Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Δύο ελληνικές συμπαραγωγές συμμετέχουν στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών

Δύο ελληνικές συμπαραγωγές συμμετέχουν στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών

Οι ταινίες Η τελευταία παραλία (L’ultima spiaggia) των Θάνου Αναστόπουλου και Νταβίντε ντελ Ντέγκαν και Γυρίζοντας τον κόσμο (Voir du pays) των Ντελφίν και Μυριέλ Κουλέν, δύο ελληνικές συμπαραγωγές, συμμετέχουν στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία Η τελευταία παραλία (L’ultima spiaggia) των Θάνου Αναστόπουλου και Νταβίντε ντελ Ντέγκαν συμμετέχει στο τμήμα των ειδικών προβολών, στο οποίο οι θεατές έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν προσωπικές εργασίες σκηνοθετών και η ταινία Γυρίζοντας τον κόσμο (Voir du pays) των Ντελφίν και Μυριέλ Κουλέν στο τμήμα Ένα κάποιο βλέμμα στην 69η διοργάνωση του Φεστιβάλ των Καννών.

Στην Τελευταία παραλία, ένας  τοίχος χωρίζει τους άντρες από τις γυναίκες στην παραλιακή εγκατάσταση της Τεργέστης με την λαϊκή ονομασία “Pedocin”. Μια παραλία μοναδική στην Ευρώπη. Ένας χώρος χαμένος σα νησί, ανάμεσα σε παρκαρισμένες τουρκικές νταλίκες  που περιμένουν να περάσουν το τελωνείο του λιμανιού για να μπουν στην Ευρώπη. Εδώ η θάλασσα ενώνει και χωρίζει, διευρύνει τα σύνορα, τα συγχέει και τα επανακαθορίζει, ένα θέμα που μας απασχολεί σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Η τελευταία παραλία αποτελεί ουσιαστικά ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ ανθρωπολογικής παρατήρησης. Οι συνήθεις χειρονομίες, οι κινήσεις, τα λόγια και η συμπεριφορά των πρωταγωνιστών, μας διηγούνται πράγματα που πιστεύαμε ότι ξέρουμε, τα οποία αντίθετα θα αποκαλυφθούν πιο πολύπλοκα, πράγματα που ανήκουν στη συλλογική μας μνήμη.

Η ταινία είναι παραγωγή των Mansarda Production (Ιταλία), Φαντασία Οπτικοακουστική (Ελλάδα), Arizona Productions (Γαλλία), με την υποστήριξη των Rai Cinema, Friuli Venezia Giulia Film Commission, Fondo Audiovisivo FVG, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Ταμείου ενίσχυσης Ελληνογαλλικών συμπαραγωγών (Centre National du Cinéma et de l'image animée -  Ε.Κ.Κ.). Τη διανομή της ταινίας στην Ελλάδα έχει αναλάβει η One from the heart.

Στην ταινία Γυρίζοντας τον κόσμο, δύο φίλες επιστρέφοντας από το Αφγανιστάν προσπαθούν να ξεχάσουν τον πόλεμο κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου που περνάνε στο «στρατιωτικό κέντρο αποκατάστασης» σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Κύπρο. Η ταινία είναι σε παραγωγή των Archipel35 (Γαλλία) κα  Blonde S.A.(Ελλάδα), με την υποστήριξη των ΑRTE, CNC, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Ταμείου ενίσχυσης Ελληνογαλλικών συμπαραγωγών (Centre National du Cinéma et de l'image animée - Ε.Κ.Κ.). Η ταινία γυρίστηκε στη Ρόδο και το Παρίσι την άνοιξη-καλοκαλίρι του 2015 και πρωταγωνιστούν οι: Αριάν Λαμπέντ, Soko, Μάκης Παπαδημητρίου και Ανδρέας Κωνσταντίνου. Η εταιρεία Films Distribution έχει αναλάβει τη διεθνή διανομή της ταινίας.

Από την ίδρυσή του, το Φεστιβάλ των Καννών, ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ κινηματογράφου παγκοσμίως, έχει παραμείνει πιστό στον ιδρυτικό σκοπό του, ο οποίος είναι να εστιάσει και να αναδείξει ταινίες,  συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του κινηματογράφου, την ενίσχυση της κινηματογραφικής βιομηχανίας, διοργανώνοντας μια γιορτή για τον κινηματογράφο σε διεθνές επίπεδο.

 

Η φετινή 69η διοργάνωση του Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις
Πρόγραμμα Ταινιών και Εκδηλώσεων του Hellas Filmbox Berlin 2017
14.12.2016 13:23
To Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017. Για το φετινό πρόγραμμα είχαμε 190 αιτήσεις και συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές συμπαραγωγές.
Η Τελευταία Παραλία, των Θάνου Αναστόπουλου και Davide Del Degan
05.10.2016 15:40
Η One from the Heart παρουσιάζει τη νέα ταινία του Θάνου Αναστόπουλου και του Davide Del Degan, Η Τελευταία Παραλία (L’Ultima Spiaggia).
Η Τελευταία Παραλία, των Θάνου Αναστόπουλου και Davide Del Degan στις Νύχτες Πρεμιέρας
15.09.2016 15:19
Η One from the Heart παρουσιάζει τη νέα ταινία του Θάνου Αναστόπουλου και του Davide Del Degan “Η Τελευταία Παραλία” (L’Ultima Spiaggia) που θα κάνει την ελληνική της πρεμιέρα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00 στον κινηματογράφο Δαναό.
Η Tanweer με τα «The Neon Demon» & «Hell or High Water» στο 69ο Φεστιβάλ Καννών
16.05.2016 14:33
Η Tanweer συμμετέχει φέτος στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών με τις ταινίες «The Neon Demon» και «Hell or High Water».
6 ταινίες από την Seven Films στο 69ο Φεστιβάλ Καννών
18.04.2016 13:42
Στο Επίσημο Πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Καννών (11 – 22/05) θα συμμετέχουν 6 ταινίες σε διανομή Seven Films.