Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο ποδηλάτης - Πέτρος Νίκου

Ο ποδηλάτης - Πέτρος Νίκου

Από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες κυκλοφορεί το μυθιστόρημα «Ο ποδηλάτης», του Πέτρου Νίκου.

 

Ο Στηβ και ο Πέρι, δυο παιδιά που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη της Μακεδονίας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, το σκάνε απ’ το σπίτι και ξεκινούν ένα ταξίδι στην απόλυτη ελευθερία. Φεύγουν με τα ποδήλατά τους για να γυρίσουν τον κόσμο. Τι θα συναντήσουν στο δρόμο; Πόσο θα αντέξουν; Μέχρι πού θα μπορέσουν να φτάσουν;

 

«Ο ποδηλάτης» του  Πέτρου Νίκου είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που εξιστορεί το παράξενο ταξίδι δυο παιδιών στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ένα λογοτεχνικό road movie με ποδήλατο και μαζί μια εξερεύνηση στη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα ταξίδι από την απόγνωση μέχρι την ελπίδα με οδηγό την παιδική αθωότητα.  

 

Πέτρος Νίκου: Γεννήθηκα στην Έδεσσα το 1974. Είμαι  απόφοιτος Επαγγελματικού λυκείου. Είμαι παντρεμένος και έχω δυο παιδιά τον Γιώργο και τον Ιάσονα. Τον καιρό αυτό ασχολούμαι με το εμπόριο ετοίμων ενδυμάτων. Εργάστηκα  σε διάφορες  δουλειές: σε χωράφια και κονσερβοποιεία, περιπτεράς,  οδηγός φορτηγού, υπάλληλος εστιατορίου, μικροπωλητής, παρκαδόρος, πλασιέ   κ.α.  Ξεκίνησα  να σκαρφαλώνω   βουνά και βράχια στην Ελλάδα και το εξωτερικό  και να πραγματοποιώ ταξίδια με το ποδήλατο. Αναζητούσα  την πρόκληση και τις έντονες συγκινήσεις και... έμπνευση  για τις ιστορίες που ονειρευόμουν να γράψω. Το βιβλίο και το τετράδιο,  απ' όσο θυμάμαι,  με συνόδευε και με συνοδεύει σε κάθε μου δραστηριότητα.  

 

Εξώφυλλο: strangeland

Σχετικές ειδήσεις
Ο Λευκός Αξιωματικός - Κυριάκος Αθανασιάδης
14.11.2016 10:25
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της σειράς «Οι Παράξενες, Δυναμικές, Εκπληκτικές, Διαπλανητικές, Υπεράνθρωπες Περιπέτειες του Μεφίστο», Ο Λευκός Αξιωματικός του Κυριάκου Αθανασιάδη.
Δεν γίνονται αυτά εδώ - Σίνκλερ Λιούις
10.11.2016 10:53
Από τις εκδόσεις Καστανιώτης κυκλοφορεί το το μυθιστόρημα "Δεν γίνονται αυτά εδώ" του Σίνκλερ Λιούις σε μετάφραση Νίκου Α. Μάντη.
Ο Πέτρος Μάρκαρης στο Poems and Crimes
01.07.2016 09:25
Το αναγνωστικό κοινό υποδέχτηκε με θέρμη το τελευταίο αστυνομικό μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη, Offshore.
Ο Πέτρος είναι ο λύκος - Αθανάσιος Αλεξανδρίδης
10.06.2016 12:18
Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη, Ο Πέτρος είναι ο λύκος: Μελέτη της έννοιας της παιδικής συμβιωτικής ψύχωσης.
Παράξενο καλοκαίρι - Λίνα Φυτιλή
16.03.2016 10:53
Από το Βιβλιοπωλείον της Εστίας κυκλοφορούν τα διηγήματα με τίτλο, Παράξενο καλοκαίρι της Λίνας Φυτιλή.