – MARTHA MORELEON – ANDRE MAIA – NATALIA SOLEDAD PETSALIS (από το Φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» στις …  όχθες του «Ειλισσού» & σ’όλη την Ελλάδα … )

O Μάριος Στρόφαλης, δημιουργός του φεστιβάλ «μικρό Παρίσι των Αθηνών», μουσικοσυνθέτης και πιανίστας, συνεχίζοντας την έρευνα του στα Βistrots du monde (μπιστρό του κόσμου) παρουσίασε, την περίοδο 2015-2016, τρείς ξεχωριστές συναυλίες στον πολυχώρο «Ειλισσός» σε συνεργασία με 3 από τους σημαντικότερους ξένους ερμηνευτές που ζουν στην Ελλάδα : την Μεξικάνα Martha Moreleón, τον Πορτογάλο André Maia και την Αργεντίνα Natalia Soledad Petsalis. Οι συναυλίες αυτές επαναλήφθηκαν πολλές φορές μετά από συνεχή sold out. Τώρα πριν το τέλος της φετινής περιόδου παρουσιάζουμε – δύο φορές – σε μία πανηγυρική συναυλία τη σύμπραξη των τεσσάρων δημιουργών : του Μάριου Στρόφαλη με την Μεξικάνα Martha Moreleón, τον Πορτογάλο André Maia και την Αργεντίνα Natalia Soledad Petsalis.

Στη συναυλία συνυπάρχουν και συνάδουν :

Μάριος Στρόφαλης : πιάνο, ακορντεόν, φωνή

Martha Moreleon : φωνή 

Andre Maia : φωνή

Natalia Soledad Petsalis : φωνή

Διάρκεια 2,5 ώρες

Στο Café Latino και καφενές … o Μάριος Στρόφαλης με την Mεξικάνα ερμηνεύτρια  Martha Moreleón παρουσιάζουν τραγούδια που είναι μέρος της ψυχής των Λατίνων και δεν έπαψαν να ακούγονται ποτέ σε λαϊκά καφενεία της Λατινικής Αμερικής … και αντίστοιχα δικά μας. 

Στο Petit Journal Montparnasse à Paris ένα αφιέρωμα στο περίφημο μουσικό bistrot στο Παρίσι απ’ όπου πέρασαν σπουδαίοι Γάλλοι, Λατίνοι και όχι μόνο δημιουργοί και ερμηνευτές, όπου το ιδιαίτερο Γαλλικό τραγούδι συνάντησε τις ιδιαίτερες μουσικές του κόσμου όπως τα fados, το nuevo tango, την Ευρωπαϊκή jazz κ.α. O Andre Maia και ο Μάριος Στρόφαλης δίνουν εικόνες από τις μεγάλες στιγμές του Petit Journal.

Στο Tangos & valses στα bistrots du monde… ο Μάριος Στρόφαλης με την Αργεντίνα ερμηνεύτρια Natalia Soledad Petsalis μας οδηγούν σ’ ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο με όχημα τους πολυαγαπημένους ρομαντικούς χορούς των ζευγαριών. Τανγκό και βαλς που ακούστηκαν και εξακολουθούν να ακούγονται σε μπιστρό της Αργεντινής, της Oυρουγουάης, της Γαλλίας, της Ελλάδας και όλης της Μεσογείου.