Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση με τους καλλιτέχνες VestAndPage στο Θέατρο της ΑΣΚΤ

Συνάντηση με τους καλλιτέχνες VestAndPage στο Θέατρο της ΑΣΚΤ

Την Τρίτη, 19 Απριλίου, στις 11.45, στο Θέατρο της ΑΣΚΤ Αθήνας, το [mind the]  G.A.P.  - Gathering Around Performance παρουσιάζει σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και με την ΜοΚΕ (Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας AΣΚΤ) μια συνάντηση με τους καλλιτέχνες VestAndPage (Andrea Pagnes, Verena Stenke), οι οποίοι θα μιλήσουν για την εμπειρία τους ως καλλιτέχνες και ως επιμελητές, καθώς θα προβληθεί οπτικό υλικό του έργου τους.

Με αυτή την δεύτερη πρωτοβουλία ενισχύεται η πρόθεση του [mind the]  G.A.P.  - Gathering Around Performance, να λειτουργήσει ως καταλύτης “επιτελεστικής” πολιτισμικής δραστηριότητας, προσκαλώντας εθνικούς και διεθνείς καλλιτέχνες και να είναι ενεργό στην οργάνωση εργαστηρίων, εκθέσεων και παιδαγωγικών προγραμμάτων στον τομέα της Performance Art.  

Η Γερμανίδα καλλιτέχνης Verena Stenke και ο βενετσιάνος καλλιτέχνης, συγγραφέας και επιμελητής Andrea Pagnes εργάζονται μαζί από το 2006 ως VestAndPage δημιουργώντας περφόρμανς, ταινίες, εικαστικά , κείμενα, και δρούν ως ανεξάρτητοι επιμελητές. Όντας από τους πιο αναγνωρισμένους εκπροσώπους της σύγχρονης τέχνης της περφόρμανς αρτ, τα έργα τους, βιντεογραφήσεις και ζωντανές εμφανίσεις παρουσιάζονται εκτενώς σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ σε γκαλερί , μπιενάλε, μουσεία, φεστιβάλ και θέατρα.

Οι VestAndPage συνεργάζονται με διεθνείς θεατρικούς θιάσους, ανθρωπιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, (π.χ. πρόσφατα για τα παιδιά του δρόμου, το έργο-εργαστήριο "Ο φόβος είναι φόβος - Η αγάπη είναι η αγάπη", στην Πόλη του Μεξικού).

Θεωρητικές έρευνές τους έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα βιβλία και περιοδικά της σύγχρονης τέχνης, όπως Flash Art, Flux News, Nexus, Art & Education, Research Catalogue, HESA Imprint, Re-Tooling Residencies, and in the book The Fall of Faust - Considerations on Contemporary Art and Art Action (2010) by Andrea Pagnes.

Δραστηριοποιούνται ως ανεξάρτητοι επιμελητές και διοργανωτές διαφορετικών διεθνών γεγονότων, όπως το πρότζεκτ VENICE INTERNATIONAL PERFORMANCE ART WEEK.

Παρουσιάζουν μια σειρά μεθοδολογικού πρακτικού εργαστηρίου, που βασίζεται  στην ενεργοποίηση της μνήμης και την ενθάρρυνση της προσωπικής και εσωτερικής βιβλιοθήκης για την δημιουργική χρήση. Αυτή η σειρά εργαστηρίων έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων στα εξεής μέρη: NYU Steinhardt School of Culture (Venice/New York), Centre for Cultural Community Development (Hong Kong), Universidad de Arte Experimental (Caracas), Taipei Artist Village (Taipei), Theatre Academy Isole Comprese (Florence), Academy of Fine Arts (Venice), Universidad Austral (Valdivia, Chile), Alumnos47 Foundation (Mexico City), Deutsches Institut (Florence), Grace Exhibition Space (New York), TeaK Theatre Academy (Helsinki), Seoul Art Space (Seoul), EMBA Escuela Carlos Morel (Buenos Aires), The Substation (Singapore), BITEF Theatre (Belgrade).

Το [mind the] G.A.P. - Gathering Around Performance είναι μια ιδέα του Francesco Kiais και ιδρύθηκε από τον Francesco Kiais και την Αγγελική Χάιδω Τσόλη στην Αθήνα το 2015."

Το [mind the]  G.A.P.  - Gathering Around Performance είναι:

Angeliki Chaido Tsoli
Interdisciplinary Visual Performance Artist
MFA alumni at School of the Art Institute Chicago
web: http://www.angelikichaidotsoli.com/
tel: +30 6947588529
email: angelikitsoli@gmail.com
Co-founder of [MIND THE]  – Gathering Around Performance

Francesco Kiais
ARTIST
Associate Curator at VENICE INTERNATIONAL PERFORMANCE ART WEEK
Collaborating as a teacher and theoretician at different educational programs
tel: +30 693 97 90 951
email:  francesco.kiais@hotmail.com
web:  HYPERLINK "http://www.francescokiais.com/"http://www.francescokiais.com
Creator and co-founder of the [MIND THE]  - Gathering Around Performance

Σχετικές ειδήσεις
Ξεκινούν οι συναντήσεις του Χορού της documenta 14
15.02.2017 14:42
Από τον Φεβρουάριο του 2017, περισσότερα από 200 μέλη του Χορού της documenta 14, που μόλις έχουν αναλάβει θέσεις, ξεκινούν σειρά συναντήσεων με τους επιμελητές, καλλιτέχνες και συντελεστές της documenta 14, καθώς επίσης και με εκπαιδευτικούς της τέχνης, στην Αθήνα και στο Κάσελ.
Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017
28.11.2016 12:24
Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με χρόνο έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2017.
kinono_1: To πρώτο Art Gathering της Τήνου
02.08.2016 11:15
Υπό την Αιγίδα του Δήμου της Τήνου και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, δύο κάτοικοι δημιουργούν για πρώτη φορά ένα art gathering στο νησί, το kinono_1 από 11 έως 24 Αυγούστου 2016.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Sterna Art Project 2016: “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης” στη Νίσυρο
01.06.2016 17:00
Το Sterna Art Project προσκαλεί τον Άγγελο Πλέσσα και εννέα διεθνείς καλλιτέχνες και επιμελητές να δημιουργήσουν νέα έργα μέσα απο μια νέα πρακτική, ενα νέο “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης”, στο ιστορικό κτίριο των Λουτρών Μανδρακίου της Νισύρου το οποίο για δεύτερη χρονιά μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης και δημιουργίας, φέρνοντας με την σειρά του τον χαρακτήρα του κοινού βίου και της συνύπαρξης.