Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι νικητές των βραβείων ΕΒΓΕ 2016

Οι νικητές των βραβείων ΕΒΓΕ 2016

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; Αναμφίβολα ναι, αν κρίνουμε από το πλεόνασμα ταλέντου, καλής διάθεσης και ενθουσιασμού, αλλά και συγκίνησης που πλημμύρισε την Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, χθες Πέμπτη 14 Απριλίου, κατά την τελετή απονομής των 15ων Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από τα σημαντικότερα γραφεία επικοινωνιακού σχεδιασμού της Ελλάδας, καθώς επίσης και άνθρωποι από τους χώρους του πολιτισμού, της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας. Ο παρουσιαστής της βραδιάς, ο stand-up comedian, Γιώργος Χατζηπαύλου, φρόντισε να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, τόσο με το εξαιρετικό "ζέσταμα", πριν ξεκινήσουν οι απονομές, όσο και με τα εμβόλιμα, ευφυή σχόλιά του.

Ανάμεσα σε 1316 υποβληθέντα έργα οι τρεις κριτικές επιτροπές ανέδειξαν τους νικητές σε συνολικά 37 κατηγορίες.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε το γραφείο Beetroot Design Group, αφού κέρδισε το Μέγα ΕΒΓΕ για το 2016, αποσπώντας συνολικά τέσσερα βραβεία και πέντε επαίνους.

Το Χρυσό ΕΒΓΕ στην κατηγορία της Γραφιστικής έλαβε το Συνεργαστήριον και Συνεργάται, για το ομώνυμο project, το Χρυσό ΕΒΓΕ στην κατηγορία της Εικονογράφησης απονεμήθηκε στo Bob Studio για το "Ημερολόγιον 2016", ενώ το Χρυσό ΕΒΓΕ στην κατηγορία Ψηφιακών Εφαρμογών κέρδισε το Kommigraphics Design Studio, για το Worlds Apart.

Τέλος, το ΕΒΓΕ Συνολικής Προσφοράς απονεμήθηκε από την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, στον ζωγράφο, καθηγητή και βετεράνο των γραφικών τεχνών, Δανιήλ Γουναρίδη. Μετά την εκδήλωση διοργανωτές, συμμετέχοντες, και φίλοι της οπτικής επικοινωνίας διασκέδασαν στο after ceremony party της απονομής, στο Bios.

Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), αποτελούν αναμφίβολα έναν από τους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή την άνθηση την τελευταία δεκαπενταετία. Συγκεντρώνοντας, αξιολογώντας και επιβραβεύοντας τα καλύτερα δείγματα της εγχώριας οπτικής επικοινωνίας, τα ΕΒΓΕ θέτουν έτσι τα πρότυπα ποιότητας της αγοράς, αναδεικνύοντας συνεχώς νέα ταλέντα και παρέχοντας μια πλατφόρμα συνάντησης, αλληλεπίδρασης και καταγραφής των επαγγελματιών του χώρου.

Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης διοργανώνονται από το περιοδικό +DESIGN, και τελούν υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Design (Ico-D), και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.
150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Έκθεση αφίσας από το Τμήμα Γραφιστικής Τ.Ε.Ι. Αθήνας
02.09.2016 16:56
Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση αφίσας «150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» του Τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
19.07.2016 13:30
Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies βράβευσαν πάνω από 130 νέα κτίρια από 43 χώρες για τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής για το 2016.
Τα Καλύτερα 2015 – 2016: Ομαδική έκθεση στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.06.2016 13:44
Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την έκθεση «Τα Καλύτερα 2015 – 2016».
ΕΒΓΕ 2016: Η τελετή απονομής στη Στέγη
06.04.2016 15:09
Την Πέμπτη 14 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ., η κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών υποδέχεται τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γραφιστικής, του branding, του σχεδιασμού ψηφιακών μέσων και της εικονογράφησης, για τη μεγάλη βραδιά της εγχώριας οπτικής επικοινωνίας.