ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; Αναμφίβολα ναι, αν κρίνουμε από το πλεόνασμα ταλέντου, καλής διάθεσης και ενθουσιασμού, αλλά και συγκίνησης που πλημμύρισε την Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, χθες Πέμπτη 14 Απριλίου, κατά την τελετή απονομής των 15ων Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από τα σημαντικότερα γραφεία επικοινωνιακού σχεδιασμού της Ελλάδας, καθώς επίσης και άνθρωποι από τους χώρους του πολιτισμού, της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας. Ο παρουσιαστής της βραδιάς, ο stand-up comedian, Γιώργος Χατζηπαύλου, φρόντισε να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, τόσο με το εξαιρετικό “ζέσταμα”, πριν ξεκινήσουν οι απονομές, όσο και με τα εμβόλιμα, ευφυή σχόλιά του.

Ανάμεσα σε 1316 υποβληθέντα έργα οι τρεις κριτικές επιτροπές ανέδειξαν τους νικητές σε συνολικά 37 κατηγορίες.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε το γραφείο Beetroot Design Group, αφού κέρδισε το Μέγα ΕΒΓΕ για το 2016, αποσπώντας συνολικά τέσσερα βραβεία και πέντε επαίνους.

Το Χρυσό ΕΒΓΕ στην κατηγορία της Γραφιστικής έλαβε το Συνεργαστήριον και Συνεργάται, για το ομώνυμο project, το Χρυσό ΕΒΓΕ στην κατηγορία της Εικονογράφησης απονεμήθηκε στo Bob Studio για το “Ημερολόγιον 2016“, ενώ το Χρυσό ΕΒΓΕ στην κατηγορία Ψηφιακών Εφαρμογών κέρδισε το Kommigraphics Design Studio, για το Worlds Apart.

Τέλος, το ΕΒΓΕ Συνολικής Προσφοράς απονεμήθηκε από την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, στον ζωγράφο, καθηγητή και βετεράνο των γραφικών τεχνών, Δανιήλ Γουναρίδη. Μετά την εκδήλωση διοργανωτές, συμμετέχοντες, και φίλοι της οπτικής επικοινωνίας διασκέδασαν στο after ceremony party της απονομής, στο Bios.

Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), αποτελούν αναμφίβολα έναν από τους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή την άνθηση την τελευταία δεκαπενταετία. Συγκεντρώνοντας, αξιολογώντας και επιβραβεύοντας τα καλύτερα δείγματα της εγχώριας οπτικής επικοινωνίας, τα ΕΒΓΕ θέτουν έτσι τα πρότυπα ποιότητας της αγοράς, αναδεικνύοντας συνεχώς νέα ταλέντα και παρέχοντας μια πλατφόρμα συνάντησης, αλληλεπίδρασης και καταγραφής των επαγγελματιών του χώρου.

Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης διοργανώνονται από το περιοδικό +DESIGN, και τελούν υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Design (Ico-D), και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.