Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Ναυάγιο της Ελληνικής Διαπραγμάτευσης - Γιάννης Δημαράκης

Το Ναυάγιο της Ελληνικής Διαπραγμάτευσης - Γιάννης Δημαράκης

Το βιβλίο «Το Ναυάγιο της Ελληνικής Διαπραγμάτευσης» του Γιάννη Δημαράκη, συμβούλου διαπραγματεύσεων, από τις εκδόσεις Παπαζήση, επιχειρεί να προσφέρει στον αναγνώστη μια διαφορετική ανάγνωση και αποτίμηση της περιόδου διαπραγμάτευσης (Ιανουάριος-Ιούλιος 2015) της χώρας μας με τους εταίρους της, μέσα από τους κώδικες που διέπουν την τέχνη του διαπραγματεύεσθε.


Ένα ανάγλυφο «ρεπεράζ» στη διαπραγματευτική στρατηγική που ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση, θέτει με απλό τρόπο στη διάθεση του αναγνώστη γνώσεις και κριτήρια, με τα οποία ο ίδιος πλέον είναι σε θέση να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα -εκ των υστέρων αναπόφευκτα- για τους αδέξιους χειρισμούς της ελληνικής πλευράς και τη δεινή αποτυχία της διαπραγμάτευσης.

 
 «Το Ναυάγιο της Ελληνικής Διαπραγμάτευσης» απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να καταλάβουν και να κρίνουν τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς  φανατισμούς και δογματισμούς.


Γνώστης των νόμων της αγοράς, ο συγγραφέας δεν περιορίζεται στην αυτοαναφορικότητα του τίτλου για τα λάθη που οδήγησαν στο ναυάγιο, αλλά παρέχει ένα σύντομο οδηγό επιβίωσης σε διαπραγματευτικές τρικυμίες, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις της Ελλάδας στο μέλλον.

Παράλληλα επισημαίνει την αναγκαιότητα δημιουργίας διαπραγματευτικής κουλτούρας για το ελληνικό πολιτικό προσωπικό, που χειρίζεται τις τύχες της χώρας μας.

Σχετικές ειδήσεις
Τρεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τον Τάκη Θεοδωρόπουλο
13.02.2017 10:32
Ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος, με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο Στη χώρα του περίπου, επιχειρεί μια περιήγηση στην ενδοχώρα της ελληνικής κοινωνίας και στα μεγάλα κεφάλαια του συλλογικού της ασυνείδητου.
Νοέμβριος 2016: Μήνας σύγχρονης ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας στον Ιανό
31.10.2016 13:22
Τα Βιβλιοπωλεία Ιανός και η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων μας καλούν όλον τον Νοέμβριο να έρθουμε πιο κοντά με την σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία!
Το
27.09.2016 11:29
Στις 8 Οκτωβρίου 2016 στην Πρεσβευτική κατοικία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη «Μπαρ Φλωμπέρ».
Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ιωάννου, Ανατέμνοντας την κρίση
20.05.2016 10:20
Οι Εκδόσεις Παπαζήση με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ιωάννου Ανατέμνοντας την κρίση σας προσκαλούν σε μία συζήτηση για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Η νέα πράξη της ελληνικής τραγωδίας - Γιάννης Λούλης
28.04.2016 09:38
Από τις εκδόσεις Καστανιώτης κυκλοφορεί το βιβλιό, Η νέα πράξη της ελληνικής τραγωδίας. Το «φαινόμενο Τσίπρας», η καταστροφική διαπραγμάτευση, η κρίση δίχως ορατό τέλος του Γιάννη Λούλη.